strach

(4 wyniki)
  • Strach(8)

Witam Mam problem ze strachem w różnych sytuacjach życiowych np rozmowa z szefową. Nie boję się różnych ekstremalnych rzeczy np. zjeźdzanie na linie skok do wody, myślałem że w samolocie będę miał stracha a byłem spokojny jak dziecko ale gdy przychodzi do dania szefowej chorobowego zwolnienia czy telefonu lub przeciwstawienia się jej chamstwa jestem przerażaony jakby ktoś 3mał do mnie pistolet. Od małego mama straszyła mnie ojcem , który nie przebierał w środkach. JAk znormalizować str...
  • Taka konkluzja na podstawie pewnego przemyslenia: co jest motorem strachu przed podejmowaniem wyzwan, ryzyka, wyborow? Przed przebudowaniem zlych relacji, dokonaniem zmian? Co powstrzymuje przed pokonaniem nerwic, fobii, obaw? Jest to wydaje mi sie strach przed... samym soba. To nie jest strach przed tym, co sie moze zdarzyc- albo nie zdarzyc- tylko strach przed tym, jak takie wydarzenie wplynie na samopoczucie. Strach przed wlasnym strachem. To tak jak pacjent boi sie operacji, bo boi sie ...
  • Witam, Od razu zaznaczam, że nie proszę o słowa pocieszenia ani też o znęcanie się nade mną.. Mam 29 lat. zacznijmy od tego iż w moim domu byłam jedynaczką. Kontakty z rodzicami były trudne w związku z tym, że moja matka jest osobą która wyznaję zasadę dręczenia psychicznego i tego szantażu psychicznego. Ojciec jest jej podporządkowany. Do mojego " wyjścia z domu" chodziliśmy jak zegarki. Wiele razy jak byłam mała słyszałam, że mnie odda babci jak nie będę się uczyć. Dostawałam po głowie...
  • ktos ma?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna