szef

(37 wyników)
  • Moze to głupie ale bardzo stresuje sie przed powiedzeniem szefowi, ze jestem drugi raz w ciazy. pierwsza ciaze przelezalam w domu trzy ostatnie miesiace - zgrozenie przedwczenym porodem. wrocilam po macierzynskim i wypoczynkowym i dobrze sie pracowalo, bo mam nianie i nie musialam brac zwolnien na dziecko. problem polega na tym, ze szef nie docenia takich rzeczy. dla niego to oczywiste, ze ja jestem w pracy. a moze ja przesadzam? sama juz nie wiem. obecnie to dopiero poczatek (5 t...
  • Mogłam się tego spodziewać. Szef mnie zwalnia po wychowaczym. Mam się do niego zgłosić dwa tygodnie przed końcem wychowawczego i powiedzieć czy chcę pracować przez okres wypowiedzenia czy może chcę się jakoś dogadać. Nie wiem co on mi ma do zaoferowania ale wolę się przygotować. Praca przez ponad 3 miesiące ze świadomością że nikt mnie tam nie chce jest dla mnie okropna. Może macie coś do zaproponowania. Czy on poszedłby na taki układ żeby wypłacić mi w dniu rozwiązania umowy odpr...
  • Do rozpoczęcia tego wątku skłoniła mnie polemika, która pojawiła się w wątkach "forum w godzinach pracy" i "nienawidzę swojej pracy". Jednocześnie rozpoczynam drugi wątek "cechy idealnego pracownika". Ja byłam w swoim życiu zarówno pracownikiem, szefem i pracownikiem w jednej osobie, jak i czyimś szefem. Myślę, że w tego typu relacjach ważne jest ustalenie jasnych reguł, wzajemne zrozumienie i zaufanie. Sądzę, że szef powinien być konkretny, zdecydowany, ale przede wszystkim pow...
  • zachęcam do wpisywania tego co robią, czyli wyżalania się na szefów /szefowe/ - taka mała autoterapia .. Mój szef wiedząc, ze mam chorą córcię w domu: poprosił mnie o pilne sprawdzenie kilku rzeczy, dodał mi pare obowiązków, kategorycznie się nie zgodził na wcześniejsze wyjście z pracy tłumaczac, że naprawdę roboty jest dużo (.. ciekawe gdzie on ją widzi bo ja ciągle udzielam się na forum z nudów) Co on robiw tym czasie : 1. odrabia ćwiczenia z angielskiego (mamy dofinansowane ...
  • Hej. W przyszłym tygodniu mój szef ma imieniny. Zapewne jak co roku spadnie na mnie obowiązek kupienia mu prezentu. Pracowników u nas niewielu, wiec i składka będzie zapewne skromna (tym bardziej że przed wypłatą;). Jest u mnie w pracy wielu zwolenników poglądu że dla babeczki kupuje się kwiaty i słodycze, a facetowi flaszeczkę, ale od jakiegoś czasu staramy się z koleżanką złamać ten zwyczaj. Może macie jakieś pomysły na fajny prezent dla szefa?
  • Witam, chciałabym prosić o opinię czy poradę ... Jak należałoby postąpić, gdy właśnie zatrudniona kobieta zachodzi w ciążę? Czy powinna powiedzieć o tym swojemu szefowi? Przypuśćmy, że ma umowę na 3 m-ce (okres próbny), z "wizją" podpisania następnej umowy o pracę. Przyznanie się = z zakończeniem współpracy wraz z terminem na jaki zawarta została umowa. Jednak zatajenie tego stanu, wydaje mi się też złym rozwiązaniem, bo jaka będzie atmosfera w pracy gdy taka pracownica podpisze nas...
  • witajcie, na tym forum jestem nowa, szukam pomocy. opowiem od początku... wiekszość ciąży byłam na zwolnieniu bo tego wymagała sytuacja. cały czas byłam do dyspozycji firmy pod telefonem. córeczka w sierpniu będzie miała rok. macierzyński, wychowawczy podczas którego cały czas pracowałam w domu dla firmy (zlecenie na moją mamę) i obiecanki szefa że mam gdzie wrócić. w czerwcu info od szefa że nie ma kasy na inwestycje a więc dla mnie też nie i że po powrocie muszę brać pod uwagę ro...
