sa

(12 wyniki)
  • Witam proszę o pomoc w sprawie, którą po krótce opiszę. Dostałem właśnie pisemko z firmy ULTIMO działajacej na podstawie upoważnienia firmy UPI SA że moje zadłużenie z tytułu kredytu wziętego w banku w kwietniu 1999 !!! i nie spłaconego wynosi xxx złotych + xxxx odsetek razem około 4000.Pismo dotarło wczoraj listem zwykłym - data spłaty 23.08. jeżeli nie to egzekucja komornicza. Niestety głupio się przyznać ale nawet nie pamiętam takiego kredytu,jezeli był to nawet nie mam jak sprawdzi...
  • witam, mam niespłacony debet z 2002 roku. było to 1500 zł, teraz jest 3500 w firmie windykacyjnej,nie było w tej sprawie sprawy sądowej tylko krocie listów od firm wind. Bardzo prosze o informację po jakim czasie dług się przedawni, jeśli był to debet??? 10 czy 3 lata????
  • Czy ktos moglby mi wskazac gdzie moge znalezc honoraria prawnikow w sprawach cywilnych w sadach pierwszej i drugiej instancji jak rowniez sporzadzajacych skargi kasacyjne? Dziekuje.
  • Mam niesplacony kredyt w jednym z banków. Obecnie pracuje na etacie w firmie. Do tej pory skutecznie "uciekałem" przed komornikiem aby przed zajęciem moich dóbr uzbierać wymaganą kwotę na uregulowanie swoich nalezności. Kilka dni temu komornik przysłał pismo do mojej firmy w cleu zajeci amoich poborów na poczet niespłaconego kredytu. Obecnie mam oszcednisci pozwalajace na uregulowanie długu w wysokosci kapitału i pewnej czesci odsetek. Koszty egzekucji komorniczej sa bradzo duze. ...
  • Zadluzenie w ZUS 3600zl czy jest mozliwy uklad ratalny?np 10 rat jak to wyglada czy cos jeszcze sie placi jesli takj to co piszcie prosze
  • Jakie sa bazy dluznikow? Jak mozna sprawdzic czy sie tam jest? Jak jest z wykresleniem z kazdej z nich? Jestem kompletnie zielony w tych sprawach.
  • mam pytanie czy ktos skladal wnioski o takie raporty? droa pocztawa ile to trwalo? aha i jak one wygladaja praktycznie? dzieki PIN
  • Czy operator sieci komorkowej ma obowiazek firmie windykacyjnej podac moj nr telefonu?Mam zastrzezony.Wiem ze musi dac prokuraturze lub policji.Probowalam pytac w salonie ale otrzymywalam sprzeczne informacje.Ludzie sa tam widac niedouczeni.A komornikowi moga podac?
  • witam, mam takie pytanie, jak to jest- staralam sie o kredyt dla osoby prywatnej ( zrodlo dochodow wlasna dzialalnosc), i wstepnie wszystko sie zgadzalo-mialam zdolnosc kredytowa itp, ale wniosek poszedl do centrali i byla odmowa- niestety nie podaja przyczyny odmowy....w biku nie jestem bo nie bralam zadnego kredytu, ale mam dwie skladki zus ostatnie niezaplacone czy to banki spr przy dzialalnosci??dzieki za odp
  • witam zamierzamz kupic mieszkanie o sporej wartosci, czesc srodkow finansowych zamierzamy pozyskac z kredytu hipotecznego. I tu zaczynaja sie schody... maz ma dzialanosc gospodarcza, w ktorej wykazuje straty, wiec juz bedzie trudniej z kredytem, a po drugie nie chce aby w przyszlosci (teoretyzuje, ale przypadki chodza po ludziach) ewentualne zadluzenie z dzialalnosci obciazylo mnie i nasze dzieci (2) Poczytalam troche o rozdzielnosci i wydaje mi sie ze jej ustanowienie u not...
  • Mam pytanie koro splacam w ratach zadluzenie ktore powstalo w zusie i splacam odsetki to one nadal sa naliczane?Nie ma zatrzymania odsetek jesli splacam dlug?
  • Wspólnota ma wyrok sądowy nakazujący właścicielowi mieszkania zapłatę zaległości. Dłużnik, choć ma emeryturę ok. 1700 zł (właściciel mieszkania), nadal nie płaci czynszu do Wspólnoty. Komornik dał spokój. Dług urósł już do 15 000zł. Są też inni wierzyciele ( hipoteka zajęta). Jak może Wspólnota Mieszkaniowa odzyskać należności zasądzone i nie zasądzone ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się