renta

(8 wyników)
  • W poprzednich 2 częściach artykułu “Schizofrenia – inny punkt widzenia” starałem się zwrócić uwagę rodziców i bliskich osób dotkniętych fenomenem schizofrenii na to, że w uporaniu się z powstałym problemem braku komunikacji potrzebna jest przede wszystkim nasza gotowość do otwarcia własnej świadomości na nowe doświadczenia, jak i chęć poszerzania wiedzy o publikacje spoza psychiatrycznej półki. Uzupełnieniem do poprzednich 2 części, jak też swego rodzaju formą “uwagi d...
  • Mój syn się wyprowadził. I jest mi strasznie smutno. Tak mi go brak. Zawsze był cudownym chłoptasem przez tyle lat, tyle wspomnień, jego ubranka niemowlęce ciągle mam w szafie, a pierwsze buciki powiesiłam w ramkach, w halu. Takie czerwone ze startymi czubkami.:-D Czy ktoś to juz przerabiał. Jak sie z tego wyrasta i czy w koncu wyrasta?
  • Chcę się do niego udac i jestem ciekawa jak taka wizyta wygląda.
  • Wyszla ze szpitala, myslalam, ze zmadrzala, ale ciagle chleje. Ukrywa sie oczywiscie, ale chyba jest mega tepa, ze se sprawy nie zdaje ze czuc i widac chociazby po oczach. PRzepija pieniadze chociaz zyjemy z mojej renty, bo ona stracila robote przez picie. Moze powinn am jej pozwolic, zeby sie zapila na smierc. W sumie moj ojciec popelnil samobojstwo, co tam zrobic dziecko a potem go zostawic. Najlepiej zrobic bachora, nie kupic gumy a potem sie zabic i zachlac co nie. ja nigdy ...
  • Jestem osobą niepełnosprawną, mam 21 lat i dalej (niestety) mieszkam z rodzicami... W najbliższej przyszłości planuje sie usamodzielnić. Dostaje co miesiąc renty 470 zł. Z czego ja dostaje 60 zł miesięcznie "kieszonkowego"... Czy dobrze? Gdy wspomne rodzicą ze chce wiecej to mówia ze skoro tak to mam brac całość i sie sama wyrzywić itd. Prosze doradzcie czy mam racje, czy powinnam dalej drązyć temat...
  • Czy mozecie mi cos poradzic odnosnie ponizszej sytuacje? Przechodziłyscie cos podobnego? Moja mama niecierpi mojego narzeczonego, bo jest rozwiedziony (rok trwało malzenstwo studenckie, bez dzieci, byla zona ma swoja rodzine, zero kontaktu), nie chodzi do kosciola, nie zarabia duzo (wlasnie rozkreca firme i wiadomo, ze poczatki sa ciezkie), twierdzi, ze ejst leniem i obibokiem, a nie jest. stersuje sie, duzo pracuje jednak efektow jeszcze nie widac, bo za krotko firma dziala. B...
  • Czekając pod drzwiami różnych gabinetów czasami czytam wyłożone tam stare czasopisma...Dzisiaj wpadł mi w ręce artykuł o modzie (czy chwilowej?) na wypożyczanie wszystkiego - począwszy od wynajmowania mieszkania, samochodu, po suknię na ślub/przyjęcie z okazji jakiejśtam, tudzież fotele, zastawę stołową... (można nawet wynająć wyspę na weekend, albo na przykład babcię) Czy to jest przykład zaradności, czy też powód do wstydu, że się pożycza (oczywiście za opłatą)... I tu mi się n...
  • Kolega Pana Cogito Kolega Pana Cogito ze szkolnych lat Powtarza z uporem Ręka drży podkreśla rytmikę słów melodię słów Wśród ludzi Sam Ludzie Ludzie są dobrzy Bóg istnieje jest nadzieja Koledze Pana Cogito z gimnazjum Zdiagnozowano zwątpienie Oczy martwe zerwane ze smyczy czasu oczy Przyznano rentę Czasową Schizofrenia Schizofrenia jest chorobą którą się leczy Zaklęcie powoduje że Pełznie idąc pełznie Przez szorstki granit dni Jest brzytwą Rozcina czerń Kaleczy lęk ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się