Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      suchy kaszel

suchy kaszel

(15 wyników)
    • witam doswiadczone mamy i specjalistow, mam pytanie. moj synek wlasnie skonczyl 3 lata i poszedl do przedszkola no i jak to czesto jest przyniosl ze soba wirusy:) zaczelo sie od kataru i przeszlo na mokry kaszel. leczony domowymi sposobami i syropami skonczylo sie na antybiotyku Amotaks. bylo super, kaszel ustapil i katar tez, jednak 3 dni przed odsunieciem antybiotyku maly dostal suchy kaszel i znow katar. chcialabym wspomoc sie homeopatia. w zeszlym roku stosowalam i pomoglo. kup...
    • Mysle ze sie przeziebil bo na przedszkolne wirusy zawsze reaguje wysoka bardzo goraczką, a tym razem tylko ten kaszel. Dzien wczesniej byli w teatrze z grupa przedszkolną, bylo deszczowo i chlodno, nie wiem czy byl dobrze ubrany, moze winna ta pogoda. Kaszle sucho. Zaczelo sie od kaszlu przypominajacego krztuszenie, z odruchem wymiotnym na koncu ale bez wymiotow. Dostawal Argentin n. bo zawsze na taki kaszel mu pomaga. Zmienil sie kaszel po 2 dniach, teraz zrobil sie taki bardziej urywany ...
    • Postanowiłam poszukać dobrego homeopaty (tak przy okazji jestem z Warszawy, wiele było opinii, nie wiem do kogo uderzać, żeby w miarę szybko dostać się na wizytę)ale jest weekend wiec pewnie dopiero w poniedziałek będę szukać a tymczasem... Moja prawie 5 letnia córka kaszle, kaszle i kaszle....Ponad miesiąc temu miała pierwsze zapalenie oskrzeli, była leczona tradycyjnie, obyło się bez antybiotyków, na koniec miała postawione bańki i przeszło, został suchy kaszel, takie pokasływanie ...
    • Moje dziecko 3,5 lat ma suchy kaszel od wczoraj, całą noc i dzisiejszy cały dzień, kaszle z małymi przerwami prawie non stop, oprócz tego ma lekki katar,nie gorączkuje.Od wrzesnia to juz trzeci taki atak, miał robione testy alergiczne ale nic nie wykazały. Daję mu to co pediatra zapisuje na takie dolegliwości czyli na noc diphergan, 2x dziennie drosetoux , eurespal, calcium i doraznie encorton. Daję mu tez syrop z cebuli i czosnku który samam zrobiłam. czy jest coś homeo co mog...
    • Moja żona od tygodnia cierpi na ostry,suchy kaszel. Pulmonolog i laryngolog stwierdzili,że wszystko jest w porządku...ponieważ kaszel ten nie pojawił się poraz pierwszy (3-4 raz z rzędu w odstępie kilkunastu tygodni), interniści leczyli go antybiotykami,nie mamy już więcej pomysłów, może homeopatia pomoże...Zebraliśmy kilka objawów, które występują: 1. W dzisń jest względny spokój, kaszel nasila się od 9-10 wieczorem, największe natężenie jest w nocy, aż do mniej więcej godziny 2. 2. N...
    • Uwierzceie mi, skorzystałam z wyszukiwarki, przekpoałam się prze wątki na podobne tematy ale objawy nie do końca mi pasowaly... Więc tak, moja córcia (3 lata) od września poszła do przedszkola i oczywiście czały czas jest chora. Po kolejnym antybiotyku mam dość...Ostatnio miała zapalenie ucha (drugie), teraz zaczęła sucho pokasływać. Najbardziej w nocy, trochę wieczorem i rano, w dzień nie.Kaszle sucho, "płytko", nie ma kataru, gorączki, nie słychać poświstu, nic nie spływa do gardła, n...
    • Witam, syn od piątku pokasływał,nic innego się nie działo,wczoraj kaszel się nasilił,jest suchy,wieczorem miał 37,2, 37,7 ,w nocy kaszlał bardzo i sucho i mokro czasem.teraz kaszle suchym kaszlem i temperatura zaczęła rosnąć ,38,2. jego konstytucja to calcarea ale bral też pulsatille na ucho. telefonicznie skonsultowałam się z homeo i zaleciłą bryonie alba po wywiadzie,teraz jak zaczęłam czytać o tym czytać to nie pasuje mi to picie bo on właśnie dzisiaj mniej pije niż normalnie...kurcze ...
