szef

(95 wyników)
  • Mialam rozmowe z nowym Dyrektorem.Zaczelam prace na dziale,gdzie moim"szefem" jest facet,ktory koordynuje wszystkim.Po drugim dniu pracy rozmawial z Dyrektorem na moj temat......Przychodze do pracy na nastepny dzien i slysze od ....sprzataczki,ze wlasnie sie dowiedziala jaki mialam wczesniej wyuczony zawod.Troche mnie scielo,bo pracownik-owszem,ale nie ludzie,ktorzy tam sprzataja....wiedza o moim zyciu.Zapytalam sie tej kobiety,od kogo wie o moim zyciu.Odpowiedziala,ze od mojego kierownika. ...
  • Witam wszystkich, Niedawno dowiedziałem się, że mój najlepszy przyjaciel został moim bezpośrednim przełożonym. Sytuacja jest o tyle trudna że boję się że to początek końca naszej przyjaźni. Cieszę się z jego awansu i zamierzam pomóc mu w tym na tyle na ile będę mógł, obawiam się jednak że taka próba może być trudna dla nas obu. Czy macie jakieś złote rady co do postępowania w takiej sytuacji? Co zrobić żeby relacje zawodowe były zdrowe a jednocześnie przyjaźń przetrwała? Czy w tej sytuacji...
  • Od stycznia pracuję w nowej firmie, tym razem dosyć dużej. Jestem zupełnie zdenerwowana każdym szczegółem. W domu nadrabiam zaległości. Z tego wszystkiego naprawdę nie wyglądam rewelacyjnie. Nawet nie mam czasu ani ochoty na jakiś porządniejszy makijaż. Chyba powoli staję się taką firmową szara myszka, choć w rzeczywistości taka nie jestem. Niestety na dodatek pojawił się problem w postaci chamskiego szefa. Jest to zupełnie niemiła, arogancka osoba. Kobiety traktuje jak pomywaczki. W zw...
  • Droga czytelniczko! Jeśli przydarzył ci się romans z szefem, chciałabym Cię zaprosić do udziału w programie Dzień Dobry TVN. Dla wielu osób jest to ważny, bliski sercu temat i byłyby ciekawe wysłuchać twojej historii. Planujemy zatem mówić o tym problemie na antenie TVN. Być może Twoje wystąpienie komuś pomoże? Osobom które się do nas zgłoszą gwarantujemy CAŁKOWITĄ DYSKRECJĘ. Na pewno nie ujawnimy Twojej tożsamości, jeśli nie będziesz sobie tego życzyła. Jeśli tak będziesz wo...
  • Witam, jestem raczej wesola i towarzyska osoba, ale czesto brakuje mi cierpliwosci. Glownie w pracy bo mam bardzo porywczego szefa, ktory czesto mowi podniesionym glosem, nawet na dzien dobry.. Doszlo do tego ze calkowicie stracilam do niego szacunek, nie robia na mnie wrazenia jego humory, ale nie potrafie nad soba zapanowac i tez jestem dla niego niemila. Jakim prawem on sie na mnie wyzywa? A ja nie umiem grac i udawac ze to deszcz, kiedy ktos na nmie pluje.. Nie wiem co robic ...
  • pewnie to juz przerobiliscie prawie wszyscy przerobili niewielu jest managerow ktorzy sa w pelni kompetentni moj dal sie we znaki juz wszystkim generalny manager - generalny k...as prawdopodobnie dlatego odchodzi ale dopiero za miesiac nie wiem czy to wytrzymam czlowiek dziala na mnie jak plachta na byka swoim podejsciem i traktowaniem wszystkich jak smieci dzisiaj powaznie juz bylem na granicy cisnienie mialem takie ze pewnie bylem czerwony jak pomidor he he boje sie zeby nie pr...
  • Witam. Od paru miesięcy pracuje jako asystent kierownika na budowie. Jednak z niego straaaaasznie marudny i upierdliwy człowiek! Ciągle marudzi, widzi wszystko w czarnych kolorach, ciągle narzeka na prawie wszystko. Przebywam z nim ok.12 godzin na dzien. Samo pzrebywanie z taka osoba na dluzsza mete jest , dokuczliwe i męczące. A w dodatku to jest mój szef! , z ktorym jestem w pracy i pracuję razem. Więc w pracy też narzeka na to albo na tamto. Cos zauwazy ze jest nie tak, to od razu ...
  • Minelo troche czasu, doszlam do wniosku , ze ten uklad mi zupelnie nie odpowiada. Mam dosyc czekania na kazdy gest zaineresowania, spotkan w wyznaczonym terminie i o okreslonym czasie, umykania i chowania sie zeby ktos nas nie zobaczyl razem, konspiracyjnych rozmow telefonicznych, itd itd ... Sytuacja miala byc niby tymczasowa, bo jak dran deklarowal poczatkowo, chcial skonczyc ze swoja samotnoscia i zwiazac sie z kims. Dla mnie oznaczalo to chcwilowa niedogodnosc, ale w miare po...
