Forum Kuchnia Kuchnia
ZMIEŃ
      pychota

    pychota

    (8 wyników)
    • pychota(19)

      20 dag makaronu(wstązki, kokardki) 1/2 szklanki mleka 50 dag tłustego twarogu 3 jaja 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy 10-20 dag smietany 18% Makaron ugotować al dente jaja ubic z cukrem i cukrem waniliowym dodać ser. smietane i mleko naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem(wystarczy łyzka oliwy) wszystko razem wymieszac przelozyc do naczynia wstawic odkryte do gorącego piekarnika (180 stopni) zapiekać ok. godziny - po 15 minutach zmiejszyc temterature zapiekac...
    • 4 zoltka 2 1/2 paczki krakersow lajkonik 3 szklanki mleka 1 szklanka cukru 2 paczki malego malsa roslinnego w kubeczki 2 lyzki maki pszennej 2 lyzki maki ziemiaczanej 3 paczki wiorkow kokosowych po 100g 1 duzy cukier waniliowy w szklance zimnego mleka rozmieszac 4 zoltka make ziemiaczana i pszenna, 2 szklanki mleka zagotowac z szklanka cukru i cukru wnailiowego do gotujacego mleka wlac wczesniej przygotowana zawiesine i zrobic to jak budyn ostudizc dodac 2 paczki masla i 2 ...
    • Wczoraj weszłam do zaprzyjaźnionego warzywniaka i tak mi ogóreczki zielone zapachniały, że upiłam sztuk parę i dużo dużo koperku i śmietanę i zrobiłam mizerię. Ale była pyszna!!!!
    • włściwie, to nie wiem skąd mam przepis - znalazłam go robiąc porządki i polecam, rewelacyjne na święt Bożego Narodzenia, a jak pachnie:) 6 jabłek, 1 szkl. cukru, 1 szkl. bakali(rodzynki, orzechy włoskie, migdały) jabłka pokroić w kostkę dodać cukier i bakalie, wymieszać i zostawić na godzinkę w chłodnym miejscu. po godzinie dodać: 2 szkl. mąki, 2-3jaja, 1 łyżeczka sody, 1łyżeczka proszku do pieczenia. wszystko wymieszać drewnianą łyżką. piec w nagrzanym piekarniku - 180stopni ok....
    • będąc ostatnio w Londynie w British Museum miałam okazję kosztować tamtejszego specjału, kanapka z serem "mozzarella" i bakłażanem , palce lizać . przeis oryginalny: -chlebek ciabata przekrojony -2-3 plasterki podsamżonego bakłażana -2-3 plasterki pomidora -2 łyżki oliwy + pisiekana bazylia lub zioła prowansalskie ułożyć wszysto na kanapce i polać oliwą wymieszaną z ziołami . w domu robie troszke inną wersję tgo przysmaku :] - chlebek razowy - margarynka - zwykły ser wkos...
    • Wszystkim łasuchom polecam na śniadanie (najlepiej walentynkowe:-)) moje ukochane French Toasty, a robi się je tak: 8 kromek chałki lub ciasta drożdżowego 5 jaj 90 ml gęstej śmietany szczypta cynamonu 2 łyżki masła syrop klonowy pomarańcze pokrojone na ósemki (ze skórką) W miseczce ubijamy jajka, śmietanę i cynamon. Obtoczyć w tym z dwóch stron kromki chałki. Na patelni rozpuścić łyżkę masła. Smażyć chałkę z obu stron (ok. 4 minut), aż się zrumieni. Układać na talerzu pod f...
    • Podaje dobry przepis na surowke z selera.Seler tarkuje na tarce z duzymi oczkami ,odrazu skrapiam duza iloscia cytryny,dodaje zlotych rodzynek(wczesniej namoczonych), dodaje pokrojona wg.wlasnego uznania brzoskwine z puszki, tuz przed podaniem dodaje smietany i majonezu.Proporcje takie jak uwazam ze bedzie dobrze ,zazwyczaj 2 duze selery,puszka brzoskwin,garsc rodzynek ,2 duze lyzki smietany i lyzka majonezu.Smacznego! Ps.Jak ktos ma jakis ciekawy przepis na surowke ,to podzielcie sie...
    • Jak sie robi kebabczete ? Czy ktoś moze mi pomóc? Jakie przyprawy dodac do mięsa, żeby wyszla taka pychota, jaka robią poludniowi Europejczycy ? Pozdrowienia
    Pokaż wątki z forum:

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się