psa

(684 wyniki)
  • Witam, Mam duży problem, moja suczka pod koniec lutego poddana była zabiegowi sterylizaji, tak gdzieś od 1,5 miesiąca co 2,3 dni sika, (czasami tez robi kupke) w nocy w miejscu gdzie śpi w pralni (tzn. nie tam gdzie śpi tylko obok bo pomieszczenie jest duże), wypuszczamy ją o tych samych godzinach, tak koło 20 ostatni raz sika a rano koło 8. Nie wiem dlaczego tak robi? Koleżanka poleciła mi, żebym tam gdzie sika położyła dodatkowe miski z jedzeniem , ale nie pomogło... Dzwoniłam do weteryn...
  • Witam was serdecznie. Poszukuję jakiejś literatury odnośnie posiadania psa. Jak sie przygotowac przed zakupem, kiedy pierwsze szkolenie, jak prawdilowo odzywiac itd itp. Planujemy zakup labradora, ale zanim to zrobię potrzebuję tych podstawowych informacji. Wiem, ze na waszym forum wiele znajdę, ale poza poszczególnymi wątkami szukam czego s kompleksowego. pozdrawiam i z góry dziekuję za linki
  • WItam! podczytuje to forum poniewaz zamierzam sie do kupna psa a nie chce aby to był a lekkomyslna decyzja wiec chce jak najlepiej poznać ta rase a forum to chyba jedno z najlepszych miesjc :) jestem zakochana w Labkach od dawna ale najpierw był jeden noworodek w domu pózniej drugi teraz to dzieci w wieku 2 i 5 lat i coraz bardziej zaczyna znów myleć o kupnie labradorka. Niestety pracujemy z meżem po 8 godzin mieszkamy w bloku no i mamy małe dzieci, na ogół te 3 rzeczy wg znajomy...
  • Mamy dom z ogrodkiem, jedno dzieciatko (jak na razie), ja - stety/niestety siedze glownie w domu. Jakos tak sie poskladalao, ze zdecydowalismy sie wziac na probe trzyletnia biszkoptowa labradorke. Pies jest cudny, posluszny. Wlascicielka trzymala ja albo w lazience, albo na balkonie, bo ma polroczne dziecko, ktore zacznie niedlugo sie przemieszczac, a pies faktycznie gubi siersc na potege. W dodatku nie miala czasu wyprowadzac psa i w efekcie Sunia mogla liczyc na 3 pieciominutowe spac...
  • pies(9)