  • Mam juz dosyc swojego szefa, ciagle na mnie krzyczy i ma o cos pretensje, najczesciej bez powodu. Siedze cicho i robie wszystko co kaze bo boje sie stracic prace. Poradzcie co robic?
  • Jestem ciekawa jaki układ wolicie, mieć przełożonego mężczyznę czy kobietę? Różne opinie dzielą świat na ten temat, np. że kobiety są targane PMS, emocjami, ale świetnie czują klimat i mają intuicję. Mężczyźni zaś nierzadko cierpią na "kompleks Boga", itd. etc. Jakieś przemyślenia z doświadczeń? Pozdrawiam!
  • Pracuje w biurze, gdzie mam opinie bardzo dobrego pracowitego pracownika. Zawsze pisza o mnie dobre opinie. Polegaja na mnie na kazdym kroku, do tego stopnia ze nie daja wolnego zbyt chetnie. Oglosili prace (stopien wyzej ode mnie) bardzo nalegali bym dala podanie. Pracy nie dostalam.Dostala osoba z zewnatrz. Uslyszalam przypadkiem,ze nie dali mi awansu, bo zbyt dobra jestem w tym co robie teraz. Dodam ze kazdy z szefow w tym roku dostal awans i tez inni pracownicy. Czuje sie okro...
  • Niestety wybralam sobie na męza mojego włsanego szefa- właściciela firmy. Jesteśmy już małzeństwem kilka lat. Jest róznie - jak to w małzeństwie. Chcialam jednak napisać o tym, że robię się głupio zazdrosna o panienkę, która u nas pracuje. Jest to nawet ładna dziewczyna i miła , a mnie boli to ,że o też jest dla niej miły i sobie z nią żartuje. Wiem że to głupie , ale ciągle to obserwuje i jest mi z tym źle. Poradźcie coś (wyprostujcie mnie) :) Brak poczucioa własnej wartości?
  • Od 8 lat pracuję w bardzo skostniałej i schirachizowanej instytucji. Jestem dobra w tym co robie, to moja prawdziwa pasja, osiągnęłam tu bardzo dużo. Jest jednak ale i to nie takie małe. Mój szef jest człowiekiem, mna którego przykładzie można by było robić szkolenia dotyczące mobbingu. Jest chamski, stawia ogromne wymagania, ograniczając maksymalnie kompetencje, widzi tylko siebie i swoje korzyści. Rotacja w zespole jest bardzo duża. Znam już trzy osoby, które zwolniły sie z pra...
  • Prosze o wszelkie sugestie w temacie, jakie moga byc tego konsekwencje. Tylko powazne wpisy
  • Zemścił się za to, że odeszłam od firmy na moim mężu. Dowiedziałam się wczoraj... Mój mąż od kilku miesięcy otrzymywał obraźliwe smsy , założył sprawę na policji. Policja ustaliła za pomocą Polkomtelu, iż sms wysyłane były z pewnego egzotycznego kraju w którym nie mamy znajomych a z którego pochodzi mój szef i do którego często jeździ aby odwiedzać rodzinę. Oprócz tego część smsów wysłana była z Polski. Podejrzewałam go o to ale nie mogłam nic udowodnić a teraz proszę, instyntk ...
  • Co zrobić, żeby szef wreszcie przestał na kazdym kroku męczyć, dokuczać i wszystko kończyć swoimi debilnymi komentarzami???
  • Mamy do czynienia z klientami i musimy wpisywac do komputera jak najwiecej szczegolow zwiazanych z rozmowa. Jest to wazne, bo niektorzy klienci sa zestresowani i nawet groza samobojstwem. W ciagu tygodnie tem sam klient dzwonil pare razy. Ja z nim rozmawialam, potem kolega i tez ta kolezanka. Zauwazylam, ze kolezanka robi kopie z tego co ja napisalam i wkleja podpisujac pod tym swoje imie, nazwisko. Nie chce jej wkopywac, ale jednoczesnie czuje, ze jest ona nieuczciwa. Czy ...
  • Długo gotować? Woodoo? Heeelp!!!!!!
  • Zainteresowałam się BPD ponieważ wydaje i się, że miałam (i mam?) poważny problem z tego typu osobą na gruncie zawodowym i jednocześnie koleżeńskim. Trudno mi opisać nie produkując powieści, postaram się krótko. Koleżanka w pracy, układy normalne, deklarowała wręcz przyjaźń (choć nie spotykałyśmy się po pracy wcale i nie zwierzałyśmy specjalnie). Nagle, w wyniku pojedynczej sytuacji dotyczącej podziału obowiązków, ocenianej przeze mnie i przez osoby postronne jako mało istotna, wybuchła kos...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się