Dodaj do ulubionych

studia podyplomowe

01.11.06, 21:10
musicie, czy checie? żeby nie wylecieć, muszę :/
Obserwuj wątek
    • alinavolvo Re: studia podyplomowe 01.11.06, 22:47
      ja mysle, ze to chore troche. Nauczyciel lata na studia, szkolenia,
      doksztalcanie sie, nie ma czasu na zajecie sie swoimi obowiazkami a jesli zdazy
      to kosztem zycia i rodziny... w rezultacie jest przemeczony, zdegustowany i
      wypluty, jego wydajnosc spada, zdrowie podupada i naraza na koszty
      spoleczenstwo... pieknie to ulozone, tylko po co? Jak ktos sie chce doksztalcac
      potrzebuje mozliwosci a nie przymusu a jesli ktos nie chce to potrzebuje
      pozytywnej motywacji do rozwoju a nie przymusu. A moze to ja czegos nie
      rozumiem? (Oczywiscie wiem, ze nie dotyczy to wszystkich ale jednak...)
      • sunnysmile Re: studia podyplomowe 02.11.06, 07:53
        Ja kończę mgr, ale już w zeszłym roku szkolnym dyrekcja pytała się mnie czy
        rozważam myśl o podyplomowych. Zaproponowała również jakie podyplomowe mogę
        zrobić! Oligofrenopedagogikę! Tyle że nie wzięła pod uwagę tego, iż ja nie mam
        zamiaru wziąć podyplomówki z czegoś czym nie chcę się zajmować. Nie spytała o
        moje preferencje, tylko powiedziała, że potrzeba nam teraz takich kwalifikacji.
        Nam = szkole. Nie zamierzam się kierować jej słowami. Jeśli zrobię podyplomowe,
        to będzie to z dziedziny, która mnie interesuje. Najwyżej wylecę z roboty ;)
        • joasiiik25 Re: studia podyplomowe 02.11.06, 14:46
          robie bo mam ciagla nieodparta ochote na dalsze ksztalcenie
          zrobie takie w jakich czuje sie najlepiej, a nie te "zalecane"
          zreszta nikt mi nie zaleca, wrecz przeciwnie mowi sie,ze mam jeszcze czas:)
          a ja bez studiow czuje,ze sie nie rozwijam, ze stoje w miejscu
          wiem,ze na kase ze szkoly nie mam co liczyc :( ale jakos sobie poradze :)

kocham sie uczyc i pewnie przez cale zycie bede sie doksztalcac
          • dronka3 Re: studia podyplomowe 03.11.06, 07:34
            wiesz, kiedyś i ja chciałam się uczyć i zdobywać nowe doświadczenia, ale kiedy okazało się, że po kilku latach pracy nie mam kwalifikacji - troszkę mnie to zbulwersowało, tym bardziej, że na podstawie tych kwalifikacji zrobiłam awans. ciekawe, prawda
        • dronka3 Re: studia podyplomowe 03.11.06, 07:32
          ale przecież dyrekcja nie może Cię do tego zmusić, jeśli tego nie chcesz robić, może wystarczy z nią o tym porozmawiać, zanim dojdzie do podjęcia odpowiednich kroków
        • apluzina Re: studia podyplomowe 26.11.06, 16:56
          Sunnysmile, byłam postawiona w takiej samej sytuacji - dyrekcja zaproponowała mi
          oligofrenopedagogikę, tymczasem ja zaplanowałąm sobie studia informatyczne, więc
          odmówiłam. Dyrekcja trochę kręciła nosem, ale nie wróciła do tego tematu
          (oczywiscie studiów informatycznich mi nie dofinansowała..).
          Podyplomówkę informatyczna skończyłam 2 lata temu, dostałam w tym roku kilka
          godzin informatyki.
          Także w tym roku nie utworzono nowych oddziałów integracyjnych w naszym
          gimnazjum i niestety tak już zostanie. Dziewczyny po oligo są załamane i
          rozczarowane, a dyrekcja przyznała oficjalnie na konferencji, że już nigdy nie
          będzie namawiała nikogo na konkretny kierunek...
          • dronka3 Re: studia podyplomowe 04.12.06, 19:32
            tak to jest, jak dyrekcja nie przemyśli swoich decyzji. u nas na szczęście są oddziały integracyjne i moja podyplomówka bardzo się przydała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka