Forum Dom Materiały budowlane
ZMIEŃ
      schody

schody

(15 wyników)
    • Witam, kupiłem schody modułowe firmy Rintal i to był mój błąd. Fakt, że schody są ładne i bardzo mi się podobają. Lecz schody to nie tylko wygląd, lecz liczy się też jakość wykonania. Schody które kupiłem kosztowały około 15 tyś. złotych, sądziłem, że jeśli wyda się takie pieniądze to można się spodziewać już czegoś więcej, jednak się przeliczyłem. Stopnice wykonane są z drewna bukowego, pokryte bardzo słaba warstwą ochronną. Użytkuję te schody zaledwie dwa miesiące a wyglądają jakby mi...
    • gdzie kupic schody? Jestem ze Śląska. Macie jakies sprawdzone firmy? dziekuje za pomoc:)
    • witam, jaka jest cena (przybliżona) schodów betonowych, kręconych zabiegowych? Wiem że brak bliższych danych ale choć tak w przybliżeniu żeby wiedzieć jakie są granice, i czy takie schody są tańsze czy droższe od drewnianych ( tu ceny są od 6 tyś w górę!) dzięki
    • Witam mam pytanie czy na taras i schody zewn dobrze jest polozyc 4cm kostke brukowa? Mysle ze jest bardziej trwala od plytek. Co sadzicie? POZDRAWIAM.
    • wklejam link do zdjęcia fotoforum.gazeta.pl/3,0,1893324,1,0,35.html podobno robi się je na jakimś stelażu wmurowanym w ścianę ale jakim i gdzie się takie stelaże kupuje?
    • Za 2 tygodnie bedę szczęśliwą posiadaczką nowopołożonych schodów drewnianych. I na tym moje szczęście sie kończy ponieważ będzie je trzeba zabezpieczyć lakierem na który jestem silnie uczulona. Czy istnieje produkt utwardzający, nadający określony odcień i w dodatku bezzapachowy? Schody znajdują się w głównym ciągu komunikacyjnym mieszkania wiec muszą być właściwie zabezpieczone Schody bedą dębowe.
    • Teraz sa betonowe. Jaki to koszt, aby były oblozone drewenm plus porecz?
    • Witam, mam problem. fachowcy wylali mi schody. okazuje się, że wylali o jeden stopień za mało. Schody już zastygły bo zostały wylane 2 miesiące temu. Czy moge teraz wylać ten dodatkowy stopień? jak to zrobic aby nie odchodził od reszty lub nie pękał? układać jakieś specjalne zbrojenie? pozdr.
    • Witam :) Chcę zlecić układanie schodow na półpiętrze w domu (w sumie 15 schodów). Na schodach mają być drewniane deski - wszelkie potrzebne materiały mam. I teraz pytam, ile fachowiec moze chciec za samą robociznę (dodam ze to niewielkie miasto). Z gory dzieki za odpowiedzi!
    • W zakupionym przez nas mieszkaniu w salonie mamy schody na antresolę. Tu zaczyna się mój problem , z którym nie potrafię sobie od długiego czasu pooradzić. Roboty wykończeniowe stoją w miejscu:( Schody są wykonane z buku parzonego jaką dobrać podłogę i drzwi? Zawsze marzyłam o drzwiach ciemnych z satynową szybą za szlifem. Podłoga zawsze podobała mi się jasna na wysoki połysk (bardzo ułatwia to utrzymanie czytosci). W obecnym mieszkaniu mam parkiet jaworowy na wysoki połysk i kaz...
    • Jestem wlasnie na etapie wybierania materialu do oblozenia schodow betonowych,zastanawiam sie czy wybrac buk czu sosne. Prosze o pomoc!!!
    • Chodzi o schody na podłozu betonowym, 15 stopni z drewna merbau. Wykoanwca zaśpiewał mi 18,5 tys. Chyba trochę za dużo? Czy może sę mylę:)?
    • Czy można kłaść kostkę granitową na beton? Mam schody zewnętrzne (przygotowane pod płytki) ale teraz zamarzyły mi się schody obłożone kostką granitową. Niestety nie jestem pewna czy jest to technicznie wykonalne. Prawdopodobnie kostka musiałaby być przycinana na pół żeby za mocno nie podnieść poziomu. Czy jakiś fachowiec w temacie może sie wypowiedzieć czy to dobry/wykonalny pomysł?
    • A co sądzicie o kamieniu naturalny do wnętrz?
    • Moze ktos pomoze mi i podpowie jak dobrac dobre płytki na schody i na taras.Jakie płytki Wy macie i czy jesteście z nich zadowoleni- pozdrawiam Julita

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się