Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      san marino

san marino

(20 wyników)
    • Wybieram sie do Rimini. Oprócz plażowania chciałabym zwiedzić San Marino - myślicie, że warto? Czy są ładne widoki? Pewnie w Rimini ładna jest tylko plaża i fajne imprezy(poprawcie mnie jeśli się mylę, nigdy tam nie byłam, może się znajdą jakieś urokliwe miejsca...), więc chciałabym zobaczyć troszkę inne widoki - wzgórza, jakieś starsze budowle - czy znajdę to w San Marino? Aha jeszcze jedno pytanie - czy można dojechać z Rimini jakimś autobusem? jeśli tak to może wiecie co jaki okres...
    • Witam .Wybieram się na objazdówkę,w planie jest też SM...Pytanie brzmi,jaki jest koszt wstępu na zamek(zamki) i jaka cena kolejki.Serdecznie dziękuję i pozdrawiam. renek
    • Cześć ,wybieramy się z koleżanką do San Mauro Mare i chciałbabym się dowiedzieć czy można z tamtąd dojechać na własną rękę do San Marino jakimś autobusem (pociągiem )czy też trzeba wypożyczać auto ,albo pisać się na wycieczkę fakultatywną ? Dzięki.
    • Czy warto nadłożyć 100 km, by jechać do San Marino? Co tam ciekawego można zobaczyc albo kupić?
    • Szukałam tutaj na forum odpowiedzi- niestety nie znalazłam. Proszę odpowiedzcie na pytanie czy Rimini do San Marino kursuja jakieś "miejskie" autobusy?:) jakie wtedy bilety kupić, gdzie itd. Pomożecie? :)
    • [b]Witam serdecznie[/b] 2 maja wybieramy się z mężem i 20 miesięczną córeczką na mini wakacje (7dni) do Rimini, w podróż wybieramy się samochodem z dolnego śląska z Bolkowa(trasa zaplanowana), planujemy zatrzymać się w hotelu Astoria w Rimini. miejscowość Rimini wybrałam ze względu na dużą ilość atrakcji: jeden dzień Mirabilandia, jeden dzień San Marino, następnie mini italia, fiabilandia, delfinarium(Riccone), aquaparki, jestem nastawiona na typowo dziecięce atrakcje(dla córeczki) zan...
    • Zamierzam jeden dzień poświecić na wyprawę z Rmini do Pisy autem, zaczynając od San Marino. Proszę Was o poradę o jakieś uroczę miejsca z kosmicznymi widokami (punkty widokowe), które mogę zobaczyć po drodze. Do której godzinny można zwiedzać Pise ? Dziękuje
    • Witam. Jadę na wycieczkę objazdową do Włoch. W programie jest Florencja, Rzym, Asyż, Wenecja, San Marino i 5 dni pobytu w Rimini. Będąc w Rimini, oprócz wylegiwania się na plaży, chciałabym coś zwiedzić. Czy jest coś fajnego w okolicy, gdzie mogłabym dojechać autobusem, kolejką czy skuterem? Jakaś malownicza miejscowość, piekne krajobrazy, ogrody botaniczne itp? Z góry dziekuję i pozdrawiam, Monika
    • w te wakacje po raz pierwszy wybieram sie do Włoch!nie podjelam jeszcze decyzji , co do wycieczek fakultatywnych.Bardzo prosze o informacje czego moge spodziewac sie po San Marino, Mirabilandi, Wenecji i Rzymie.. Co do tego ostatniego- wiem czego mozna sie spodziewac, obawiam sie jedynie, ze w sierpniu zwiedzanie Rzymu nie bedzie przyjemnoscia, a po prostu przepychanką w tłumie. Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi
    • Witam Zamówiłem wstepnie z Vacansoleil pobyt w namiotach w dniach 18-29 sierpień 2006 na campingach: 1) 7 dni w San Marino camping Centro Vacanze San Marino 2) pozostałe 4 dni chce gdzieś na północ od Ravenny. Z Vacansoleil w tym rejonie znalazłem camping Mare Pineta w Lido degli Estensi lub camping Park Spina w Lido di Spina. W pozostałych nie ma wolnych miejsc. Jadę z czteroletnim dzieckiem. Bardzo proszę o opinię na temat tych kempingów. Park Spina wychodzi mi ok. 260 zł ...
