rocha

(35 wyników)
  • Roch(21)

Co sądzicie o tym imieniu? mam w domu malego Ignacego i Antoniego. czy Roch do nich pasuje? i jak ze zdrobnieniami? tylko Roszek?
  • Witam po długiej nieobecności tu :) Ostatnio spodobało mi się imię Roch i zastanawiam się nad drugim imieniem oraz imionami rodzeństwa [czysto teoretycznie ;)]. Napewno macie jakieś świetne pomysły :)
  • Mam, swojego syna Aleksy Roch ha dziadkom podoba sie hmm średnio ale ja jestem zadowolona z wybory mam swojego Alutka Roszka pozdrawiam Gaudencjo
  • Pomocy! Termin porodu za tydzień, a my nadal nie mamy imienia dla naszego 3 syna. Do tej pory miał być Marcel, ale imię przestało się nam podobać. Podobają nam się jeszcze Bartosz, Miłosz, Bruno, Dorian, ale chyba żasne nas nie przekonuje :( Mąż ma na imię Tomasz, więc to imię odpada. Podobnie jak Witold i Leon - synowie mojej siostry.
  • Z tego co zauważyłam nie często pojawiają się tutaj pytania tego typu. Mam jednak prośbę czy mogłybyście/ moglibyście ocenić (jeżeli macie ochotę, proszę również o komentarz) w skali od 1 do 10 (lub też od 1 do 5) poniżej wymienione imiona w następujący sposób: 1 – najgorzej/ 10- najlepiej. 1. Anastazja 2. Aniela 3. Antonina 4. Aurelia 5. Aurora 6. Eleonora 7. Emilia 8. Józefina 9. Liliana 10. Maria 1. Albert 2. Aleksander 3. Bruno 4. Edward 5. Franciszek 6. Ignacy...
  • [u]Chłopcy:[/u] [b]4[/b] Filip Szymon [b]3[/b] Dominik [b]2[/b] Bartłomiej Igor Jan Kuba Karol Krzysztof Maksymilian Marcin Michał Nikodem Olaf [b]1[/b] Alan Antoni Artur Bartosz Borys Dawid Eryk Hubert Kacper Kajetan Kosma Leonard Maciej Marcel Marceli Mieszko Norbert Olivier Patryk Paweł Piotr Robert Roch Sebastian Tobiasz Tomasz Wiktor Wojciech [u]Dziewczynki:[/u] [b]4[/b] Amelia Karolina [b]3[/b] Julia Matylda [b]2[/b] Antonina Ki...
  • [b]dziewczynki[/b] [b][u]10[/u][/b] Zuzanna [b][u]5[/u][/b] Aleksandra Emilia Julia Lena Maja [b][u]4[/u][/b] Pola Wiktoria [b][u]3[/u][/b] Amelia Gabriela Oliwia [b][u]2[/u][/b] Alicja Anna Barbara Helena Iga Jagoda Maria Marta Michalina Zofia [u][b]1[/b][/u] Adrianna Anastazja Aniela Antonina Bianka Blanka Bogna Dominika Elżbieta Emma Ida Inga Jasmina (polskie nazwisko) Justyna Kamila Laura Łucja Malwina Małgorzata Marcelina Martyna Milena...
  • Jak zwykle dylemat: mąż i córka są za: Wiktorem ( koniecznie) mnie się podoba: Jan, Tymon, Franciszek, Bruno Doradźcie, może jeszcze coś zaproponujecie? Z góry wielkie dziękuję :)
  • Ja chciałam Roch ale mój mąż powiedział stanowczo nie po tym jak usłyszał ze zdrobniale może być Rożek :D Myslałam nad Tymonem i na tym moje pomysły się skonczyły Podobaja mi się też co prawda takie imiona jak Jan , Antek, Ksawery ale jakos tak nie mam przekonania HELPPPPPP
  • Byłam wczoraj na praktykach w prywatnym przedszkolu i chodzą tam dzieci o następujących imionach: Oliwier Kewin Piotr x 2 Roch Zofia Małgorzata Gabriela Anna Zachwycił mnie tylko Roch. Zdecydowanie na nie Oliwier i Kewin. Reszta mi się podoba,ale jakoś bez rewelacji:)
  • ROCH(20)

