renta

(7 wyników)
  • Czy ktos wie ile moze wynosic ground rent przy nieruchomosci leasehold? Jest to jakos uregulowane czy zalezy do dobrej woli landlorda? W chwili sprzedazy mieszkania okazalo sie,ze nasz lokal to nie freehold (jak do tej pory wszyscy mysleli),a leasehold. Tyle,ze przez 5 lat nikt sie nie upomnial o jakiekolwiek pieniadze,co wiecej prawnicy od dwoch miesiecy staraja sie ustalic kto jest landlordem i puki co brak chetnych!!! Wczoraj w papierach znalalzam wzmianke,ze w 1974roku jakis pan XY zak...
  • j.w. IMO tak, gdyż to regularna opłata za lokum. co Wy o tym myślicie??
  • Czy któraś może wie, jak się załatwia rentę w UK? Gdzie należy się zgłosić? Jakie warunki spełniać, żeby w ogóle podjąć takie starania? Będę wdzięczna za konstruktywne odpowiedzi.
  • Zastanawiam sie nad kupnem pieknego mieszkania w systemie part buy part rent i zastanawiam sie, jak wyglada oplata za rent i service charge w praktyce. Czy bardzo to podnosza z roku na rok? Czy nie robia problemu przy sprzedazy? Czy nie zawyzaja wartosci mieszkania jesli chce sie dokupic po jakims czasie kolejne procenty?
  • dziewczyny, co to oznacza? do tej pory mieszkalismy w mieszkaniach sluzbowych, teraz szukamy domu przez agencje i wlasnie takie zdanie sie czesto przewija przy cenach za wynajem? o jakie oplaty chodzi? dziekuje
  • Wczoraj kolezanka mnie zaskoczyla pytaniem o oplate zagrunt. Mamy mieszkanie w bloku-oczywiscie mamy tez kredyt. Wiecie cos o takiej oplacie? Ja wszystkie dostawane rachunki place,ale nic takiego nigdy nie dostalam-pierwsze slysze. Moze ktoras z Was sie bardziej orientuje w tym temacie?
  • Witam serdecznie poszukuję jak w tylule stron i adresów agencji nieruchomosci w Anglii. Najbardziej zainteresowana jestem Bristolem. Chcemy wynjąc dom dla nas od czerwca i chciałabym sie zorietować w ofertach i cenach. Bardzo dziekuję za pomoc bo wiem ze mozna na Was liczyć pozdrawiam Ania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się