szczytno

(26 wyników)
  • Tak właśnie zastanawiam się jakie to miasto. Turystyczne? Produkcyjne? "Przejazdowo"? Włodarze miasta próbują Szczytno zrobić miastem turystycznym. Brama Mazur, etc. Ale jaka to brama Mazur? Czy nie jest tak, że przez miasto ciągnie się jedynie sznur samochodów do miejscowości wypoczynkowych? Nikt z obcych, ludźmi z którymi rozmawiałem, nie kojarzy Szczytna jako miasta na Mazurach. Mazury dla obcych zaczynają się za Szczytnem. Może i racja. Przecież to, że geograficznie nasze miasto l...
  • Możecie mówić, co chcecie i śmiać sie do woli, ale ja uwielbiam ta atmosferę, jaka panuje w mieście podczas Dni i Nocy Szczytna. I w zasadzie wcale nie musze czynnie w nich uczestniczyć...
  • Zaczynam wiec rozmowe na temat Szczytna. Po pierwsze zaczne od jedzenia. Najlepsza pizza w regionie i naturalnie duzy wybor roznego rodzaju makaronow jest w Toscanie, no i do tego te cud kelnerki... Po drugie jezeli na piwko i mila atmosfere to do dziwiatki. Co prawda pub 9 rozrosl sie teraz, ale na dole jest najprzyjemniej, zero dresow i fajna muzyczka. Po trzecie basen. Jak ktos lubi aktywnie wypoczywac topolecam.
  • Pozdro dla Szczytna o ktorym dowiedziałem się z Na Wspolnej :d. Fajnie jest tu u was w Szczytnie?:D
  • Od dluzszego czasu kolacze mi sie po glowie pewna mysl zwiazana z wystratowaniem w przyszlorocznych wyborach samorzadowych. Chcialbym zalozyc Forum Młodych. Młodzi dla Szczytna. Przeciez w naszej radzie siedza same, nie chcialbym nikogo obrazic, ale sami etatowi radni, emeryci, ktorzy niewiele robia. Moim zdaniem gdyby w Radzie byli mlodzi, wyksztalceni ludzie, ktorzy mieszkaja w tym miescie i wiaza z nim jakies nadzieje to mogloby sie cos zmienic. Wezmy sie za to i zrobmy cos. Kto za?
  • Od sierpnia szukam pracy w Szczytnie i nie mogę nic znaleźć. Czasami zastanawiam się po co kończyłam te studia. Może ktoś z was ma ten sam problem? A może ktoś szuka pracownika, albo wie o jakimś wolnym miejscu pracy? Skończyłam zarządzanie i marketing, robię też podyplomówkę z rachunkowości, z praktyką trochę gorzej ale szybko się uczę. Zależy mi na pracy biurowej. Bardzo proszę o kontakt. Karolina
  • jak to jest? niech mi ktos wytlumaczy dlaczego w pieknych starych kamienicach ludzie moga wstawiac sobie okna jakie chca? nie takie jakie powinny byc, jakie sa pierwotnie zaprojektowane? wiem ze tu chodzi o kase, bo tzw. typowka w oknach jest duzo tansza...ale czy nie ma jakiegos architekta miejskiego, ktory czuwalby nad wygladem architektury? nie wspomne o konserwatorze zabytkow, bo wiem ze nie wszystkie kamienice podlegaja pod niego, ale jakis inny urzednik chyba sie tym zajmuje...
  • Jęzdze często na trasie szczytno -wawa i wawa-szczytno. Może ktoś jest chętny na szybki transport. Wyjeżdzam przeważnie w poniedziałki ze Szczytno o 5 a jestem w wawie na starzyńskiego około 7:10. Z powrotem wracam z wawy w piątki. Zawsze przyda sie jakiś wkład do paliwa-).
  • Łasa jestem na takie nowinki. Kurek mi nie wystarcza. Może Szczytnianie pisaliby coś dla reszty świata?
  • nie odwiedzają swojego forum?
  • Odpowiadając na ten post o których ulicach myślicie? Wczoraj na ul. Leyka TIR rozbił mój, prawidłowo zaparkowany, samochód. Cofał i niezauważył, że moja furka stoi sobie na chodniku. Na ul. Leyka mam swoje biuro, przynajmniej raz w tygodniu dochodzi do jakiejś kolizji czy stłuczki. Ulica jest wąska, dziurawa, a ruch na niej jak na ul. Polskiej czy Odrodzenia. W dzień i w nocy ciągły ruch TIRów (akurat tędy odbywa się tranzyt), brak miejsc parkingowych, powoduje że samochody są zaparko...
  • Czy wybierając się do Olsztyna czy Pisza wybieracie pociąg (szynobus) czy autobus?
  • mieszkam znów w Szczytnie od trzech miesiecy. I nie za bardzo wiem, co tutaj można robić? Myślałam o kursie tańca towarzyskiego, ale w MDK-u jest tylko grupa tańca współczesnego i aerobic. Przynajmniej tak stało na wywieszce... Nudzę się wieczorami, ale nie mam pomysłów. Stąd moje pytanie: co fajnego można robić w Szczytnie po godzinach?
  • Pierwszy post padl we wtorek 9 listopada ub.r. o godz. 16:41. Obecnie jest ponad 600 postow. Gonimy czolowke, na pewno daleko nam jeszcze do Olsztyna - 127745, Elbląga - 23421, Ełku - 15514 czy Lidzbarka Warmińskiego - 2774, ale takie Działdowo - 1154, Kętrzyn - 863, sa na wyciagniecie reki. Bartoszyce pewnie juz dzis nam ulegna. Kamilo! Nie jest tak zle. Byla juz wielokrotnie poruszana kwestia spotkania, moze wlasnie w I rocznice? Ze swojej strony, po wyrazeniu checi forumowiczow, mog...
  • prosze o wypowiedzi, bowiem ciekawi mnie za co mieszkancy kochają to miasto, dlaczego tu wlasnie mieszkaja, co lubia i co im sie podoba... :)))))
  • Zapraszamy kazdego, kto bywa tu z nami. Jeśli nawet tylko podczytujesz, wpisz się. Będzie nam bardzo miło :)
  • ...podjac tematu i napisac 150! posta to ja zaczne. Kolacze mi sie po glowie pewien pomysl odnosnie naszej miesciny. Radio. Jak myslicie warto by? CZy waszym zdaniem warto inwestowac w cos takiego? Lokalne Radio Szczytno? Oczywiscie chcac rozpedzic taka machine jak radio to trzeba miec jakis tam kapital, duzo cierpliwosci i najpierw przeprowadzic badania marketingowe, ale waszym zdaniem. Co chcielibyscie uslyszec w takiej stacji?
  • witam mieszkańcow szczytna z deszczowego mazowsza może zdradzicie jaka jest cena mieszkania 40- 45m w szczytnie a jeśli podpowiecie jeszcze fajną lokalizację będę bardzo zobowiązany oczywście chodzi mi o fajny blok /kamienicę w zadbanej okolicy pozdrawiam b68
  • 1. gdzie w Szczytnie jest bankomat pko sa? 2. calodobowa kafeja internetowa? 3. jak można kupi bilet pks w niedzielę? 4. gdzie czytać o imprezach?
  • Hej!(10)

"Odkrylam" to forum - przed chwila. Szczytno jest mi bliskie, wiec z checia bede sie udzielac od czasu do czasu. Tylko widze, ze ostatnie wpisy pochadza z listopada....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się