Dodaj do ulubionych

problem z suczka - pomocy

11.08.05, 14:35
moja 6-cio letnia suczka porwala ostatnio foczke-zabawke i ubzdurala sobie, ze
to jej dziecko. Nigdzie sie bez niej nie rusza, caly czas lezy w kojcu i sie
do niej przytula. Nie bylby to problem, ale Siunka nie za bardzo chce juz
wychodzic na dwor, nawet zeby sie zalatwic. Zabiera ze soba foczke i nie wie
co z nia na ogrodku zrobic, wiec wraca do domu bez zalatwiania. Jak delikatnie
odebrac jej "dzieciatko", zeby to nie bylo dla niej przykre. Dodam, ze siunka
nie miala cieczki, wiec nie jest to ciaza urojona.

dzieki za pomoc
Obserwuj wątek
    • mysiam1 Re: problem z suczka - pomocy 11.08.05, 16:34
      Najwyraźniej jednak chyba jest to ciąża urojona... A kiedy ostatnio miała
      cieczkę? Nie lepiej byłoby ją wysterylizować?
    • igrazka01 Re: problem z suczka - pomocy 25.08.05, 06:35
      To chyba jednak nie jest ciąża urojona. Moja sunia ma ciążę urojoną po każdej
      cieczce. Chcę, żeby raz miała młode a później ją wysterylizuję, ale na razie
      nie ma szczęścia. Ciąża urojona objawia się powiększeniem sutek, a nawet
      wyciekiem pokarmu z nich. Leczy się to u weterynarza. Proponuję skonsultować
      się z lekarzem.
      • mysiam1 Re: problem z suczka - pomocy 25.08.05, 08:40
        igrazka01 napisała:

> To chyba jednak nie jest ciąża urojona. Moja sunia ma ciążę urojoną po każdej
        > cieczce. Chcę, żeby raz miała młode a później ją wysterylizuję, ale na razie
        > nie ma szczęścia. Ciąża urojona objawia się powiększeniem sutek, a nawet
        > wyciekiem pokarmu z nich. Leczy się to u weterynarza. Proponuję skonsultować
        > się z lekarzem.

A jakiej rasy jest Twoja sunia? Masz już dla niej partnera tej samej rasy?
        Zbierasz zamówienia na szczenięta?
    • begietka Re: problem z suczka - pomocy 25.08.05, 22:51
      A mnie sięwydaje, że to jednak ciąża urojona. Moja miała oidibne objawy trzy i
      pól miesiąca po cieczce, dwa dni po sterylizacji ( co niby naukowo nie powinno
      się zdarzyć, a jednak....)Duska nosila tak piłeczkę...próby zabrania jej na
      spacer kończyły się rozpaczliwym warczeniem,wystawiona na dwór,biegła do klatki
      schodowej sikając po drodze...kupy nie robiła dwa dni...Zastosowaliśmy się do
      pleceń lekarza, choć to brutalne było,zabraliśmy kocyk z jej
      posłania ,schowaliśmy piłeczkę ( jej dziecko)- i serce nas bolało, jak
      słuchaliśmy jej płaczu....Zabierz jej tą zabawkę jak najszybciej i wyrzuć...
      • gruba11 Re: problem z suczka - pomocy 26.08.05, 14:16
        Moja suczka sznaucerka miniaturowa też podobnie się zachowuje. Cieczkę miała w
        marcu a tą ciążę urojoną już od m-ca. Tylko że moja to bierze kapcie lub inne
        rzeczy moje i je pilnuje szczeka i warczy ,ale jak ją wołam na dwór to biegnie i
        zostawia te rzeczy. Wtedy chowam je i staram się nie zostawiać na wierzchu
        ubrań, kapci ani nawet butów bo je bierze i pilnuje i to nie tylko w legowisku,
        ale nosi gdzieś na fotel np.
        Też czekam kiedy to się skończy, bo ostatnio pilnowała piżamę mojej córki i jak
        córka chciała jej odebrać to ją ugryzła( to mały piesek ale ząbki ma).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka