psa

(189 wyników)
  • Dlaczego właściciele zwierząt robią awanturę gdy zwróci im się uwagę by raczej ze swoim pupilem zeszli z zieleni i ją szanowali. To jednak mało zapewniają na bank, że ich pupil nic nie zrobi na ową zieleń! Takiej władzy nie ma nikt by tak ręczyć za zwierzaka bo to jednak zwierze a nie istota ludzka, która wie że w tym miejscu nie powinna.....Mało tego to właściciele mniejszych miejscowości z owych przyjętych norm o sprzątaniu po swoim pupilu i szanowaniu zieleni nie robią sobie z tego nic. Są...
  • mam młodego pieska mieszaniec pinczera,ma juz pół roku i niestety nie chce szczekać.Pies mieszka w swojej budce pod schodami na zewnątrz budynku,jest wesoły,bardzo posłuszny,ale szczeka tylko na swój ogonek w czasie zabawy.Liczyłam ,ze przynajmniej zaszczeka na listonosza,a on zupełnie nie wie o co chodzi.Jak go nauczyć,ze na intruza trzeba szczekać,nawet na koty czy obce psy nie szczeka.
  • jak przyzwyczaić psa do zostawania w domu przez kilkanaście godzin? Mam pieska, który wychował się w domu z ogródkiem. Ja jakiś czas temu przeprowadziłam sie do bloku i zastanawiam się czy nie zabrać swojego psiaka do siebie. Problem w tym, ze nie ma mnie w domu ponad 12 godzin. Obawiam się, że nie wytrzyma zamknięty w domu przez tyle godzin... kto go wyprowadzi? czy nie będzie wył gdy zostanie sam? Może znacie sposób na przyzwyczajenie psa do kilkunastogodzinnej samotności. c...
  • Witam. Wczoraj dowiedziałam się, że moja 13-letnia suczka ma czerniaka na skórze. Lekarz od razu podjąl decyzję o konieczności chirurgicznego usunięcia czerniaka. Oczywiście wiąże się to z podaniem narkozy, co w tym wieku nie jest dla psa bezpieczne. Czy ktos z Was ma doświadczenie z czerniakem u psa w tym wieku ? Czy są inne - mniej drastyczne - rozwiązania ? Proszę o komentarze, jestem zrozpaczona.
  • co stanie sie z cialem mojego czworonoga jak go zostawilam w na uczelni- w akademi rolniczej w klinice weterynaryjnej, czy zostanie wykorzystane jego cialo do celow naukowych czy zostanie spalone? Moze ktos wie co robia z takimi zwierzątkami. Mam teraz mieszane uczycia czy zrobiulam dobrze
  • Moze ktos z Was spotkal sie z taka sytuacja i moze mi poradzicie jak nalezy postapic.Moi rodzice maja psa,ktory niestety podczas ich nieobecnosci czasami szczeka.Do szalu doprowadza to sasiada,ktory straszy juz ciaganiem po sadach i karami finansowymi,byl juz nawet dzielnicowy-jego znajomy....Gdy tylko jest taka mozliwosc moi rodzice szukaja miejsca, gdzie mogliby pieska zostawic,podczas nieobecnosci, zeby mial towarzystwo albo daja mu lekkie tabletki uspokajajace.Wlasciwie robia ...
  • wiem, że dziwny temat. Ale wczoraj tak koło 15 zoabczyłam, że nie mam mojej suni i jej małego. Drugi sie został. Mieszkami poza miastem, tu prawie niekt nie mieszka. I teraz nie wiem, on nigdy nie znikała. Ale , poprzednim razem gdy nam zniknął ten sam maluszek, okazało się, że sąsiag się nim "zaopiekował"(no bez komentarza!!!) a teraz? Może to samo? Tylko, że nie kręcił sie tu tym swoim traktorkiem(dla jasności, na swoim polu tuż obok naszego domku). Druga rzecz, ona ma cieczke, ...
  • mam psa kundelka (3 lata)i chciałabym nauczyć mojego psa agility.jak rozpocząć taką nauke,jak zachecić takiego psa do sportu??
  • Chcemy zakupić zwierzątko, zastanawialiśmy się nad psem. Pies musi być posłuszny i odpowiedni dla dzieci ( mamy chłopca 4 lata). Mamy duży dom,pies będzie miał gdzie biegać. Proszę o porade JAKA RASA BYŁABY ODPOWIEDNIA?
  • www.z-palacu-cesarza.j.com.pl/zywienie/praktyki_przemyslu.htm Ten artykuł na trwałe zmienił dietę mojej jamnisi szorstkowłosej, która od tej pory je juz tylko jedzenie domowe. Wczesniej nie wiedziałam jakie składniki składają się na suche i puszkowane karmy oraz jak wiele zwierząt cierpi i ginie w czasie testów przeprowadzanych przez markowych producentów psich karm..... KONIECZNIE przeczytajcie!
  • mam pytanie: jaką rasę psa wybrać żeby był bezpieczny dla dzieci ale wygladał groźnie? :) myślę o bokserku. proszę o rady od doświadczonych włascicieli psiaków. od razu zaznaczam, że boje się psów typu amstaff i takiego na pewno nie chcę - od razu by wyczuł że sie cykam... :) a jesli bokserek to czy jest cos o czym muszę wiedzieć? z góry dzieki za rady
  • Witam Około 5 miesięcy temu wzięliśmy z mężem 3 miesięczne szczenie ze schorniska. Jest kochanaą sunią, ale mamy również wiele z nia problemów. Nadal nie wytrzymuje i popuszcza w domu, mało tego, mamy wrażenie, że sisusia po złości. Gdy nie wpuscimy jej rano na łóżko - sika. Gdy zostanie skarcona, bo znów wlazła na kanapę - sika. I wiele podobnych. Idzie wziąć łyka wody i zara zpotem sika. Ogólnie jest kochana i bardzo mądra ale chyba złośliwa. Na dworzu jak ją zawołam to przybi...
  • Mieszkam w bloku,czwarte piętro,czy jest sens sprawić sobie dużego psa?Kolega mi odradza twierdząc,że psisko będzie się męczyło./chodzi o Rottweilera/Co wy na to?
  • daj głos ;) tak tylko się chciałam pochwalić kolejną sztuczką (ale mi to sztuczka :DDD ale zawsze jakieś zadanie dla psa)
  • Każdy pies jest agresywny, pod warunkiem, że został tego nauczony przez durnego pana albo odziedziczył "zły" gen bo durni ludzie nierozsądnie krzyżują psy ... Ten post jest przeznaczony dla każdego, który twierdzi że pit, ast czy inna spokrewniona rasa to psy mordercy. Wystarczy obejrzeć i przez chwilę pomyśleć, żeby spojrzeć trochę szerzej: www.pitbull.strefa.pl/movies/film_idba.html
  • Hej chciałabym pochwalic sie moim cudownym amstafem jakim jest mój milusiński. Troche mnie drażnia, ostatnie doniesienia i przerażenie ludzi kiedy dowiaduja sie jakiego mam psa, a jestem nim wręcz zachwycona, ma trzy lat i nie daje oznak wsciekłości i agresywności tylko od czasu do czasu potrafi szczeknąć;-)
  • Jestem wlascicielem czteroletniego PAPILONA,ktory znaczy teren w domu.Czy kastracja pomoze usunac ten problem??? Bardzo dziekuje za opinie na ten temat. Pozdrawiam. dirtyglad
  • Usłyszałam że psa trzeba odrobaczyć przed pojawieniem sie niemowlaka. Czy to prawda? Pies ma 2 lata.
  • okolice parku na JELONKACH ( ok. POWTAŃCÓW SLĄSKICH) mógł pobiec dalej - 1 STYCZNIA 2006r przestraszył się wystrzału OPIS: 7 lat, wzrost średni - tak ok. 25 cm , troszkę upasiony. czarakterystyczny BIAŁY KRAWAT i KOŁNIERZ ,sierść CZARNA ma na imię Dingo. czeka zrozpaczona rodzina i nagroda dla znalazzcy. tel. 6649689. Dingo mieszka przy ul. Synów Pułku 3
  • Guru - pies kudłaty, ledwo dycha z gorąca. Podobno nawet powierzchowne polewanie psiaka jest jednak nie zalecane. Co Wy na to ? Może choć łepek można zmoczyć kilka razy dziennie zimną wodą ? pozdro, padal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się