psa

(252 wyniki)
  • Pamiętacie taki dowcip o psie, który załatwiał się w domu? Pan wracał, wkurzony wytarzał pieska w tym co zrobił i wyrzucał przez okno. I tak kilka dni z rzędu. Kolejnego dnia pies na widok pana sam wytarzał się w urobku i hyc przez okno. Wychodząc dziś na pół godziny zapomniałam wyrzucić śmieci. A ta gadzina nauczyła się otwierać szafkę z koszem i jak tylko nie wyrzucę śmieci to po powrocie czeka mnie sprzątanie. Raz tylko mi się upiekło, kiedy zostawiłam ugotowane buraki na wierzchu ;) Dz...
  • Pi-asia! Ty wszystko możesz!:) Może i teraz pomożesz. Jechałam dzisiaj z grupą Niemców z Opola do Łodzi i za Częstochową, na stacji Stobiecko Szlacheckie zobaczyłam przecudnego, młodego psa, dość już dużego, białego w czarne kropki, trochę jak dalmatyńczyk. Zrobiłam zdjęcie komórką, ale teraz nie mam głowy do wklejania, bo padam na pysk, jest pozno, a ja o 6 musze wstać. Panowie ze stacji powiedzieli, że pieska wyrzucił ktoś z samochodu i jest od wczoraj na tej stacji. Kupiłam mu kiełbask...
  • Bardzo mnie zdziwila dzis reakcja Rudiego na psa. Dotad Rudi byl niewychodzacy, podobno tez i w poprzednim domu. Planowalam wypuszczac go za jakis czas, gdy juz bedzie po szczepieniach (to juz za nami) i zabiegu (jeszcze przed nami). Dzis byla tak piekna pogoda (i nadal jest cieplo, z 18 czy 20 stopni), ze corka wyszla na taras, nie domknelysmy drzwi i Rudi wyszedl z domu. Patrzyl dotad za Pyza, ktora codziennie rano smigala na spacerek. Dzis sam mogl pochodzic po ogrodzie i pozwiedzac z ...
  • Nie żebym miała coś do psów bo kocham je tak samo jak koty ale takie coś miało miejsce w Poznaniu poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,11185938,Kot_dachowiec_zaatakowal_psa_na_Wildzie.html
  • Matko, siedzi teraz na miau.pl i dzwoni do mnie, czyta mi wątki o kocio-psiej miłości ;) spryciul jeden podchodzi mnie
  • Na pewno słyszałyście apel o pomoc ekologów ukraińskich w sprawie bestialskiej eksterminacji państwa bezdomnych psów na Ukrainie. Podaję Wam istotne linki na ten temat. Uprzedzam że materiały są drastyczne! www.youtube.com/watch?v=l3oMwx5S7eE www.alert24.pl/alert24/1,84880,8167812,Ukraina__Rzez_psow_przed_Euro_2012.html www.wykop.pl/link/953955/masowe-zabijanie-psow-na-ukrainie-reportaz/
  • Jak kiedyś skończę studia i jak kiedyś dostanę w miare dobrze płatną pracę, to mam zamiar zahodować sobie zwierzaki. Mój końcowy cel jest pies i dwa koty. Zdecydowałam się na mopsa, mn. dlatego, że czytałam w kilku miejscach, że mopsy dobrze się rozumieją z kotami. Jeszcze się zastanawiam nad [i]Jack Russell terrier[/i], ale myślę, że to niezbyt dobry pomysł, bo to pies myśliwski i mi moje koty będzie po domo ścigać. I polecano mi jeszcze , ale nie wiem, czy to to... Chcę mieć dwa k...
  • Znalazłam wprawdzie zbliżone wątki, ale już w archiwum i nie było się za bardzo gdzie podłączyć. Otóż niebawem odwiedzą mnie rodzice ze szczeniakiem (suczką) - goldenem. Jakieś rady przed masakrą?... Podpowiedzi?... (Znicze?...) Boję się, że moje bestie przyniosą mi tego biednego psa zagryzionego do łóżka. :/ A na poważnie - czy mogę zrobić cokolwiek, żeby chociaż po części zniwelować stres kotów i szczeniaka? Czy z miejsca przygotować się na wycieranie podłogi z krwi? :/
  • Witam:) Moja sunia odeszła w tamtym roku, zresztą pewnie już o tym pisałam. Zawsze był pies, kota nigdy nie miałam. Kiedy wiedziałam się, że moja sunia jest już bardzo chora mąż wziął kotka ze wsi żeby rozstanie było "łatwiejsze". Kota- bo mniej obowiązków. Zwierzaki zdążyły się jeszcze poznać (mój pies "morderca" kotów (raz niestety zabiła małego kotka, który wszedł na posesję)od razu ją polubił). Kot jest naszym oczkiem w głowie, ale marzy mi się piesek, już nawet wiem jaki-owczarek...
  • Proszę Was o radę. Mam 2 koty. Pierwsze 2 lata życia mieszkały w bloku, ptem przeprowadziły się z nami do domu, od 3 lat są więc wychodzące, mają klapkę, przez którą wchodzą, wychodzą, hulaj dusza. Mieszkamy w domu podzielonym na dwa, drugą część zajmuje nasza babcia, podwórko/ogródek są wspólne. Babcia w momencie naszej wprowadzki miała sędziwą suczkę, która koty znała od zawsze i nie interesowała się nimi w ogóle, więc i moje szybko się do niej przyzwyczaiły. Suczka odeszła ze...
  • Na początku prośba o wybaczenie, że na kocim forum piszę o piesku. Historia trochę smutna, trochę radosna - samo życie. Wracałam z pracy w ponury jesienny dzień, na ulicy przed sklepem stało coś i piło wodę z kałuży. Coś było nieduże, brudno-czarne i potwornie zaniedbane - futro miało zabłocone, pozbijane w dredy i kołtuny. Dałam cosiowi plasterek wędliny - wziął bardzo delikatnie. A mnie się włączyła opcja ratunkowa. Pognałam do domu po jakiś stary ręcznik, zamierzałam zanieść zwierzaka...
  • Witam, Kiedyś często podczytywałam to forum, czasem nawet coś napisałam:-) Od dziecka miałam w domu kota, gdy poszłam "na swoje" też miałam koty, najpierw przybłąkał się do mnie jeden kotek, potem zdecydowaliśmy się z mężem na przygarnięcie drugiego. I były dwa.Niestety, tak się życie ułożyło, że z mężem się rozstałam, kotki zostały u męża. Po wyprowadzce przygarnęłam bezdomnego pieska, jest u mnie już półtora roku. Cały czas jednak brakowało mi obecności jakiegoś mruczącego przy...
  • [img]https://lh3.ggpht.com/_8TIYqk7ip-k/SwAHl707ZVI/AAAAAAAACXI/pHIKzyj3yuU/IMG_0518.JPG[/img]
  • Wiem, ze troszke nie na temat: moja przyjaciolka ma tate, tata ma psa i ten tata wyjezdza w sobote na 8 dni. Szukaja pilnie domu, ktory pieskiem chcialby sie zaopiekowac. (kolezanka ma taka sytuacje zyciowa, ze nie moze pieska wziac do siebie ani przeniesc sie do taty) Znacie kogos zaufanego? Kolezanka kupuje jedzenie + moze zaoferowac 20zl za dzien opieki. Suczka grzeczna, lagodna, mloda. Spanielka sredniej wielkosci.
  • Już rok nie ma mojej Suni. Koty są cztery, więc nie mam odwagi wziąć psa. Ale tęsknię do psa, do spacerów, do psich reakcji, wygłupów i serdeczności. No coż, nie można mieć wszyskiego, ale jak mi brak PSA.
  • Wiem, ze kocie forum, ale... Pies ma 12 lat, nalezy co prawda do jego dziewczyny. Psinka ma problemy z watroba. Miala ropomacicze, przeprowadzono operacje. Niestety z kazdym dniem bylo coraz gorzej. Kroplowki... Wczoraj nawet po kroplowce zwymiotowala, jakas ciemna wydzielina. Juz zaczyna wymiotowac strasznie. Nie siusia... Organizm zatruty. Jest mi strasznie przykro, nie wiem jak pocieszac, powiedzialm tylko, by sie trzymali. Trzymajcie za nich kciuki... Jego dziewczy...
  • Widzieliście ten wstrząsajacy filmik w 'Faktach'? Facet staje z psem na torach, zbliża się pociąg. Facet uskakuje w ostatniej chwili, pies zostaje. Jeżeli wykluczyć chorobę psychiczną zostaje... własnie, co? jak nazwać TO COŚ poruszające się na dwóch nogach?
  • gdzie jeszcze poza forum "zaginione zwierzęta" i regionalnym? Na Dogomanię też wrzuciłam. Wetów będziemy nawiedzać od poniedziałku.
  • Pies...(16)

Wiem że to forum o kotach, ale może ktoś z Was będzie mi potrafił pomóc.. Może Wasz kotek na to chorował?? U mojego psa jakies dwa tygodnie temu pojawiła się opuchlizna w okolicy wątroby (po obu bokach). Weterynarz stwierdził zatrucie i przez ponad tydzień leczył na nie Szarika. Kazał podawać mleko, activie, i ogolnie nabiał. Zastanawiał nas tylko ciemny mocz, ale w końcu to nie wy jesteśmy weterynarzami... Teraz po dwu tygodniach stan pieska nie zmienił się - ma zatwardzenia, ciemny mocz,...
  • Sposób, w jaki Sierściowanki ignorują ( nie zawsze) psy, zawsze przyprawia mnie o śmiech. Dzisiaj Lolinek przechodził obok ogródka, w którym był ujadający na niego pies. Lolin jakby tego nie słyszał. Spojrzał się na niego z takim wyrazem pyszczka, jakby mowił "are you talking to me, man?" ;) i poszedł zadowolony dalej :) Wiem, że narażę się tym właścicielom psów, ale powiem wprost: dla mnie to dowód inteligencji kota :) Jeśli nie widzi bezpośrednio zagrożenia, to zlewa ;) A j...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się