Dodaj do ulubionych

cuprum oxydatum nigrum

17.11.06, 19:10
czy ktos wie cokolwiek o tym leku. Mam podac dziecku, kaszle okrutnie,s
zczególnie w nocy az do wymiotów. Nigdzie nie moge znaleźć co to jest i jaki
ma obraz.
prosze o info
Obserwuj wątek
    • akownik Re: cuprum oxydatum nigrum 17.11.06, 20:34
      Cuprum Oxydatum Nigrum:

usuwa wszystkie rodzaje robaków,wliczając w to tasiemca,cierpienia spowodowane
      spazmami,stolec,któremu towarzyszy słabość i bolesne parcie

• beba2 Re: cuprum oxydatum nigrum 17.11.06, 21:18
        A co ma przy tym opisie niemałe znaczenie: leczy kaszel napadowy spowodowany
        zarobaczeniem.
        Stosuje się go również przy objawach astmy, tym samym spowodowanej.
        • anda8 Re: cuprum oxydatum nigrum 17.11.06, 21:45
          bardzo dziekuję
          nie sądzę że te napady kaszlu az do wymiotów sa spowodowane robalami, to sluz z
          nosa i gardł, którego mały nie może odksztusić:(
          Dałam mu to i ...teraz mówi że go brzuszek boli.
          10 dni temu dostał calc. phosph, 200 Ch i pare dni potem zaczał miec takie ataki
          kaslzu suchego, dławiącego. Od wczoraj kaszel nie jest już taki suchy a dzisiaj
          w nocy to co zwymiotował to były zielone gluty i slina.
          Ja podałabym mu cos innego:(
          No i gardło ma zdarte i migdały duże.
          Wczesniej kiedys po dawce jednej cuprum metalicum przestał kasłac, ale to był
          zupełnie suchy kaszel taki podrażnieniowy.
          • beba2 Re: cuprum oxydatum nigrum 17.11.06, 22:07
            Anda a skad wiesz, ze dziecko nie ma robali. Moz ja złapać każdy, a zwlaszcza
            dzieci. A ta reakcja z brzuszkiem...
            Za wysoka potencja calcium phosphoricum mogła pogorszyć sprawę.
            • anda8 Re: cuprum oxydatum nigrum 18.11.06, 20:08
              no niby nie wiem przecież, ale skąd doktorka wie, ze to robalowy kaszel,
              zaleciła online mi to?
              Był odrobaczany regularnie czymś co nazywa sie Zentel ch9 i zentel ch30. Wiem że
              to nie jest pewne, ciesze się, że wiem teraz że cuprum oxydatum ma takie
              działanie, zapytam przy okazji jak to sie podaje.
              W nocy po tym nigrum obudził sie o północy i miał atak kaszlu takiego suchego,
              jakby pozasychało mu wszystko w gardle i nosie.
              Nie wiem czy dzisiaj podać znowu, czy narazie odczekac i nic nie dawać.
              Pozdrawiam.
              • beba2 Re: cuprum oxydatum nigrum 19.11.06, 10:20
                A lekarka nie mówiła jak długo podawać ?
                • beba2 Re: cuprum oxydatum nigrum 19.11.06, 10:30
                  >ale skąd doktorka wie, ze to robalowy kaszel,
                  zaleciła online mi to?

A nigdy nie przeprowadzała z Wami wywiadu ? Bo jesli nie to jest jasnowidzem,
                  ale jeśli przeprowadzała, to pewnie wie, że odrobaczałaś dziecko i to był jakiś
                  punkt zaczepienia.
                  • anda8 Re: cuprum oxydatum nigrum 19.11.06, 19:10
                    Beba ja powiedziałam jej przez telefon, że po calc 200 zaczął w dzień kasłac
                    takim suchym kaszlem, Pani w przedszkolu mówiła że ma ataki kaszlu.
                    Potem zaczął kasłać przy zasypianiu długo i namiętnie. Postawiłam po bańce
                    chińskiej i tej nocy miał taki w nocy atak kaszlu że hej,tyle gluta, że az
                    wymiotował raz tym glutem.
                    A w nosie pozasychane zielone frędzle.
                    Pani, chyba miała wizytę , bo szybko kazała mi dac ten oxydatum cuprum ch 9
                    przed snem i w ciągu nocy jakby miał atak kaszlu.
                    I miał ale strasznie suchy, jakby mu ten lek obsuszył sluzówki, ale sam kaszel
                    pozostał. Dlatego mam wątpliwości, bo jak pisałaś Ty i akownik lek ten
                    skierowany jest przeciwrobaczo i przeciwspazmowo.
                    Nie twierdze, że ma znowu robale, ale myslę sobie, że kazałaby mi albo brać
                    przez iles dni to cuprum, albo , taj jak wczesniej zastosowac ten zentel.
                    Dałam mu i dzisiaj wieczorem i znowu obudził go suchy kaszel, napił się,
                    pokasłał i zasnął. W ciągu dnia jest mokry i mu się odkrztusza ale daje mu syrop
                    z cebuli. Dzisiaj mu nie dam tego cuprum i zobaczymy.
                    Ale w nosie te zielone "kozy"twarde jak kamień ma ciągle bez przerw od kilku
                    tygodni.
                    Nie mam narazie kasy na wizytę, ale jak mu nie przejdzie przez kilka dni to
                    muszę znowu iść:(
                    Może masz jakiś pomysł fajny?

• beba2 Re: cuprum oxydatum nigrum 19.11.06, 20:11
                      Ja bym tu chętnie pomieszała ipeca 30 CH i pulsatilla 15 CH. Obydwa dwa razy
                      dziennie.
                      • anda8 Re: cuprum oxydatum nigrum 19.11.06, 20:13
                        beba, słonko:)
                        dałam mu wczoraj na czuja pulsatille ale 30 w czasie tego suchego ataku i spał
                        do rana (zapominiałam czy co)
                        Jutro kupię ipecę i 15 pulsatilę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka