Forum Nauka i edukacja Nauczyciele
ZMIEŃ
      studia podyplomowe

studia podyplomowe

(7 wyników)
    • Bezpłatne studia podyplomowe dla nauczycieli - rok szkolny 2005 / 2006 Cytuję: 1. Dla nauczycieli zatrudnionych w szkołach i placówkach województwa mazowieckiego przewidziano studia podyplomowe w zakresie: 1) przyrody, 2) geografii, 3) chemii, 4) fizyki, 5) informatyki, 6) matematyki, 7) wiedzy o społeczeństwie, 8) historii, 9) techniki, 10) plastyki, 11) muzyki, 12) przygotowania pedagogicznego do nauczania języka angielskiego, 13) przygotowania pedagogicznego do naucza...
    • musicie, czy checie? żeby nie wylecieć, muszę :/
    • W moim gimnazjum jest dwóch polonistów, jeden ma etat a drugi polonista jest wicedyrektorem i ma pół etatu. Ja uczę historii. Pan wicedyrektor w przyszłym roku już nie chce być wicedyrektorem i chce powrócić do swojego etatu jednak jest za mało godzin by oboje mieli po etacie. Wiem, że nie mają oni zrobionych studiów podyplomowych z historii ale mimo to jestem w szkole straszona, że zabiorą mi godziny z historii by uzupełnić swoje niecałe etaty. Ja jestem tylko nauczycielem kontra...
    • ??? tzn. czy wystarczy np. FCE, albo jakis kurs, czy studia podyplomowe. Jestem po szkole pedagogicznej, mam kwalifikacje do nauczania geografii przyrody, ale chciałabym tez uczyć angielskiego najmłodsze dzieci, tylko nie wiem jakie potrzebne są dokumenty... pozdrawiam Iza
    • mam certyfikat z j. angielskiego i chce uzysakc uprawnienia nauczycielskie. czy taki roczny kurs pedagogiczny wystarczy?
    • zadaję pytanie w imieniu koleżanki: czy mając wykształcenie wyzsze zawodowe - licencjat z niemca z przygotowaniem pedagogicznym. oraz wyższe mgr z czegoś kompletnie innego można uczyć niemca w liceum czy też koniecznie trzeba mieć mgr po linii lub podyplomowe?
    • Witam Was serdecznie! W poprzednim roku pracowałam na 2/3 etatu jako jedyny niepełnozatrudniony nauczyciel w zepole szkół (szkoły średnie). Przed wakacjami jeszcze (w maju) złożyłam ponownie podanie o przyjęcie mnie do pracy - gdyby były jakieś godziny w kolejnym roku. Byłam również dwa razy u dyrekcji w tej sprawie, nie otrzymałam jednak ze zrozumiałych względów żadnego zapewnienia (bo nabór nie był jeszcze zamknięty). Ponieważ przymierzam się do pisana doktoratu, ubiegałam si...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się