Dodaj do ulubionych

stypendium

19.12.06, 19:42
Wie ktos jaka trzeba miec srednia w liceum zeby dostacv stypendium? I ile ono
mniej wiecej wynosi?
Z gory dzieki za odp:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Zuzka Re: stypendium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 21:05
      Z tego co sie orientuje to wszytsko zalezy od szkoly albo instytucji ktora je
      przydziela. Bo sa stypendia premiera, starostwa, szkolne itd. uzaleznione od
      wielu czynnikow. Musisz sie zorientowac u siebie w LO. Pozdrawiam :)
      • Gość: maturzystka2007 Re: stypendium IP: *.csk.pl 21.12.06, 07:29
        ja mialam 5,55 w jednym z najlepszych ogolniakow w moim miescie i dostalam
        stypendium premiera wreczane przez samego premiera ( ok. 60 osob z Polski) i
        wynosi ono 258zl miesiecznie
        • Gość: tezmaturzystka stypendium premiera IP: *.crowley.pl 22.12.06, 14:21
          też takie mam, ale w Polsce dostaje je kilkaset osob : kazda szkola ma prawo
          wytypowac 1 ucznia. u mnie w miescie (ok 100tys)przyznano ich jedenaście... pozdro
    • Gość: Kamil Re: stypendium IP: 82.139.52.* 21.12.06, 12:19
      ja maięłm srednia 5 i wcale i też dostałęm to stypendium - no nei wiem, czy tak
      60 tylko soób ej dostało, z samego mojego miasta było 12 osób, wiec nei
      przesadzaj. Dostaęłm też szkolne, warunek to średnia powyzej 5,0 i wzorowe
      zachowanie
      • Gość: lucks Re: stypendium IP: 217.153.162.* 21.12.06, 14:44
        A ja miałem całe 4,77 w też jednym z najlepszych liceów w mieście i niczego nie
        dostałem:] a teraz na studiach jestem i wszystkie średnie i paski można do
        kosza wrzucić:P
        • Gość: maturzystka2007 Re: stypendium IP: *.csk.pl 22.12.06, 11:22
          Kamil ok. 60 osób dostało stypendium z rąk premiera- najlepsi uczniowie w Polsce
          (a tak żeby dostać to stypendium należy mieć najwyższą średnią w szkole i trzeba
          mieć świadectwo z czerwonym paskiem, reszta uczniów spełniająca te kryteria
          dostała stypendia w swoim mieście wojewódzkim) ja dostałam stypendium w
          Warszawie z rąk premiera bo się znalazłam wśród 60 najlepszych uczniów :P
          • Gość: tez maturzystka Re: stypendium IP: *.crowley.pl 22.12.06, 14:26
            nie jestem pewna czy 60 najlepszych, bo sa typowane miasta z których 1 osoba
            pojedzie do stolicy. to jest poprostu reprezentacja. ja dostalam np ni za
            średnią (4.9) tylko za konkursy przedmiotowe - to jest warunek alternatywny dla
            średniej + swiadectwo z paskiem. a jak zmierzyć wartośc konkursów, średnie..
            średnia ważona he?
            • Gość: maturzystka2007 Re: stypendium IP: *.csk.pl 24.12.06, 11:00
              no za konkursy tez sie dostaje ale szkoly przewaznie typuja laureatow do
              stypendium MENu a najlepsza srednia do stypendium premiera do mojego wojewodztwa
              przyszedl list od premiera ze do Warszawy maja jechac najlepsi uczniowie w
              wojewodztwie wiec pojechalismy :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka