rynek

(53 wyniki)
  • Panie Burmistrzu zafunduj miastu nowy wystrój na święta. Jak patrze na te siermiężne ozdoby to płakać się chce. A szczytem wszystkiego jest choinka na rynku jej wystrój nie zmienił się w ostatnich 20 latach. Można powiedzieć że jest rówieśniczką "tadzia" i tez tak jak "tadzio" wygląda. Posunęła się w latach. Czy trzeba czekać na nowego burmistrza żeby zmienić ta choinkę. Myślę że mieszkańcy z przyjemnością chodziliby na rynek ogladac nowy wystrój miasta. Może nowa wizualizacja rynku i...
  • Pierwsza koncepcja modernizacji dużego rynku i przylegających ulic wzorowana była na projekcie chojnickim. Zarówno mieszkańcy jak i zainteresowane podmioty gospodarcze zaakceptowały to rozwiązanie,które uznano za atrakcyjne i zadowalające. Rozwiązanie to zakładało istnienie dotychczasowych punktów handlowych na dużym rynku(po dokonaniu ich stylizacji) + dodatkowych ogródków letnich, postawienie efektownej fontanny, utworzenie deptaku z ulicy Klasztornej( od ulicy Mickiewicza do ulicy Sądo...
  • Niedawno uruchomiono fontannę po rewitalizacji Dużego Rynku. Niestety, ludzie nie wiedzą do czego służy fontanna. Dzieciarnia w niej się kąpie, kopie i niszczy urządzenia, które powodują wytrysk wody. Wrzask i pisk. Okoliczni menele traktują ją jak wannę i spluwaczkę. Dochodzi nawet do tego, że ludzie psy tam wpuszczają. Pytam się więc - czy w tym mieście potrzebna jest kampania informacyjna, że fontanna to nie jezioro? Że do uskuteczniania toalety służy prysznic lub wanna? W tym tempie ni...
  • Co sądzicie na temat rewitalizacji rynku?Czy nasi radni chcą zrobić coś na podobe Chełmińskiego deptaku?.Ciekawosttką jest jak będzie wyglądał przejazd poprzez rondo na małym rynku a place parkingowe pewnie postawią na bosiku na zamku;). Ciekawy temat w pomorskiej. www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100512/INNEMIASTA12/619813653
  • Kto wie ?, czy w planie remontu rynku w Świeciu, przewidziane są nowe szalety. Wiem, że starych napewno nie będzie. Jak nie będzie nowych współczuję turystą. Myślę, że jest to bardzo ważny temat.
  • Jak się wam podobał Sylwester na Rynku? Moim zdaniem pokaz sztucznych ogni był bardzo przereklamowany. Gdyby nie ludzie zgromadzenii ich fajerwerkito była by nędza.
  • Od jakiegoś czasu można zauważyć intensywne prace na małym rynku i ulicach mu przyległych. Wielu mieszkańców, którzy tu mieszkają mają garaże a dojazdy zostały zablokowane nie informując ich o tym wcześniej. Pytając jednego z robotników co mam zrobić z samochodem mówi żebym postawił samochód gdzieś pod chmurką bo ulica będzie całkowicie zamknięta. Co na to urzędnicy samowolka jak zwykle, po co informować mieszkańców, że dojazdy będą pozamykane. Zaproponowali by chociaż karnety darmowe na park...
  • Jakby ktoś chciał wiedzieć czy przebudowa rynku kosztuje dużo czy mało podsunę jedną informację. Przemyśl planuje wydać 10,5 mln. na remont rynku z wymianą powierzchni, przebudową jednej ulicy. Czyli to samo co u nas, a o wiele taniej. W dodatku specyfika rynku jest zadziwiająco zbieżna z naszym, bo przemyski rynek ma spory spadek powierzchni. I na koniec perełka, w ramach tego remontu zostanie stworzona podziemna trasa turystyczna. A Szwejk na rynku w Przemyślu siedzi i dziwi się wielce.
  • ja w temacie wiecie co tam bedzie sie dział?? kto zagra?
  • za kilka miesięcy wybory i oto nasz pan burmistrz przypomniał sobie o mieszkańcach{potencjalnych jego wyborcach}i po latach posuchy organizuje sylwestra na rynku BRAWO
  • Niech zakład pracy otworzą lepiej, a nie jakieś śmieszną kostkę kładą. Na tym palcu budowy nie ma żadnych zabezpieczeń, zero jakiś kładek itp. W dupach się po przewracało gamoń. A ludzie po błocie muszą chodzić, urzędasy idźcie się przejść tam a nie za biurkami siedzicie. Wybory już blisko. czas na rozliczenia!!!!!!!!
  • Podobno Kalwi & Remi mają wystąpić 28 maja na rynku w CSW. Czy ktoś wie coś więcej ?
  • szukałem w mieście możliwości przegrania kaset wideo na płyty cd no i na rynku foto sarnecki bieże 30 zł za godzinę jak w foto na mariankach /w podwórzu banku spółdzielczego/ biorą 10 zł za godzinę. ni polecam więc usługi u sarneckiego.
  • Słyszeliście o tym że w sylwestra ma być impreza na rynku? Podobno ma wystąpić nawet jakiś znany zespół.
  • Miały być ogródki piwne na rynku. Czy tylko Guzek ma wyłączność na stawianie stoliczków? Wybory się zbliżają,może to pryszcz taki ogródek , ale po co obiecywać.
  • Witam .Chciałabym przedstawic sytuacje która mnie spotkała ostatnio w media expert. Moze ktos z Was miał podobną.Chodzi o obsługe . Poszłam niedawno do ME przy ul.kosciuszki zeby kupic kilka płyt. Stałam przy kasie i czekałam 10 min . Jedna pani rozmawiała przez tel , przy kasie nie było nikogo a reszta obsługi nawet sie nie zainteresowała . Pare dni pozniej byłam w ME na rynku .Przy kasie znow nie było nikogo .Pan z obsługi wycierał pralki , a pani siedziała przy biurku ,rowniez nie w...
  • Czy chcielibyście powitać nowy rok na rynku w Świeciu?
  • Tak niewiele brakuje do tego,żeby w Świeciu zaczęło sie cos dziać,nie sadzicie że powinny sie pojawic ogrodki 2-3 na rynku,gdzie ludzie mogliby usiasc,napic sie browarka zimnego itp. i to nie tylko za dnia ale i wieczorkiem a nawet w nocy,przeciez taki plan przyjal by sie odrazu.Mysle ze taka opcja bylaby zajebista
  • Każde szanujące się miasto podobnej wielkości( Chojnice, Lębork) mają swoje fontanny. Świecie dysponuje naprawdę sporym corocznym budżetem, i byłoby miło gdyby kiedys wzięto pod uwagę możliwośc zbudowania fontanny( ale nie takiej małej jak pomnik miasta). Oby to dotarło do rządzących- chcemy fontanny- latem możnaby się tam ochłodzić- lub przy niej umawiać( tak jak kiedyś obok pomnika). Pozdrawiam
  • Co myślicie o sklepie Platan na dużym rynku?? Dokładniej interesuje mnie obsługa ponieważ wydaje mi się że notorycznie słyszę przekleństwa i widze oznaki braku szacunku dla klientów ze strony Pani która podaje się za kierowniczkę tego sklepu. (całkiem mozliwe że nią jest) czekam na opinie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się