renault

(12 wyniki)
  • witam ! mam pytanie do osób które mogą wiedzieć coś niecoś : Posiadam od niedawna renault clio rocznik 91 silnik 1,4 i zauważyłem , że pali mi ponad 11 litrów na 100km jazda typowo mjeska czytałem o innych modelach z tym samym silnikiem i rocznikiem ktore spalaja od 7 do 9 litrow :/ czy da sie te wartosci obnizyc w mojim modelu ? jestem troche zalamany bo kupujac myslem o czyms bardziej oszczednym . z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam
  • elektryka pelna, klima, diesel. cena 10000. warto sie tym zainteresowac??
  • wiam przy dwóch prędkościach drzy kierownica 40km/h i 90km/h koła dwa razy wyważone tarcze hamulcowe wymienione co to może byc???
  • Mąż kupił renault trafic 2,1D z 1995 roku. Nic nie wiemy o jego obsłudze, bo nie mamy książki. Trzeba teraz wymienić olej. Pytania: 1. Jaki olej mamy kupić i ile go potrzeba? 2. Co przy wymianie oleju trzeba jeszcze wymienić? Jeśli filtry - to jakie? 3. Jaki płyn zimowy wlać do chłodnicy i ile?
  • Witam.Sprawa przedstawaia sie nastepujaco:posiadam Renault Safrane 2.5 Td 1995 r automat,auto jezdzi w trybie awaryjnym swieci sie tylko kontrolka skrzyni,co sie stalo???chcialbym znac wszystkie mozliwe opcje z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam.
  • 2 miesiące temu kupiłem Renię 19 1.9 diesel i artysta ten bierze mi ok. 10 litrów / 100 km w mieście. Wszelkie informacje mówią, że powinien brać ok. 6.5 litra. Czy może to być problem pompą wtryskową czy szukać innych przyczyn. Trochę mnie to irytuje. BARDZO PROSZĘ O POMOC.
  • mam roczną lagune II kombi 1,9dCi, zauważyłam,że przy ruszaniu z miejsca jest jakis taki inny odgłos, cięzko to opisac - piszczenie, rzężenie. Wystepuje to tylko przez krótka chwile i przy zmianie dalszych biegów tego nie słychac. Czy ktos mógłby mi pomóc co to moze byc?Nie wiem czy mam sie bardzo martwić, bo za 4 tys km dopiero pierwszy przegląd gwarancyjny. Czekac do przeglądu czy juz teraz leciec do serwisu. z góry dzieki za odpowiedź.
  • moje clio nie grzeje.odkamieniałam nagrzewnice,w całym układzie było powietrze , którego nie dało sie zlikwidować.mechanik powiedział ze mam walnięta głowice lub uszczelke.wymieniłam uszczelkę, planowałam głowice-300 zł poszło a grat dalej nie grzeje.co robic????
  • Podczas jazdy słusze w moim aucie buczenie. Myślałem że to od silnika ale jak dam na luz to dalej buczy. Czy to może być wina opon (posiadam opony michelin przejechane na nich 80000). Proszę o porade
  • nie wiem co jest przy zapalaniu zimnego silnika po nocy silnik zapala nie rowno i wydziela duzo dymu przez dwie trzy sekundy po rozmowach ze znajomymi kazdy sugerowal ze kturys z wtryskow leje wtryski zostaly sprawdzone i sa dobre silnik ma przebieg 108000 cisnienia w cylindrach sa po 30 at
  • Chcemy kupić większe auto. Mamy upatrzonego ale kilka osób nam go odradzało gdyż te modele są niby awaryjne. Czy ktoś z Was jest posiadaczem tego auta i mógłby coś napisać na ten temat? Dodam, że planujemy zakup diesla z silnikiem 1,5. ----------- Moje dzieciaczki: Liwia 15-07-2006, Aniołeczek 08-01-2009 i Blanka(?13-09-2010)
  • Witam, Pomóżcie proszę. Kupiłem auto i nie wiem jaki olejem zalewany był silnik? Sprawa dotyczy megane II z 2003 1.6 benzyna. Auto jest sprowadzone z niemiec, ma na tylnej szybie naklejkę elf. Co wlać do silnika aby nie narobić sobie problemu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się