Dziewczęta co myślicie o imieniu Roch? Mojej koleżance urodził się synek i chyba tak dostanie na imię, aczkolwiek wacha się jescze nad Kajetanem. Ale jak zdrabniac tego Rocha? Rożek??
  • Nie wiemy wprawdzie jeszcze kto się urodzi (bo dopiero na początku listopada), ale powoli szukamy imienia. Z dziewczynką nie ma problemu - jeśli będzie, będzie Ida. Imię mojej ulubionej bohaterki literackiej:) Chciałam przemycić Idalię zdrabnianą do Idy, ale niestety nie udało się:). Z chłopcem mamy większy problem, podoba nam się kilka imion, ale na żadne nie jesteśmy do końca zdecydowani. Nazwisko jest ładne, długie, rzadko spotykane, zaczyna się na "Ż" kończy na "ski/ska". Chcemy...
  • -- heheh jak zaczynam kombinowac z imieniem to juz nie jest dobrze:)Dale moze ktos podpowie cos ładnego to znowu ja Gaudencjo witam:) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=32372851&v=2&s=0
  • Witam, mamy córkę Florentynę, teraz będzie druga dzidzia, nie wiem jeszcze, jakiej płci. Myślę o Idzie Urszuli, Blance albo Malwinie, dla chłopca- Roch. Co myślicie? Może macie jakieś propozycje? Dzięki Ania
  • A JA MAM:(12)

ADRIANNA, BRUNO I ROCH - TAKIE NADAŁAM IMIONA DZIECIACZKOM, PODOBAJĄ SIĘ WAM??
  • Dziewczynki: Julia - 5 Karolina - 4 Nikola - 4 Kinga -3 Maja- 3 Hanna -3 Amelia -2 Aleksandra - 2 Agata - 2 Natalia -2 Zofia - 2 Lena -2 Wiktoria -2 Anna -2 Angelika Antonina Barbara Byamba (nazwisko niepolskie,nawet nie wiem,czy to dziewczynka) Edyta Ines (nazwisko podwojne polsko-niepolskie ;)) Klaudia Karmen Laura Marcelina Michalina Marta Nicola Oliwia Pola Sandra Weronika Zuzanna Chłopcy: Jakub- 6 Dominik - 4 Piotr - 4 Mateusz - 4 Jan -2 Dawid...
  • Chłopcy: Paweł - 4 Szymon - 4 Kacper - 3 Jakub - 3 Filip - 3 Nikodem - 3 Michał - 3 Igor - 3 Marcin - 2 Maksymilian - 2 Maciej - 2 Mateusz - 2 Adam - 2 Adrian Antoni Aleksander Borys Bartłomiej Cyprian Dorian Dominik Emil Fabian Franciszek Gracjan Julian Jan Krzysztof Krystian Oliwier Olivier Oskar Patryk Piotr Roch Sambor Tomasz Tobiasz Wilhelm Dziewczynki: Wiktoria - 7 Zuzanna -5 Weronika - 5 Amelia -5 Patrycja -4 Maja -4 Oliwia - 4 + O...
  • zapoczątkowały Agata Młynarska - ma juz pełnoletnich tadeusza i Stanisława oraz Anna Jopek Franciszka i Stanisława. I wtedy pamietam po Annie Jopek nastał boom na Franciszków. Potem Kukulska urodziła jana i zaczął się 7 lat temu już ten boom na Jaśków. Dotego Kajah dowaliła Rocha i juz wtedy wiadomo było,że gwiazgy chcą indywidualizmu i zapoczątkowali ndawanie starych imion.Steczkowska swoim leonem i Stasiem teraz, I drzyzga doszła z Ignacym i Stasiem i nadal ten boom trwa bo i ...
  • Dziś spisałam listę jego ulubionych imion,które moglibysmy dac siostrzyczce lub braciszkowi Emmy-w planach za parę lat:) Zaznaczam,ze mimo,że 99% mi się podoba,nie sa to moje typy,gdyż brakuje tam imion następujacych:Pola,Zoja,Stanisław,Franciszek,Marianna,Ignacy,Bruno. Z jego propozycji nie podoba mi się Dagmara,Arleta,Olaf.Reszta zgadza się z moja listą-ale moja jest wiecznie aktualizowana,więc może kiedyś ją tu opiszę a oto imiona dla dziewczynek(kolejnosc przypadkowa) -Antoni...
  • Witam! Może podsuniecie mi pomysł na lub link gdzie mogłabym poszukac 3 zgłoskowego imienia męskiego? Na razie rozważam Roch ale przychodzi mi na mysl jeszcze tylko Jan, Ivo, Lech.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.