    • Witajcie, czy przy suchym kaszlu takim gdzie podczas kaslania jest bol w klatce (wlasciwie to czuje w klatce i az w plecach) moge zastosowac Drosere? Innych objawow nie ma. Wczoraj rano i przedwczoraj byl bol czola i pozniej bialy, najpierw wodnisty a pozniej dosc gesty katar, teraz kataru nie ma, pobolewa czasem glowa (czolo) - pewnie zatoki. Goraczki chyba nie mam - nie mierzylam, ale czuje sie dobrze. Mam wrazenie ze gdybym cos odkrztusila to poczulabym sie lepiej ale kaszel je...
    • witam wszystkich jestem mamą 4 latka, przedszkolaka i leczymy się od ponad pół roku homeopatycznie właśnie skończyliśmy przeziębienie /tzn gardło czerwone, kaszel i katar/ gardło zostało wyleczone i jest ładne katar jest tylko rano /podaję z samego rana kalium 5CH+apis 5CH - zalecenie lekarza i ładnie nam to oczyszcza nos/ po południu nos jest czysty ale nadal nam pozostał kaszel wieczorem kaszel jest suchy a rano się odrywa w nocy dziecko nie kaszle i ładnie śpi z zamkniętą buzią w ...
    • Witajcie ponownie,pisałam wczesniej o infekcji synka ,nos sie odblokował,goraczka spadła,osłuchowo(w sobote badany czysto),ale nie chce dmuchac nosa i kaszle cału czas,calutki czy lezy czy stoi kaszel mokry czasem taki ze mało nie wymiotuje masakra jaks po prostu pogubiłam sie w lekach normalnie:(,stodal,malia?ipeca? co mu dawac zeby tak nie meczyło,prosze o rady
    • Witam i bardzo proszę o radę. Mój synek ( rok i dziewięć miesięcy ) miał niedawno zapalenie oskrzeli, dostał zastrzyki, wszystko ładnie przeszło. Po tygodniu wrócił kaszel. W ciągu dnia zakaszle kilka razy, kaszel się zrywa, ale najgorzej jest wieczorem po położeniu spać, wtedy zaczyna kaszleć co chwilę i jest to raczej suchy kaszel, który go budzi.Podaję mu Drosetux - syroop i smaruję Pulmexem baby. Chciałam podać mu jakiś kulki lub kropelki z homeo ale nie mogę znaleść odpowiedn...
    • No właśnie waham sie i mam wątpliwości. W sumie podałam wczoraj i dziś Causticum 9ch ale nie wiem czy dobrze i czy dawać dalej. Córka od poniedziałku ma chrypke.Już w sobote była podziębiona z katarem zółtawym który zbierał się w nosie,ładnie wydmuchiwał i lekko odrywał z rzadkim kaszlem.Włączyłam Sinupret na katar,Engystol który brałą już w zeszłym miesiącu,syrop prawoslazowy i L.52. Wieczorem było juz fajnie,w nocy włąsciwie bez kaszlu tylko jak się wierciła czasem odrywał się. W ...
    • Od kilku dni moja córcia ma kaszel. Na ooczątku był tylko zaraz po przebudzeniu i przechodziło . Myslałam , że coś się znów przyplatało więc podalam jej przez dwa dni oscillo po 3 razy. Od wczoraj kaszel się nasilił i kaszle non- stop. Dostala drossetux ale się wzmógł. Osłuchowo czysta trochę zaczerwienione łuki. Pani dr (nie homeo ) przepisała 2 syropy hamujące kaszel i kazała na 2 dni odstawić drossetux! A teraz temp. 37.7. Co Wy radzicie??Na prwdę kaszle prawie cały czas i stra...
    • czy ktos wie cokolwiek o tym leku. Mam podac dziecku, kaszle okrutnie,s zczególnie w nocy az do wymiotów. Nigdzie nie moge znaleźć co to jest i jaki ma obraz. prosze o info
    • Od wczoraj walczę bezskutecznie z suchym, krtaniowym kaszlem u mojego dziecka. Możecie pomóc? Korzystam ze ściągawy Martini i odpowiadam: 1. suchy/mokry? suchy 2. latwo/trudno kaslac? W ogole sie da? kaszel męczący 3. swiszczacy? czasami słyszę świsty 4. w gardle drapie/kluje/swedzi/laskocze? Jesli tak, po korej stronie? nie wiem :( ale chyba nie swędzi 5. ciagly, czy falami? falami. jak się zacznie to trudno przestać 6. cichy/glosny? głośny 7. kiedy lepiej/ gorze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się