Forum Nauka i edukacja DOKTORANCI
ZMIEŃ
      studia podyplomowe

studia podyplomowe

(7 wyników)
    • Proszę o pomoc... Czy wybranie studiów podyplomowych na uczelni na której chce napisać w drugiej kolejności pracę doktorską ułatwi mi możliwość pisania doktoratu jako asystent - pracownik uczelni? Zaznaczam, że mgr robiłem na innej uczelni. Studia podoplomowe umożliwiłyby tez profesorom poznanie mojej osoby jako przyszłego naukowca... Czy może podyplomówka bedzie stratą czasu...?
    • Witam, w marcu kończę studia podyplomowe,a w czerwcu bronię pracę mgr, chciałabym kontynuować naukę na studiach doktoranckich. Jak temat wskazuje- chciałabym się Was poradzić, co zrobić w bierzącym semestrze, aby zwiększyć swoje szanse na doktorat? Zrobić kurs z języka obcego, czy skorzystać z szansy i zacząć kolejne st. podyplomowe? Mam nadzieję, że macie jakieś pomysły, albo propozycje z własnego doświadczenia. Z góry dziekuję.
    • Kiedyś zaglądałam tu znacznie częściej, gdy jeszcze byłam zaaferowana nowym zajęciem życiowym (czyli studiami doktoranckimi). Przypominam, że moją dziedziną jest medycyna. W październiku rozpocznę czwarty i ostatni rok studiów. Być może na podsumowanie za szybko, ale mam już pewne wnioski. Jako zajęcie na 4 lata po studiach to był rewelacyjny pomysł. Nieczęsto zdarza się by za to że się uczę, jeszcze mi płacili (choć stypendium jest niewielkie) Przepracowana się nie czuję. Ale zale...
    • Czy stopień dr daje automatycznie uprawnienia padagogiczne? Jeśli na magisterskich takich się nie uzyskało? Moja wersja jest taka, że nie tylko daje uprawienia (do uczenia w szkołach od liceum w dół), ale zwalnia ze stażu i kwalifikuje od razu na kontraktowego czyjaś wersja, że nie daje żadnych uprawnień ?
    • Witam wszystkich.Byłbym bardzo wdzięczny gdybyście zechceli wpisać tutaj parę słów swojego komentarza na temat który mnie w pewien sposób od jakiegoś czasu męczy.Otóż skończyłem studia na Uniwersytecie Wrocławskim dwa lata temu (politologia) i zastanawiam się nad zaczęciem studiów doktoranckich (z dziedziny polityki społecznej bo w tym pracuję na codzień).Dokładnie dwa dni temu byłem na rozmowię z profesorem, który wskazał mi na sposób robienia doktoratu z tzw. wolnej stopy czyli ...
    • czesć wszystkim... Na wstępie gratuluję wam wszystkim ze spełniacie swoje marzenia... ja za jakieś 10 dni się bronię... i przyznam ze zamarzyły mi sie studia doktoranckie... niestety.. na mojej uczelni nabór kończy się 8 wrzesnia... niewazne zresztą... mam na oku coś innego.. chciałam się was poradzic.. czy dobrze jest połączyć wiedze z Politechniki i Akademii rolniczej...?? Co wy na to.. ja juz mam swoje zdanie.. Na dzien dzisiejszy kończe Polibudę, a zaocznie studiuje na Rolniczej... ...
    • Cudowny wierszyk z ostatniego "Przekroju"!!! przeklepuję w całości: Zbigniew Dmitroca JA MAM DOKTORAT Ja mam doktorat, Robiłem go rad, Ale nie mogłem wyjść na plus, Więc na motorze Pizze rozwożę, Bo w końcu mus to mus... Strasznie zajęty Jestem w weekendy, A żonie to nie w smak, Mówi: pojedźmy Za miasto z dziećmi, Bo mnie już trafia szlag... Choć mam ambicje Świat miał za nic je, A większy zawsze lepiej wie, Więc w tajemnicy W dostawcę pizzy Wieczorem zmieniam się....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się