rtg

(9 wyników)
  • witam wszystkich ,mam pytanie jak czesto chodzicie na badania kontrolne po zakonczeniu leczenia ,przedewszystkim chodzi mi o zdjecia rtg.moja mala zakonczyla leczenie w grudniu 2009 roku.ciagle sie o nia martwie .mam nadzieje ze nie bedzie miala w porzyszlosci zadnych powaznych problemow .ile robiliscie rtg waszym maluchom?z albo bez oslony?pozdrawiam wszystkich i zycze wszystkim pociechom szybkiego powrotu do zdrowia i wszystkiego najlepszego na przyszlosc.
  • Odebraliśmy dziś zdjęcie rtg i opis. I niestety jest napisane, że łuki Schentona-Menarda są obustronnie przerwane.Poza tym jądra kostnienia głów obu kości udowych podobnie rozwinięte. Jutro idziemy do lekarza okazać zdjęcie i Helenkę. Ech, a już myślałam, że będzie dobrze ( wg usg już było Ia na obu biodrach) Trzymajcie kciuki, proszę...
  • zdjęcie rtg zrobione wczoraj: "obraz kosci miednicy i kosci tworzących oba stawy biodrowe jesr prawidłowy" hurrra!!!większej radosci w zyciu nie będę miała niz zdrowe dziecko! jak czytam ten opis to płakac mi się chce (z radosci:)-w koncu nie będą mi sie sniły koszmary o gipsach... opis robił prof.Marcinski,ale jeszcze dzis obejrzy zdjecie nasza ortopeda i zobaczymy jak mamy postępować dalej. dziś Ewa konczy 6 miesiecy i to najlepszy prezent dla nas!! pozdrawiam Was serdecznie kocha...
  • Witam! Mój synek ma skończone 3 m-ce. Wizytę u ortopedy miał w wieku 10 tg. Lekarz stwierdził, że "z lewym bioderkiem coś jakby nie tak" i dał skierowanie na rtg. Szczerze mówiąc, ja się tego rtg bałam i zrezygnowałam z niego. Poza tym Mały ma asymetrię i cała jego lewa strona jest mniej aktywna, rozciągnięta, więc podejrzewałam, że stąd wątpliwości lekarza. Wybrałam się na usg do prof. Marcińskiego - wszystko ok. Czy powinnam jeszcze iść do ortopedy czy już mogę sobie darować? Czy pow...
  • Witam wszystkich Jestem mamą 12 tygodniowego Aronka i niestety lekarz u którego byłam zrobił usg i powiedział IIc i IIb po czym kazał zrobić rtg i przyjść za tydzień, nic mi nie powiedział co ma w zamyśle - proszę napiszcie jakimi sposobami leczy się taka chorbę Jestem sama i nie wiem co mam robić
  • powiedzcie mi drogie mamy jak to u Was było - jesli chcieliście ochrzcić dziecko: czy czekaliście do zdjęcia ortezy czy też jak maluszek był w trakcie leczenia? w ogóle jak sobie radziłyscie/radzicie z funkcjonowaniem z dzieckiem w ortezie? my staramy się by córeczka miała rozwórkę 23h (pieluszki zmieniamy bez zdejmowania,chyba,ze kupa:),to trudne, zwłaszcza gdy chcemy ja zabrac na dwór-problem z ubraniem w cos cieplego; dlatego chodzimy rzadziej,nad czym boleję :( pozdrawiam!
  • cześć Dziewczyny, jesteśmy po wizycie u dra Timmlera. W sumie to pozytywne wieści, bo Gabi ma na leczonym biodrze Ib, na drugim Ia. Lekarz powiedział, że przez te 6 tygodni noszenia całą dobę flaneli bardzo ładnie się wykształcił staw i że warto jeszcze kolejnych 6 tygodni pieluchować, to może osiągniemy stan idealny :-) Miałam cichą nadzieję, że juz pozwoli na dzień zdjać flanelę... co prawda stwierdził, ze w ciągu dnia wystarczyłaby tetrowa pielucha, a na noc flanela, ale ja b...
  • Witam dziewczyny. Byłam dziś z Majcią u ortopedy no i okazało się że przez ostani miesiąc stan lewego bioderka mało się poprawił. Lewe bioderko nadal jest IIb, prawe zdrowe. Strasznie wolno to leczenie idzie. Głupia jestem bo tak naprawdę to nie wiem jaki był stan bioderka na początku czyli 5 miesięcy temu, a jak dzisiaj chciałam się dowiedzieć to okazało się że karta chwilowo się zapodziała. Tam gdzie chodzę nie dają opisów USG więc dowiedziałam się tylko tyle ze lewe bioderko...
  • do Adzi_p(21)

hej Adzia, jak tam Ewunia? Jak bioderka? Kiedy kontrola? A krew? Już ma lepsze wyniki???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się