Dodaj do ulubionych

Rimini początek maja

14.01.11, 13:46
Witam serdecznie
2 maja wybieramy się z mężem i 20 miesięczną córeczką na mini wakacje (7dni) do Rimini,
w podróż wybieramy się samochodem z dolnego śląska z Bolkowa(trasa zaplanowana), planujemy zatrzymać się w hotelu Astoria w Rimini.

miejscowość Rimini wybrałam ze względu na dużą ilość atrakcji:
jeden dzień Mirabilandia, jeden dzień San Marino, następnie mini italia, fiabilandia, delfinarium(Riccone), aquaparki, jestem nastawiona na typowo dziecięce atrakcje(dla córeczki)
zanim nie odwiedziłam tego forum wydawało mi się, że to dobry pomysł, teraz mam poważne wątpliwości??
tyle nieprzychylnych opini o Rimini:/
Obserwuj wątek
    • radioaktywny Re: Rimini początek maja 14.01.11, 14:12
      W tym czasie będzie ładnie i spokojnie. Dziecko mnóstwo miejsc do zabawy, Wy do zwiedzania. Maj w Rimini to bardzo dobry pomysł.
      Pozdrawiam
    • levack.levack Re: Rimini początek maja 14.01.11, 14:15
      qwerty.online napisała:

> Witam serdecznie
      > 2 maja wybieramy się z mężem i 20 miesięczną córeczką na mini wakacje (7dni) do
      > Rimini,
      > w podróż wybieramy się samochodem z dolnego śląska z Bolkowa(trasa zaplanowana)
      > , planujemy zatrzymać się w hotelu Astoria w Rimini.
      >
      > miejscowość Rimini wybrałam ze względu na dużą ilość atrakcji:
      > jeden dzień Mirabilandia, jeden dzień San Marino, następnie mini italia, fiabil
      > andia, delfinarium(Riccone), aquaparki, jestem nastawiona na typowo dziecięce a
      > trakcje(dla córeczki)
      > zanim nie odwiedziłam tego forum wydawało mi się, że to dobry pomysł, teraz mam
      > poważne wątpliwości??
      > tyle nieprzychylnych opini o Rimini:/

Ja nie wiem, czy to są atrakcje dla 20-miesięcznego dziecka. Pamiętaj, że to są akwaparki na wolnym powietrzu i woda na początku maja może być w nich zimna (a w ogóle są już czynne wtedy?).
      Raczej nastawcie się na muszelkowanie i spacery na plaży niż jazdę po akwaparkach.
      Rimini jest zatłoczone w wakacje, w maju nie powinno. W dodatku jest ładne.
      Co do tych mini Italii i innych Mirabilandii to też poczytaj, czy to nie jest dla starszych (aczkolwiek moje starsze - 9/11 uznały, że to musi być potwornie nudne i nie pojechaliśmy).
      Delfinarium - ok, ale fajne jest też w Cattolico akwarium z pingwinami.
    • aseretka Re: Rimini początek maja 14.01.11, 15:53
      Jeżeli wyjazd pod kątem atrakcji dla dziecka, to Rimini jako baza wypadowa może być. Obawiam się tylko, że to są atrakcje raczej nie dla 1,5 rocznego malucha. Aquapark może być jeszcze na początku maja zamknięty.
      • linn_linn Re: Rimini początek maja 15.01.11, 10:53
        Fiabilandia powinna byc otwarta od kwietnia:
        www.fiabilandia.net/index.php?option=com_content&view=article&id=21&Itemid=228
        Tak bylo w zeszlym roku.
    • Gość: globtroter Re: Rimini początek maja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.11, 22:54
      polecam noclegi w Rimini
    • Gość: Martaaa Re: Rimini początek maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 23:55
      witam!!!
      tez wybieramy sie na mini urlopik do rimini z dzieciakami (16mcy i 4 lata) :)
      lecimy samolotem z wroclawia do forli 10 maja wracamy 14 maja tj 4 noce, 5 dni.
      chcemy zaliczyc mirabilandie (jedna noc w ravenie, dwa dni zabawy) oraz delfinarium.
      troche pospacerowac, pobawic sie w piasku - na wiecej mysle ze nie starczy nam czasu :)
      nastawiamy sie na super zabawe :)))
      szkoda ze nie zgraja nam sie terminy!
      pozdrawiam serdecznie i udanego urlopu!
      ps: jak rezerwowaliscie nocleg?? i ile wyszlo za dobe?
      • elde23 Re: Rimini początek maja 13.04.11, 12:55
        Rimini jest tu krytykowane przez "turystów" wyjeżdżających z kabanosami, nocujących na parkingach hipermarketów, i żarliwie dopytujących się o ceny wody mineralnej i makaronu.
        Tymczasem, to typowa nadmorska miejscowość dla średniozamożnych Włochów i Polaków.
        Trzeba zapłacić za miejsce na plaży/uwaga, można za pojedyncze dni, trochę drożej/.Można pojechać miejskim autobusem do San Marino /warto, tańsze podrabiane alkohole, tańsze podrabiane perfumy/. Można pojechać do Gradary/takie mniejsze San Marino, z romansem historycznym w tle/, lub stateczkiem do Pesaro/Valentino Rossi-motocykle, Rossini-opera/. Wreszcie można objadać się lodami, owocami morza, typową kuchnią włoską/w restauracji hotelowej też/,a przy okazji, obejrzeć stare miasto, połazić po uliczkach.Jeżeli ktoś jedzie pierwszy raz do Włoch, to Rimini jest całkiem w porządku. A co do noclegu, to jak najbliżej granicy Włosko-Austriackiej. Tu warto zatrudnić wyszukiwarkę.
        Miłych wrażeń.
        • linn_linn Re: Rimini początek maja 13.04.11, 13:16
          Jesli juz, to lepiej wybrac Riccione.
          • Gość: Martaaa Re: Rimini początek maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 14:06
            my jeszcze nie mamy noclegu w rimini, chcialabym cos niedaleko dworca kolejowego (bo pociagiem przyjedziemy do rimini).
            jaka okolica bedzie najlepsza?
            moze macie jakis sprawdzony namiar?
            z gory dziekuje :)
            pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka