Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      schody

schody

(4 wyniki)
    • Witam. Lekarz po wizycie w domu, znosząc starszą pacjentkę na wózku upuścił ją, w wyniku czego strasznie się poturbowała. Co zrobić w takiej sytuacji, jak zareagować ? Dodam iż w wyniku stłuczeń potrzebuje ona opieki i silnych środków przeciwbólowych, nie może sama chodzić. Lekarze chcą ją wypisać ze szpitala, gdyż stan jej zdrowia (chora na serce), czyli serce jest w porządku. Proszę o poradę.
    • wiem ze to nie forum medyczne, ale chciałam sie o coś zapytać. Otóż mam mroblemy z wchodzeniem po schodach:) Wiem ze to może wydać sie śmieszne ale nie ma takich schodów na których bym się nie wywaliła (a raczej nie jestem ślamazarą) poza tym wszystko "leci mi z rąk" co to może być?
    • czy lekarz który rozpoznał u pacjenta, nadciśnienie i niewydolność krążenia powinien pacjentowi pozwolic iśc do karetki, czy też powinien podjąć decyzję o transporcie pacjenta na noszach do karetki
    • wlasnie sie dowiedzialam ile kosztowaly schody do szpitala w moim miescie ( stare byly zniszczone)...ponad pol mln zl!!!! chromowane porecze, marmury i granity.... a w srodku na remonty czeka masa oddzialow. przyznaje: schody byly konieczne, ale czy 6 schodow musi kosztowac grubo ponad pol miliona? po zwyklej posadzce pacjent nie wejdzie? marmur... granit... ekstra.... ale jak sie wejdzie do szpityala to szczeka opada. na zewnatrz cud miod i orzeszki a w srodku.... prl pelna para.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się