Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      psychoza

psychoza

(4 wyniki)
    • Moja teściowa ( 53 l) od 10 l;at ma cukrzycę. Insulina - cztery razy dziennie. Z głową kiepsko - wysokie poczucie własnej wartości, niekontaktowa, bezkrytyczna wobec własnych zachowań, mowi nieskładnie, irracjonalnie kłamie, ma napady pretensji o nic,wszystko w rozmiarze anormalnym. ma niepohamowany apetyt. Jest po dwóch udarach mózgu - po drugim niedowład kończyn gornej i dolnej lewostronnej. Zjada niewyobrażalne ilości pożywienia, nie mamy mozliwości kontroli nad nią . Zakupy s...
    • Moja mama(12)

No i stało się, mama z psychozą Korsakowa jest od 3 tygodni u mnie w domu. Śpi razem z 2 dzieci w pokoju o pow. 10m. Robi się coraz bardziej agresywna w stosunku do moich dzieci, szarpie je i wyzywa. Nigdzie nie mogę nic załatwić bo "jeszcze czegoś brakuje", "nie to województwo" (mama mieszka w innym), "trzeba czekać około roku".Nie wiem czy mam ją zawieźć do jej domu i czekać aż opieka społeczna się zajmie. Mój ojciec cierpi na to samo schorzenie, jest obecnie u brata. Ojciec jes...
    • Czy ktos z bioracych moglbym podzielic sie doswiadczeniem z brania amfy i pochodnych? Wiem, ze to nie brzmi ladnie, ale .... Moj brat bierze, dokladnie to mysle, ze amfe, w plynie i pochodne, od 3 - 4 lat. Mysle, ze sa jakies okresy przerw, ale osobiscie uczestniczylam tylko w jednym detoksie, jakies 3 miesiace temu. W miedzyczasie, w tym okresie ostatnich 4 lat ujawnily sie u niego psychozy paranoidalne itp i zastanawiam sie czy to wynik brania czy wystapilo niezaleznie. Problem ...
    • po ponad trzy i polletnim lekkim rauszu, zazwyczaj wypijałam od jednego do czasami 4 duzych piw, postanowilam zrobic sobie okres abstynencji. zaczęlo się od lipca 2002 r, kiedy po raz pierwszy rzucilam palenie. wypijalam głównie piwo, ponieważ twardsze alkohole wzbudzały we mnie agresje (wodka), zawsze doprowadzały do spięc w domu. do papierosów powróciłam w czerwcu. a wczoraj postanowiłam, ze koniec. i z papierosami i z piwem, gdzie zawsze uwazalam, ze jak nie pale, to wypić mogę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się