Gość: Ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 10:29 Witam, mamy córkę Florentynę, teraz będzie druga dzidzia, nie wiem jeszcze, jakiej płci. Myślę o Idzie Urszuli, Blance albo Malwinie, dla chłopca- Roch. Co myślicie? Może macie jakieś propozycje? Dzięki Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: pomóżcie wybrać 27.10.08, 10:40 MNie podoba się Ida. Proponuję Tytusa i Berenikę. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: pomóżcie wybrać 27.10.08, 10:41 IMO Blanka i Malwina jakoś się gryzą z Florentynką. Rozważyłabym jeszcze Józefinę i Walerego. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: pomóżcie wybrać 27.10.08, 12:31 Wybrałabym Urszulkę lub ew. Idę. Roch średnio mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: pomóżcie wybrać 27.10.08, 12:43 W sumie żadne mnie nie zachwyca. Ida jest ok. Blanka też. Urszula w sumie też. Malwiny nie lubię. Może Bibianna (można ją do Bianki skracać)? Proponuję też Felicję, Konstancję, Juliannę, Wandę. Roch jest ok, ale przy Florentynie jakis taki krótki . Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodo82 Re: pomóżcie wybrać 27.10.08, 16:34 Z podanych najlepsza Urszulka. Dla dziewczynki dorzucam Felicje, Franciszke, Apolonie, Bronislawe. Roch jest niezly, bo niebanalny. Ale imiona jednosylabowe nie przekonuja mnie ze wzgledow praktycznych. Jakos tak mi to nie brzmi. Czy moze bedziecie to jakos zdrabniac? Roszek, Roszko? Ja proponuje: Wawrzynca, Anatola, Wincentego, Kazimierza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: pomóżcie wybrać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.08, 17:05 Roch bardzo mi się podoba i wg mnie ładnie pasuje do Florentynki. Co do imion dziewczęcych szukałabym dalej,jakoś zadne przez Ciebie wymienione nie dorównuje Florentynie. Może:Honorata,Berenika,Aurelia,Klara,Waleria,Melania? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: pomóżcie wybrać 27.10.08, 23:24 Roch bardzo mi się podoba, natomiast dziewczęcego poszukałabym jeszcze - żadne z nich IMO nie zgrywa sie z Florentyną. Idę zamieniłabym na Idalię Urszulę, a z innych propozycji mam: Eleonorę Marcjannę Hortensję Konstancję Maksencję Sydonię Tacjannę Wergilię Tarsylię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: pomóżcie wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 12:20 A może Inga a dla chłopca Seweryn lub Kornel? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: pomóżcie wybrać 28.10.08, 14:49 Gość portalu: Ania napisał(a): > A może Inga a dla chłopca Seweryn lub Kornel? Z tych ewentualnie Kornel. Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodo82 Re: pomóżcie wybrać 28.10.08, 15:22 Moim zdaniem tylko Kornel pasuje "stylem" do Florentyny. Choc nie bardzo przepadam za tym imieniem. Nie wiem takze, czy wasza intencja jest dopasowanie stylowe. Czyzbyscie mieli ochote na cos z zupelnie innej bajki? Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: pomóżcie wybrać 28.10.08, 14:06 Moja cioteczna prababcia Florentyna miala siostre Eleonore - dla mnie to zestaw swietnie brzmiacy. Jej bracia mieli na imie Witold i Stanislaw. Z Twoich propozycji podoba mi sie Urszula i (sila rzeczy) Blanka Odpowiedz Link Zgłoś