witam mam 2 dzieci z problemami neurologicznymi (zmiany napadowe i lekkie porazenie mozgowe syn 7 lat i coreczka 1,5 roku) i zastanawiam sie nad zakupem pieska - przyjaciela, terapeuty etc. jednak widze jeden problem. male mieszkanie. moglby mi ktos poradzic jakie rasy pieskow moga byc pomocne dla takich dzieci lagodne cierpliwe itd, ktore ew.poddadza sie tresurze a moga mieszkac w malym mieszkaniu
  • Moje slonko wlasnie skonczylo ogladac odcinek z czekoladowym labkiem. Caly odcinek lezal na komplacie wypoczynkowym z lapakmi zawieszonymi na stole i patrzal na tv. Troche niewygodna chyba ta poza byla ale musial go bardzo odcinek interesowac, bo nawet na chwile sie nie ruszyl. A jak sie oburzyl jak pokazywali te wyszkolone laby. Zaczal z siebie wydawac jakies dinozauro-podobne dzwieki :D Ciekawe czy sie czegos z tego tv nauczyl :)
  • Witam wszystkich forumowiczów i proszę o radę. Dziś niespodziewanie dowiedzielismy się, że pojawi sie u nas w domu drugi pies.Ponieważ jego właściciele muszą wyjechać z kraju, piesek będzie u nas mieszkał przez kilka miesięcy.Piesek to mały jamnik, wiek ok 1,5 roku. Jest bardzo rozpieszczonym stworzonkiem, od poczatku byl jedynym psem w domu, jest dosyć zaborczy i konfliktowy, jesli chodzi o inne psy. Nasz labek ( 3 lata) od dwóch lat zgodnie egzystuje w topwarzystwie kotki- ni...
  • Czy pies rasy labrador nadaje się na stróża? Czy są też jakieś cechy wykluczające go z tego zajęcia? Jesli nie lab, to jaki pies?
  • Za dwa tydodnie Nugi skonczy rok. Wydawalo mi sie, ze najwieksze szkody mamy juz za soba. Jakze sie mylilam... Pies spi w otwartej klatce, ale zazwyczaj rano przychodzi do nas do sypialni i czeka, az wstaniemy. Wstajemy wczesnie. Dzis obudzil mnie slowotok mojego M., ktorego przez delikatnosc tu nie przytocze. Nugat wyzarl w komorce Nokia cala klawiature oraz dodatkowo, w ramach bonusu chyba wygryzl w bluzie z kapturem dziure wielkosci piesci... Tak tylko chcialam sie wyzali...
  • witam:) mam zamiar kupic małego labradorka chciałbym sie dowiedziec czym najlepiej jest go karmic(suchą karmą czy moze gotowac coś samemu w domku..??) no i w jakich ilościach podawac mu jedzienie?? czekam na wyczerpujace odpowiedzi:) pozdrawiam
  • mam pytanie, czy noszenie kagańca obowiązuje w zalezności od rasy, wlk psa czy miasta? wczoraj mnie jakiś babsztyl optilił że idę z psem bez kagańca....
  • Pies ma 1,5roku,od ok 5 mscy fatalnie reaguje na psy m/w jego wymiarów,samców,zaczyna ciągnąć strasznie na smyczy,szczekać,wyrywac się,po prostu straszne to jest.ciągnie też do innych psów ale jakoś z tym idzie sobie poradzić.Nie wiem co jest powodem tej nadpobudliwości-pewnie chęć dominacji.Zastanawiam się nad kastracją ale może usłyszę od Was czy ktoś miał coś takiego i jak sobie z tym radzić?Oczywiście szaleje też w domu,no ale naprawdę z tymi psami to jest najgorsze:(.
  • Zdecydowaliśmy się z mężem na zakup Labradora.Mamy 4,5 letnią córeczke i zastanawiamy się czy lepsza będzie sunia czy pies?Z tego co sie orientuje, to psy chyba częściej od suni próbują dominować, tylko nie wiem czy to prawda czy mit?
  • -- Słuchajcie dziś na szkoleniu doszło do ciekawej rozmowy, otoż niektórzy uczestnicy zainteresowani byli szkoleniem obronnym swoich psów i zaczeli rozmawiaćz instruktorem. Moje zdanie jest takie oczywiście jeśli wogóle sie decydujemy to musimy miec psa o określonych przedespozycjach, ale wg mnie nie ma takiej możliwośc aby psa nauczyć ataku w okreslonych sytuacjach bo pies to pies i nie ma możliwoći aby odróżniał takie sytuacje czy osoby. Chodzi mi o to,że zawsze może sie pomy...
  • Czy rzeczywiście nikt nie zostawia psa samego w domu jak wychodzi do pracy?
  • zwracam sie z prosba do was drodzy forumowicze o pomoc dla mojej córeczki jest wczesniakiem po duzych przejsciach poszukujemy labradorka dla niej zeby pomógł nam w rechabilitacji -mieszkamy w zielonej górze możemy przyjac psa do adopcji -tak było by dla nas najlepiej bo mamy juz ogromne koszty leczenia córki jezeli nie to zapłacimy ale mamy ograniczoone fundusze prosze o kontakt amelka0@poczta.onet.pl
  • jak oduczyc psa załatwiania swoich potrzeb w domu albo przynajmniej nauczyc go sygnalizowania swoich potrzeb pomóżcie bo rodzice chca ja oddac jak sie nie nauczy
  • Witam!Pozdrawiam serdecznie ,szczególnie tenshii:-),.No i na nic cała dyskusja,niekiedy zażarta;-)o dopuszczaniu suki i szczeniakach.Nici ze szczeniaków,widać nie wszystko można zaplanowac,życie nieraz sprowadza nas z chmur na ziemię w dosć brutalny sposób ale widać tak miało byc.Jakieś 2 tyg.temu moja suka nagle przestała jesć,zaniepokoilam się gdy trwało to już któryś dzień z rzędu i poszliśmy do lekarza,pierwsze podejrzenie-zarobaczona,choć odrobaczamy regularnie.Jednak tydzień po podaniu ...
  • mam psa(23)

witam, dostalem dzis labradora, sprawdzam czy spodoba mu sie u mnie i jesli tak to wezme go na stale poniewaz obecny wlasciciel nie moze juz nim sie opiekowac. piesek ma 3 lata. mam kilka pytan w zwiazku z tym. co sadzicie o adoptowaniu 3 letniego labradora? mialem wczesniej psy, ale nigdy labradora, ogladam zdjecia, filmy i czytam i mam wrazenie ze "moj" jest strasznie ociezaly, chyba za duzo wazy, jest malo ruchliwy, wrecz ciezko mu przeskoczyc niewielka przeszkode, nawet wstanie w...
  • Takie mam pytanko Ostatnio pewien "wybitny specjalista od hodowli psów" zwrócił mi uwagę, że 10-miesięczny pies nie ma prawa np: zabierać kapci i uciekać z nimi i nie oddawać (pies nie warczy ani nic), itp i koniecznie trzeba go wykastrować. Przyznam się szczerze, że pomysł ten nie za bardzo mi się podoba chociaż z drugiej strony nie mam najmniejszego zamiaru psa dopuszczać ani teraz ani w przyszłości. Może ktoś mi powie na czym polega zbawcze działanie sterylizacji, które według niekt...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się