Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      saga

saga

(42 wyniki)
    • Odkąd przeczytałam 3 książki Philippy Gregory z serii tudorowskiej, nic innego mnie nie zachwyca i cały czas wracam myślami do tamtych książek. Styl pisania Philippy bardzo mi odpowiada, wartka akcja niesamowicie wciąga, postaci są świetnie scharakteryzowane, klimat dawnej Anglii pięknie oddany. Obecnie zastanawiam się nad kupnem sagi rodu Laceyów (Dziedzictwo, Dziecko szczęścia, Meridon). U mnie w bibliotece książek Gregory brak, a cena sagi jest dość wysoka , w związku z tym napiszcie mi , ...
    • Ostatnio zaczytuję się wszelkiego rodzaju sagami rodzinnymi i tak teraz czytam "Dom sióstr" Ch. Link, wcześniej były książki K. Morton i "Zapach cedru" A.M Macdonald. Co byście polecili?
    • Mam ochotę na wciągającą sagę rodzinną. Czy ktoś z Was czytał może "Wiek samotności" (Panny i wdowy) Nurowskiej lub "Cukiernię pod Amorem " Gutowskiej? którą sagę wolicie? czy obie panie piszą podobnie? Mam jeszcze pytanie apropos Nurowskiej. Wyczytałam gdzieś, że Wiek samotności to poszerzona wersja Panien i wdów. Dlaczego w takim razie Panny i wdowy to wydanie 3 tomowe (a każdy tom ma prawie 400 stron) a Wiek samotności to wydanie 2 - tomowe i każdy tom ma też ok 400 stron? jak to możliwe ,...
    • Uwielbiam sagi rodzinne, ludzkie losy rozwijające się na przestrzeni wielu lat...Co może dziwne, lubię te prawdziwe jak i fikcyjne...Czy ktoś podpowie mi ciekawy tytuł?
    • Książka "Lawendowy pył" napisana przez babcię, matkę i córkę.. trochę podobna do "Przeklęte, zaklęte"...trochę do "Panny i wdowy".. wciągająca, aczkolwiek odnoszę wrażenie, że napisana pospiesznie, pobieżnie, dla zaznaczenia bytu jednej z wielu takich rodzin.. hmm, ale to moje odczucia - wielu osobom bardzo się podoba... a Wam? czytał to już ktoś z tutaj bywających? merlin.pl/Lawendowy-Pyl_Danuta-Marcinkowska-Ewa-Marcinkowska-Schmidt-Klaudyna-Schmidt/browse/product/1,70027...
    • Doszłam do wniosku, że uwielbiam takie książki, od Sto lat samotności, przez Wojnę i pokój, teraz zaczytuję się braćmi Singerami. Czy możecie polecić jakieś podobne książki o wątkach wielopokoleniowych?
    • Przeczytałam ostatnio " Dom sióstr" Charlotte Schlink i bardzo mi się podobała, czy możecie mi polecić jeszcze jakąś fajną sagę rodzinną?
    • sagi(6)

Bardzo lubię czytać sagi. Proszę polećcie mi jakieś.
    • Mam pytanie, czy w Polsce ukazało się tłumaczenie Sagi rodu Palliserów oraz czy można gdzieś kupić serial na DVD, nakręcony w oparciu o tę pozycję książkową, z polskim lektorem? Szukam wszędzie informacji, ale bezskutecznie.
    • Uwielbiam "Sage o Ludziach Lodu". choc wiem, że doktoryzującej sie prawniczce w wieku 26 lat niezbyt to uchodzi ;) czy sa t ufani tej sagi? jeżeli tak to chętnie pogadam na temat tych książek.
    • CZy ktoś przeczytał wszystkie tomy z seri " SAGA O LUDZIACH LODU" Sandemo Margit. Bo ja mam w domu do 22 tomu i czytam to już 3 raz. Jest ktoś kto ma wszystkie 47 tomów ? i kto to przeczytał? Bo kurcze seria jest super i chcę wiedzieć zakończenie :(
    • Czy orientujecie się czy jest to ten sam przekład książek, co stara seria? Pozdrawiam. Ania
    • Postanowiłam przeczytać, warto? Nigdy nie miałam okazji, a teraz co tydzień można bedzie kupić, ale czy warto wydwać na to pieniądze? sama już nie wiem. Może ktoś przeczytał i podzieli się ze mną swoimi uwagami, albo mnie zachęci albo zniechęci :)
    • SAGA O LUDZIACH LODU Kiedyś jedna z koleżanek z klasy czytała recenzje ulubionego dzieła literackiego. Była to właśnie owa saga. Od samego słuchania jej opinii można się było zakochać: przeplatające się wątki rzeczywiste i baśniowe, czarownice, to i tamto. Wiele dziewczyn z mojej klasy sięgnęło później po sagę. Słyszałam mnóstwo opinii typu: "to ma ponad 40 tomów ale zobaczysz że będziesz czytała po 2 dziennie" albo "teraz inne książki wydają mi się takie płytkie" i tak dalej. Ch...
    • czy znacie jakies dobre sagi - coś podobnego do sagi Howarda Fasta, książki Tragedia Amerykańska lub np. kain i abel archera
    • Czekam mnie 8 h jazdy polskim pociągiem:) Właściwie sama nie wiem, czemu ma być to książka na podróż:) jaka to róznica, czy sie czyta w przedziale czy na łące? W każdym razie szukam AMBITNEJ, MĄDREJ ksiązki obyczajowej z klimatem:)Zajmującej...skoro na podróż (sic!):)
    • Witam, czy ktos z was moze ma do odsprzedania Sage Zmierzch?>....z gory dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam
    • Jeśli ktoś czytał "Cukiernię pod amorem" Małgorzaty Gutowskiej- Adamczyk, to proszę o opinie. Reklamowana jest jako pierwszy tom trzyczęściowej sagi. A może dorzucicie w tym watku inne ciekawe tytuły sag?
    • Zna może ktoś z Was tę norweską pisarkę? Czytaliście może sagi jej autorstwa? Ciekaw jestem Waszych opinii na temat tych książek jak również samej pisarki. Ja sam jestem aktualnie na "Sadze o Czarnoksiężniku" i przyznam, że dla mnie jest to całkiem przyjemna lektura...
    • Zastanawiam się, czy ktoś jeszcze pamięta to Czytadło... Jakie macie wrażenia? właśnie zaczynają ją czytać moi znajomi i myślę, że dobrze byłoby wrócić... tylko kiedy znaleźć czas na 47 tomów? :) pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się