-
Czy to prawda ze ruszylo targowisko na rynku?
-
Witam chciał bym dowiedziec sie co sadzicie o samochodzikach które znow sa na rynku dla dzieci. Moim zdaniem jest to naciaganie rodziców i łudzenie dzieci ktorych rodziców nie stac na takie zabawy dla swoich pociech bo jesli ktos ma jedno dziecko to jakos ujdzie ale jesli ktos ma dwójke albo wiecej to ta sumka sie pomnaza i nie kazdego na cos takiego stac a niestety dzieciom jest przykro ze nie moga z tego skorzystac. Czekam na wasze opinie.
-
Przenosząc targowisko w inne miejsce, nie pomyślano o atrakcyjnym zagospodarowaniu pustej przestrzeni publicznej (chełmińskiego rynku), o której nawet ustawodawca mówi: należy przez to rozumieć obszar o szczególnym znaczeniu dla zaspokojenia potrzeb mieszkańców, poprawy jakości ich życia i sprzyjający nawiązywaniu kontaktów społecznych.
Rozmawiajmy o tym, co chcemy mieć na rynku. Dzwońcie, piszcie e-maile do redakcji, rzucajcie pomysły na forum. Może z czasem się spotkamy, może uda się w cen...
-
Fajnie by było jeśli by na naszym Rynku powstało lodowisko nie? Być może jest na to szansa...
-
Co to za budki stawiają na rynku.
-
Handlujący chcą powrócić na Rynek po remoncie. Jeśli Burmistrz się zdecyduje to powinni wrócić tylko handlujący płodami rolnymi (warzywa, owoce, kwiaty), ale pod warunkiem ze będą oni handlować tylko w nowych straganach na Rynku, a nie pod swoimi brudnymi, kiczowatymi namiotami.
Pozostali odzież, buty, lumpeksy, art. przemysłowe i oczywiście chętni z płodami rolnymi powinni pozostać na nowym Targowisku na ul. Dworcowej.
Kategoryczne nie dla powrotu sprzedaży odzieży na Rynek !!!
-
Jak mozna pomoc kupcom ,by mimo niefunkcjonalnych stanowisk ,straszenia i grozb ze strony "placowego" udalo im sie przetrwac ?
-
Byłam zaskoczona, że nasi miejscy Celebryci tak chwalą tą jadłodajnię, bo tak chyba to można nazwać?! Dla mnie to jest porażka. Brak 70% dań w godzinach obiadowych, zupa tak przesolona, że brak słów, a drugie danie odgrzane po innym kliencie, który je zwrócił. Nie jadłam, ale widziałam na własne oczy. Coś okropnego. Na dodatek biorąc danie na wynos, nie otrzymałam połowy składników...żałuję, że nie przyglądałam się na miejscu co mi pakują... była by mała awantura, ale cóż... moja wina.
-
Kilku handlarzy się wyłamało i handlują nadal na Rynku twierdzą że będą ich musieli zabrać siłą.
Czy naprawdę władze Miasta są bezsilne. Jedynym rozwiązaniem jest że za każdy dzień handlu na Rynku nakładać na nich mandat po 500 zł i tak do skutku.
Podobnie ma się sytuacja z kioskami z kwiatami i gastronomią nie ruszą się i koniec !
-
co zrobili z naszym rynkiem ktos wczesniej miał racje chełmno umiera juz nawet nie chce mi sie wyjść z domu jak widze ten rozkopany rynek teraz a co dopiero pózniej będzie miło jak nic na tym rynku nie bedzie dlatego ze niby tyle turystów nas odwiedza burmistrz zepsuł cały kimat chełmna te stragany na głównej to porażka rynek był rynkiem a teraz bedzie wielka nuda jak całe te miasyo dzieki tym straganą wiecej ludzi sie przemieszczało inny klimat był a teraz nudaI i jeszcze bedzie gorzej jak ...
-
Ciekawe czy ktoś podejmnie sie otwarcia ogródków, po tym co sie dzieje na rynku. Cena wywoławcza czynszu dzierżawnego jednego punktu gastronomicznego wynosi brutto 4.920,00 PLN miesięcznie. Co o tym sadzicie, czy warto?
-
wszędzie spoglądam i jest tylko jedno
-
Ciekawe kto ma rację urzędnik marszałkowski czy burmistrz. Należy to szybko wyjaśnic bo inaczej budżet miasta straci sporo przez te dziesięc lat.
-
To coś na Rynku kosztowało 160tyś?? Kto na to pozwolił, gdzie jest NiK?? Czytam Czas Chełmna i oczy przecieram... Na działkach ludzie mają PIĘKNIEJSZE fontanny na pewno nie za takie pieniądze. Pare rurek, 3 żarówki w wodoszczelnej oprawie za Wislą w markecie koszt pewnie kilkaset złotych to gdzie reszta pieniędzy..PROJEKT??? Do władz Chełmna na drugi raz rozpisać konkurs w CHełmnie wśród dzialkowiczów, dać im 2tyś zł i zrobią ładniejszą.
-
Odwiedzając przed chwilą chełmińską stronkę internetową kliknąłem na kamerę, która miała mi niby pokazać widok na bramkę - jest wieczór wiem, a na kamerce cmentarz, mało-czarno po prostu!!! W związku z tym czy nie lepiej przenieść tą kamerkę teraz na rynek? jest odnowiony! pokażmy to co ładne i oświetlone! By było widać fontanne, ratusz te światła na pewno coś rozjaśnią w widoku wieczornym. Pomijając że kamerka z widokiem na bramkę, obskurną bramkę to nuda;)
-
Co z przetargiem na dwa dalsze ogrodki piwne?
-
Co o tym wszystkim myslicie?
-
W zeszłym roku zakończył się remont chodników wokół rynku. Niestety miedzy kostką pojawiają się zielsko, chwasty. Czy tak ciężko skierować robotników robót publicznych aby to wypalili jakimś preparatem albo wyplewili, a nie bez przerwy zamiatają ulice ?
Co jakiś czas trzeba to plewić żeby ładnie wyglądało
-
Może ktoś mi odpowie na to pytanie?? Jedno wiem napewno - jest to osoba NIE POSIADAJĄCA PRAWA JAZDY\SAMOCHODU. Próbując dojechać na ulicę Biskupią -a to dla niej są objazdy i zmiany- trzeba okrążyć pół miasta stracić czas, paliwo i nerwy. A wystarczyłoby odcinek Rynku od skrzyżowania Rynek\Szkolna\Toruńska puścić w drugą stronę na czas remontu i dojazd do ulicy Rybackiej czy Biskupiej nie potrzebowałby przejazdu przez połowę miasta. Ale to trzeba chwilę pomyśleć.
-
niby cos znalezli