rocha

(10 wyników)
  • Pomimo, że nie mam czasu strasznie i dopadam kompa na chwilke tylko, musze sie pochwalić. ROSZKO BIEGA!!! I to nie tak, jak chodziarz Korzeniowski, czyli szybko przebiera nogami nie odrywajac ich od ziemi. Normalnie biega, z momentem kiedy wcale nie dotyka ziemi. A trudno zapomnieć o słowach, które padły jak mały miał ok.15 mies. ur."...i nigdy nie bedzie biegał, moze po cięzkiej rehabilitacji, jak bedzie silniejszy, w okolicach zerówki będzie sie poruszał o wiele szybciej niz teraz,...
  • Wczoraj w nocy dopadł mnie smutek, wrócił ten paraliżujący strach, jaki czułam dwa lata temu.I najdziwniejsze jest to, że trwał tylko chwilkę, bardziej zajęło mnie obmyślanie menu na jutrzejszą imprezę.Dwa lata temu Roch przeżył najgorszy dzień w swoim życiu i dlatego stanę na głowie, ale co rok 4 kwiecień będzie dla niego piękny. A dziś nawet pogoda się postarała:) W galerii parę fotek, jak Roch spędza część nieoficjalną urodzin, jutro oficjalna, z tortem (nigdy tortu nie piekłam, a p...
  • Zapalenie krtani. Duszności i...nic poza tym. Żadnej gorączki, ani innych objawów. A wcina chyba więcej niż zazwyczaj.Oprócz walki z inhalatorem i bólu przy wkłuciu dożylnym jest bardzo zadowolony, bo ma dzieci z którymi się bawi. A ja jestem wykończona, mąż zmienił mnie na noc, jutro wracam na Niekłańską. Potrzebuję gorącej herbaty, wody w wannie i mocnego snu. Mam nadzieję, że to długo nie potrwa i że nie przywleczemy ze szpitala żadnego świństwa:(
  • Piszę dziś, bo wyjeżdżam i nie będę miała dostępu do netu. To pierwsze jego urodziny, z których po prostu się cieszę, bez żadnych zamyśleń ani wycieczek w przeszłość. W końcu czas zaleczył rany i jest tak zwyczajnie , jak powinno być przy urodzinach dziecka. Mały super się rozwija, jak na MPDz oczywiście, widać po nim, że coś jest nie tak, ale akurat to mam gdzieś. Cieszę się, że jest w stanie zrobić wszystko co chce, wolnej, krzywo, ale tak. Śmiejemy się z mężem, że jednak wylezie prę...
  • Stosował ktoś?
  • Byliśmy dziś u naszej neurolog i jestem taka szczęśliwa! Pani dr powiedziała, że Roch zrobił ogromne postępy i jest mile zaskoczona. Jeszcze parę miesięcy temu mówiono nam, że mały będzie miał nieprawidłowy wzorzec chodu, że ma niedowład nóg, i to fakt, jego nóżki były jakby nie jego, tak, jakby ich nie czuł.Brany na ręce nie fikał nimi, nie podciągał do brzucha, nie łapał sie za stopy, miał odruch Bagińskiego, wzmożone napięcie, szczególnie w lewej nodze. Nigdy z raczkowania nie siadał...
  • Dziewczyny, chciałabym się Was poradzić w pewnej kwestii. Franek juz bardzo ładnie i stabilnie siedzi. Ma reakcje podporu przy wychyleniu na boki i obronna przy przechyleniu do przodu (świeżynka, wypracowana niedawno). Kilka razy zdarzyła się, że siedząc przewróciła sie do tyłu. Nigdy nie widzielismy tego momentu, mimo, że bylismy obok - akurat nie patrzeliśmy na malca. Widzieliśmy młodego juz po prostu krzyczącego na plecach. Sądziliśmy, że może mały coś kombinuje z przekładaniem nogi do...
  • sluchajcie, czy mozna miec "za spokojne" dziecko? bo kuba od zawsze jest taki "dorosly" : umie sie sam bawic, "czyta" sobie ksiazeczki, zbiera money do skarbonki itd. jest bardzo nastawiony na kontakt, bardziej z doroslymi niz z dziecmi, zagaduje do obcych, pokazuje im zabawki itd. rzadko ma takie akcje typu bieganie na oslep, wrzeszczenie, na palcyku zabaw znajduje sobie jakas zabawke i sie nie bawi, albo zjezdza do basenu z pilkami,wspinanie- czemu nie ale wcale nie kreci ...
  • Rzadko tu piszę częściej czytam ale nadszedł u mnie taki czas ze muszę się z wami podzielić moimi przemyśleniami. Od pół roku Iguś już nie był rehabilitowany wszyscy w koło mówili że się z wcześniactwem rozstaliśmy (ja czułam ze nie jest najlepiej ale byłam przekonywana że przesadzam, ze sie doszukuje) , aż okazało sie ze przez nasze niedopatrzenie po raz kolejny wróciły problemy z napięciem w nóżkach i przy kręgosłupie. Wg już dwóch neurologów dziecko jest aspołeczne i nie rozwija się harmon...
  • Hmmm, nie wiem, jak zacząć.Może od początku, bo większość uczestników forum pewnie nie zna Rocha i jego historii z MPD. W lecie 2008 u mojego synka(27 t.c. 1164 gr.wylewy II,potem bezdechy do 25 na pulsoksymetrze, miesiąc CPAP po trzech tyg. respi) stwierdzono niedowład nóg i lekką postać MPD.Owszem, niepokoił zawsze wszystkich neurologów, ale nikt nigdy, prócz jednego pana, nie stwierdził radykalnie że to TO.W całej okazałości wredota wyszła na jaw, kiedy mały zaczął wstawać, a my zacz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się