  • Pracuje.Wczesniej pochwalilam sie fajna atmosfera,koniec juz. W marcu mijal rok u obecnego pracodawcy,skonczyl sie bezplatny urlop wych. Od tamtej pory dzieja sie dziwne rzeczy z moja umowa,krotko mowiac czuje ze szef oszukuje mnie iz oplaca moj Zus i ze wogole mnie zglosil. W Zus kaza sobie wypelnic formularz,podac dane i czekac dwa tyg.Mala szansa ze szef placi,ale gdyby tak bylo to boje sie ze Zus nie bedzie dyskretny.RMUa nie dostaje,w Zus powiedzieli ze to nieistotne,o niczym te...
  • 1 lutego zaczęłam prace. Wszystko super, znalazłam wspaniałą opiekunke dla 14 miesiecznego synka, zaproponowano mi całkiem niezłe wynagrodzenie. Mam spoko szefa - typ człowieka z sercem na dłoni. Gość uczciwy,konkretny, wymagający- ale sprawiedliwy. Pomimo tego ze pracuje tu niespełna miesiac juz niejednokrotnie udowodnił ze mi ufa. No poprostu facet jest w stosunku do mnie wporządku. I teraz sedno sprawy - jestem w ciąży. Kiedy przychodziłam do pracy, nie miałam pojecia.Dowiedział...
  • hej.. witam po przerwie.. jestem w ciązy po raz drugi u tego samego pravcodawcy - w poprzedniej ciąży chodziłam do pracy do 21 tygodnia ( potem niestety wylądowałam na patologii ciązy) po macierzyńskim wróciłam do pracy, pracodawca był zadowolony ze mnie i mojej pracy.. Treaz ( lekarz kazal mi iśc na 2 tyg na zwolnienie z powodu nadciśnienia) mój szef powiedział że mam zostać na zwolnieniu do końca ciąży ( nie dając wyjaśnienia) - dodam, ze u mnie w regulaminie pracy jest napisane...
  • dowiedziała się od mojego szefa, ze rano jakoś kiepsko wyglądam, chyba jestem zmęczona (dodam , że samotnie wychowuje 2dzieci) i cyt. "mam nadzieje,że nie przychodzi pani do pracy wypoczywać?" uwazam to za skandal i całkowity brak kultury, tym bardziej,że maszerowałam do szefa nr2 obładowana papierami na umówione spotkanie ze słuchawką przy boku! co myślicie?? ag.
  • witam wszystkie mamy! ja co prawda mamą jeszcze nie jestem, ale mój szef obawia się, że niedługo mogę zajść w ciążę! Wiem, że wypytywał koleżanki z działu, czy planuję dzieci (jestem mężatką od dwóch miesięcy). Gdyby tego było mało, mój mąż przypadkiem naciął się na ogłoszenie w GW na moje stanowisko.. chciałam się tylko wyżalić:( jest mi źle, pracuję w tej firmie 3 lata i po ostatnich osiągnięciach liczyłam raczej na podwyżkę;( obiecaną zresztą, a tu dyskryminacja wzięła górę! w...
  • Napiszcie jak jest u Was,gdzie pracujecie i jak Was traktuja.Ja moge brac zwolnienie na dziecko,moge wiele rzeczy...szefowie jak mnie przyjmowali,chcieli mi nawet zlobek dla malucha oplacic prywatny,do byl bardzo drogi a im zalezalo na pracowniku.Prace znalazlam z ogloszenia,bardzo sie ciesze ze tak trafilam bo spodziewalam sie uslyszec,ze jednak podziekujemy tej pani po pierwszym chorobowym na maluszka.Pracuje w agencji rekl.Pozdrawiam
  • Hej, jestem mamą 11m córci. Wróciłam do pracy - jak miała 5 miesięcy. Przez ten czas zajmuje się nią mama. Zacznę od tego, że od pewnego czasu chce mi się ryczeć jak myślę o pracy, bo nie uczestniczę w żadnych nowych projektach, nie dostaję nowych zadań tylko to co od początku po powrocie i czuję się przez to niedoceniana. Wpadł mi genialny pomysł zmiany pracy. Byłam dziś nawet na rozmowei - wysłałam lust mailem w sobotę, a w poniedziałek zadzwonili trochę mnie to zszokowało, ...
