Forum Dom Ogród i rośliny domowe
ZMIEŃ
      purpurowy

purpurowy

(10 wyników)
    • Szukam dębu kolumnowego purpurowego Quercus Fastigiata Purpurea. Może ktoś widział gdzieś w sprzedaży w Polsce , będę wdzięczna za namiar. Pozdrawiam. Halszka
    • Witam wszystkich! Od niedawna zaczęłam urządzać swój ogród i bardzo chciałabym posadzić kilka roślin o purpurowych liściach. Mam już pęcherznice, trzmielinę i marzy mi się weigela, jednak prosiłabym o radę jaką odmianę kupić. Znalazłam kilka odmian o purpurowych liściach jednak nie wiem, która z nich będzie purpurowa przez cały czas i nie zzielenieje. W ogrodniczych przeważnie młode liście są purpurowe a starsze zielone. Następna roślinka, którą bardzo chciałabym kupić tej jesien...
    • Wczoraj nie wytrzymałam i powtykałam sadzonki jeżowki purpurowej (było 11 stopni), podlałam a w nocy bylo chyba z -2 :(. Przyżyją? Pocieszy ktoś?:>
    • Chciałam zapytać Was czy dobrze zrobiłam wykopując z ziemi cebulki szczawika, słyszałam gdzieś że trzeba tak zrobić ażeby przesuszyć cebulki tej roślinki. Dodam że mój szczwik z niewiadomych mi powodówv stracił kolor i stał się prawie zielonkawy...
    • Veigiela. Czy krzew ten bardzo silnie się rozrasta? Dodam, że roślinka, o którą pytam i którą posiadam - ma kremowo zielone listki i podobno kwitnie na purpurowo.
    • Miałam całą doniczkę w domu na parapecie przez 5 lat :) Pożniej wyniosłam na ogród, zakwitły piękniej niż na parapecie. Na jesien wyrwałam z ziemi i przez całą zimę przesuszyłam cebulki na gazecie w domu. Na wiosnę wsadziłam cebulki do wody, potem do ziemi. Nie wyrosło nic :((((( Straciłam wszystkie. Moje pytanie - gdzie to mogę kupić? szukam od mieięcy i nic. Nawet nie spotkałam do tej pory u nikogo żeby "ukraść" choć 1 cebulkę. pomocy
    • Mamy dość uciążliwe sąsiedztwo, dlatego zastanawiamy się nad posadzeniem żywopłotu z pęcherznicy kalinolistnej. Temat tej rośliny powtarzał się już, ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi na pytania: 1. Czy ta roślina przypadkiem nie rozłazi się po ogrodzie poprzez rozłogi? 2. Czy dobrze znosi ciecie? 3. W zależności od cięcia lub jego braku, w jakich odstepach posadzić rośliny? 4. Czy robi dużo bałaganu wokół siebie? (opadłe liście itp.) Dziękuję z góry, G
    • Jakie rosliny, byliny zaliczaja sie do szybko rosnacych? Pytam, bo ogrod dosc spory, ceny roslin jak na przecietna kieszen sa wysokie, wiec nie stac mnie na hurtowe zakupy w centrach ogrodniczych. Wiec chociaz szybko rosnacymi roslinkami sprobuje zapelnic ogrod. KOnwalie juz kupuje .-))) Dodam jeszcze ze powinny byc to roslinki bardzej lubiace wilgotny klimat niz suchy, jakby jeszcze kwasna glebe tolerowaly to byloby najlepiej !! :-) Dziekuje z gory i pozdrawiam ( pominmy to, ze ma...
    • dzień dobry chciałabym obsadzić podmokły teren na działce wierzbą purpurową jest to dosc duża powierzchnia, więc nie chcę stosować karłowych czy ozdobnych odmian, ale gatunek - niestety nie znalazłam go w żadnej szkółce Proszę o informację kto zajmuje sie hodowlą i sprzedażą roślin występujących u nas na stanowiskach naturalnych , takich jak wierzba purpurowa, iwa, a także śliwa tarnina pozdrawiam i z góry dziękuję za wszzystkie pomocne informacje
    • Chciałabym wprowadzić do ogrodu trochę koloru.Jest mały więc rośliny też nie mogą być wielkie.Gleba kwaśna, raczej piaskowa.Jakie krzewy o czerwonych liściach chciałyby tu rosnąć ? Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się