Forum Nauka i edukacja Język niemiecki
ZMIEŃ
      studia podyplomowe

studia podyplomowe

(19 wyników)
    • w tym roku koncze germanistyke. chcialabym rozpoczac w Niemczech studia podyplomowe o charakterze ekonomicznym. jezeli ktos z was studiuje w niemczech na studiach podyplomowych, to cieszyla bym sie z kazdej informacji. pozdrawiam s.k.
    • Czy ktos moglby mnie oswiecic, jak sa "studia podyplomowe" po niemiecku? Cos mi swita, ze Masterstudium, ale nie jestem pewna. Dziekuje.
    • chcialabym skonczyc studia podyplomowe w ktoryms z krajow niemieckojezycznych. czy ktos moze mnie oswiecic czy cos takiego istnieje? tzn czy Zusatzstudium albo Aufbaustudium jest odpowiednikiem polskich studiow podyplomowych? czy sa to tylko jakies studia uzupelniajace do danego kierunku juz skonczonego? czy mozna robic kierunek zupelnie nowy?? czegos takiego jak Nachdiplomstudium albo Postdiplomstudium nie moge znalezc:( dzieki za pomoc:)
    • Warto w ogole???Wchodza od WS 2006 Studiengebuehren?Wie ktos?
    • Moze wiecie jakie sa mozliwosci studiowania w Niemczech? Interesuja mnie studia podyplomowe takie jak turystyka, jezyk angielski, pedagogika. Ukonczylam w tym roku germanistyke na UJ i chcialabym dalej kontunuowac nauke w Niemczech korzystajac z naszego wejscia do Unii Europejskiej. Jakie sa mozliwosci nauki, zarobkowania, koszty zwiazane z utrzymaniem w Niemczech i przywileje studentow z innego panstwa?
    • Mam pytanie, czy ktos mial moze okazje skonchyc jakies studia podyplomowe w Niemczech. Szukam od 2 dni na googlach i stronach monachijskich i jakos nie udaje mi sie nic znalezc. Interesuje mnie (a tak naprawde moja zone): Pädagogik, Anglistik lub cos w tym tonie (dla germanistki i nauczycielki). Moze mi ktos pomoze? BTW czy studia podyplomowe to Postdiplomstudien? mit freudlichen Grußen Marek eM
    • Jak przetłumaczyć na j.niem : " Studia podyplomowe " ? Słyszałem kiedyś "Ergaenzende Studien ", ale ... (?) Nachdiplomstudien (?)
    • to pytanie kieruję do germanistów lub do absolwentów innych kierunków filologicznych, jeżeli kształcicie się gdzieś dalej, podajcie proszę jakieś pomysły, co polecacie???
    • zastanawiam się nad zrobieniem studium podyplomowego dla tłumacza języka niemieckiego. Szukam obecnie miejsc, gdzie organizoewane sa tego typu studia. Poznań warszawa kraków i łódź, ofery tamtejszych uczelni sa troche drogie. Znalazłem jeszcze coś we Wrocławiu: 1. republika.pl/podyplomowe_ifg/ifg_tlu.htm. 2. www.wsb.pl/wwwWroclaw/1133742.xml Jeśli zetkneliscie sie z powyższymi oferyami, to prosze was o opinie na ich temat. I czy w ogóle ma sens pakowanie pieniedzy w tego typu studia. ...
    • czy ktos moze mi pomoc?? szukam uczelni z calej polski, ktore maja tlumaczeniowke z niemieckiego. czy kots moze mi pomoc?? bede bardzo wdzieczna, bo sprawdzilam juz wiele uczelni, ale bez wiekszych efektow. pozdrawiam
    • nie mam pomysłu na przetłumaczenie zwrotów; studia podyplomowe i zespół szkół nr 1 , moze wy mi podpowiecie
    • Czy wie ktos, gdzie gdzie mozna odbyc praktyki tłumaczeniowe lub zdobyc troche stazu dla tłumaczy języka niemieckiego???? Dziękuje
    • Proszę o odpowiedź osoby, które skończyły takie studia i mogą się podzielić wrażeniami. Chodzi mi o dużo pracy z tłumaczeniami, a nie zalezy na teorii. Pomóżcie. Dzięki i pozdrowienia
    • jak to przetlumaczyc bo ja juz nie mam pomyslow
    • studia podyplomowe "Zarzadzanie Kadrami i Doradztwo zawodowe"
    • Tłumacz(19)

Witam jestem studentka germanitsyki, w przyszlości chciałabym zostać tłumaczem przysięgłym i z tym związane jest własnie moje pytanie. Co trzeba zrobić po magisterce żeby zostać takim tłumaczem? z góry dzięuje za odpowiedzi
    • CZy mozecie polecic studia podyplomowe tlumaczy jezyka niemieckiego? Miasta - uczelnie -strony inetrnetowe.. jesli znacie:) Pozdrawiam
    • jak sie poprwnie tlumaczy "Szkola Glowna Handlowa - Podyplomowe Studium Menedzerskie" prosze o pomoc pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się