  • czy w waszych firmach jesteście z szefami na ty? U mnie w firmie generalnie jest moda na mówienie szefom po imieniu, ale ja osobiście mam co do tego mieszane uczucia. Wolę chyba takie bardziej formalne układy, za imprezami integracyjnymi zresztą też nie przepadam (takie to sztuczne w moim odczuciu). A jak jest u Was?
  • Wiem że niektóre z Was to wkurzy, ale muszę się pożalić-może mi ulży. Też nie jestem typem kury domowej, zawsze chciałam pracować i baaaardzo się cieszyłam gdy dostałam pracę-tym bardziej,że nie miałam ztym żadnych problemów (co wydawało misię niemożliwe w tych czasach). Ale chyba co łatwo przychodzi to nie może cieszyć. Bo w ciągu ostatniego roku tak znienawidziłam swoją pracę,że nie mam ochoty do niej wracać. Teraz jestem na urlopie do końca ciąży, potem czeka mnie macieżyński i...
  • mnie w pracy co roku jest jakaś "impreza" z okazji świąt.. Wszyscy starają się wyluzowaći składać sobie miłe życzenia, a najchętniej każdy by się zmył i poszedł jak naszybciej o domu...W tym roku będziemy się bawić w kręgielni (taka świąteczna zabawa:-)w piątek po pracy.. A po całym tygodniu ja juz ni marze o niczym innym jak o pójściu spać!!!JAk zwykle będę musiała złożyć szefowi jakieś życzenia (i udawać że szczerze mu życzę wszystkiego naj... Kiedy najchętniej wydrapałabym mu ...
  • Zastanawiam sie kiedy powiedziec pracodawcy o mojej ciąży. Zreszta sytuacja jest troche bardziej skomplikowana, bo chciałam od wrzesnia "załapac sie" jeszcze na kilka godzin do innej pracy (tam również będę musiała jakos rozwiązać tą sprawę - myślę, że mogą się juz nie zgodzić na zatrudnienie mnie, wiadomo dziecko, macieżyński itd.), Poza tym mam juz 1,5 rocznego synka i boje sie jak to wszystko się ułozy, czy uda mi się wszystko podgodzić, pracę, 2 dzieci, dom i całą resztę i cz...
  • Cześć, Witam wszystkie Mamy Pracujące ! Od czasu do czasu podczytuję sobie Wasze forum a że mam problem i jestem pracującą mamą pomyślałam, że podzielę się tym z Wami. Otóż... no właśnie, czy czujecie się dyskryminowane z powodu bycia matkami ? Ja niestety tak. Ale po kolei. Pracuję od prawie 10 lat w tej samej firmie i tym samym dziale. Obecnie jest tu 18 osób w wieku 28-40 lat + szef, który jest sporo starszy, ma już dorosłe dzieci. W czasie mojej pracy tam wyszłam za mąż ...
  • mam dość.. dość swojej pracy, dość szefa..przyznam się szczeże że to zpowodu cąłkowitego braku motywacji - znów odrzucili mój wniosek o podwyżkę - a obiektywnie rzecz ujmując należy mi sie - moja sprzedaż jest najwyższa w całym dziale. Przyzna się szczerze, że gdyby nie fakt, że próbuję zajść w ciąże zmieniłabym pracę.. zwłascza, że inne firmy próbują mnie zachęcić do siebie.. Jak myślicie zmieniać pracę teraz kiedy próbuję "zafasolkować" ( co mało etyczne mi się wydaje, zwłaszc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się