    • Witam, wybieram sie do Wloszch na dwa tygodnie. Mialabym taka mala prosbe do osob znajacych Wloch, zaplanowalam cale 2tygodnie i chcialabym sie zapytac co jeszcze mozna by do tego dodac, a co skreslic z listy. Tydzien 1 03.09 Przyjasd do Lido Adriano (baza na 1. tydzien) 04.09 Bologna 05.09 Wenecja 06.09 San Marino + Muzeum Ferrari + Zamk w San Leo 07.09 Padwa + Verona 08.09.Assisi + Perugia 09.09 Rimini + Gradara Tydzien 2 10.09 Marina di Bibbona (baza noclegowa na 2. tydz...
    • jak w temacie .. co wybrać ? na kilka dni ..
    • Czy muzeum,tor Maranello i fabryka Ferrari są w tym samym miejscu??? Przy rezerwacji wyszło,że muzeum jest w San Marino,a nie jak do tej pory myślałam w Maranello koło Modeny.Może mnie ktoś oświecic?Poza tym,czy znacie sposób na zwiedzanie fabryki?Bo powiedzieli mi,że nie można,a wiem,że niektórzy byli. I przy okazji pytanie o Lamborghini.Ze strony wynika,że można zwiedzac zarówno fabrykę,jak i muzeum,prawda to?Niestety oni do 7 września mają zamknięte,więc u źródła trudno się d...
    • Czy ktoś był w Cesenatico niedaleko Rimini na obozie organizowanym przez Almatur albo przez Arion z Krakowa. Czy 100 euro wystarczy na dodatkowe przyjemności.
    • Poradźcie jaka jest najlepsza trasa przejazdu z Gdańska do Florencji, biorąc pod uwagę, że po drodze nocujemy w Pradze. A może jeszcze parę innych rad dotyczących pobytu w Toskanii i Wenecji (do której wpadniemy w drodze powrotnej)...
    • Witam! Wykupilismy z chlopakiem wycieczke wypoczynek+ zwiedzanie do Wloch. Jednak zastanawiamy sie nad zmiana wycieczki na Hiszpanie. Czy ktos byl w Rimini? Jak tam jest? Zalezy nam na dobrej zabawie, troche spokoju i pieknych widokach. Moze byl ktos z was w obu miejscach i doradzi w wyborze. Dziekuje z gory za pomoc.
    • We Włoszech byłam ale przez 4 dni w Mediolanie i to mi wystarczyło aby pokochać ten kraj.. na początku czerwca wyjezdżam na 10 dni mam w planie odwiedzić Wenecje (plac św. Marka, dzielnica San Marco, Pałac Dożów, Wieżą Dzwonnicza, mosty weneckie np. Most Westchnień oraz Rialto rejs gondolom po Canale Grande. Piza Campo dei Miracoli, Baptysterium,Krzywa Wieża Florencja Kościoła Św. Krzyża, Plac Ratuszowy, Most Złotników, Katedra Santa Maria del Fiore,Rajskie Wrota, Wat...
    • chodzi mi głównie o dzieci tzn.parki zabaw,wodne itp.
    • Siemka ;)W te wakacje wybieram się na obóz młodzieżowy do Włoch (Ok Tours 5.7-15.7) Zakwaterowanie mamy w małym kurorcie koło Riminii Igea Marina. Może ktos już tam był? Czy to jest wiocha. czy raczej małe miasteczko ze sklepami , restauracjami itp? Zastanawia mnie również jakie ceny są w Rzymie . Czy są tam jakieś fajne sklepy warte polecenia? Czy w Rzymie można dogadać się po angielsku lub hiszpańsku? W ofercie wycieczki jest możliwość wyjazdu do San Marino. Zastanawiam się,czy ta, ...
    • Witam, Wybieram się do Włoch na niecały tydzień z dziewczyną. Jedziemy samochodem, pod namiot lub na kwaterę - zobaczymy jak się ułoży. Nie mamy czasu żeby pojechać na południe Włoch, więc zdecydowaliśmy się na okolice RIMINI - może być trochę (20-30km) na północ bądź południe. Znacie może jakieś przytulne mieścinki gdzie można poleniuchować na piaszczystej plaży, zjeść tochę tłusto- pomidorowego makaronu i mieć wszystko inne głęboko...Może znacie jakiś przytulny Camping albo kw...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się