Dodaj do ulubionych

powrót do pracy

15.05.15, 16:37
Czy są tu mamuśki które wróciły do pracy bardzo szybko po porodzie? Jak sobie radzicie i czy daje się jakoś ogarnąć niemowlaka i pracę zawodową? Ja będę musiała właśnie wrócić po miesiącu od porodu i trochę się stresuję czy da się to pogodzić. Fakt.że nie będę jeździć do pracy codziennie,ale 2 razy w tygodniu na 6 godzin
....
Obserwuj wątek
    • francesca1610 Re: powrót do pracy 15.06.15, 16:33
      Wróciłam do pracy po 3 miesiącach od porodu, choć byłam pod telefonem i mailem przez cały czas (pracowałam do końca 8 miesiąca w biurze) :) Formalnie nie da się uniknąć 3-miesięcznej przerwy ze względu na ZUS i obowiązkowy urlop ;) Miałam szczęście bo pomaga mi mama, a mój mąż 3/5 dni pracuje w domu, więc opiekę nad synem miałam zapewnioną. Ja dałam radę, Ty też sobie poradzisz :) Trzymam kciuki,
      M.
    • stefa-n550 Re: powrót do pracy 24.06.15, 08:29
      Ja zabieram dzieci na warsztaty, które mogę polecić fundacjawarsztat.pl/oferta-2/ . Dzieci moją miło spędzić czas i czegoś się nauczyć
    • pelissa81 Re: powrót do pracy 11.11.15, 22:50
      Jako, że jeszcze nie urodzilas to ci powiem. To co ci sie wydaje, jako bezdzietnej a to co naprawde sie dzieje juz po porodzie, to jakies kosmiczne roznice. Wydawalo mi sie, ze po porodzie bede miec duzo czasu, chodzis na basen i... jakos nie planowalam za daleko. Miesiac po porodzie bylam zmeczona, glodna, niewyspana a ta malenka kruszynka nie schodzila mi z rak i wymagala atencji i jedzenia. Radze ci nic nie planuj i nikomu nic nie obiecuj w pracy, daj sobie sama czas na sprawdzenie jak bedzie naprawde.
    • pelissa81 Re: powrót do pracy 11.11.15, 22:52
      A, i z kim zostanie twoje dziecko jak ty bedziesz? Bo naprawde jesli nie z tata to babcie sie boja a nianie jeszcze bardziej - to tak naprawde jeszcze noworodek i ryzyko i stres sa ogromne
    • moratarr Re: powrót do pracy 12.11.15, 16:02
      Moja żona miesiąc po porodzie z nadmiaru obowiązków i niedokrwistości po porodzie i problemów żywieniowych z maluszkiem prawie zaszła z tego świata. Na szczęście wziąłem miesiąc tacierzyńskiego i przez miesiąc jak mogłem starałem się zajmować maluszkiem, a żona miała trochę odpoczynku i więcej niż po 4h snu w ciągu dnia. Jak maluch będzie zdrowy to może będzie dobrze ale jak będzie miał problemy to życzę dużo siły i zdrowia aby się samemu nie przekręcić.
      • jojka84 Re: powrót do pracy 14.11.15, 18:37
        jestem już mamą 3 miesięcznego synka, wiec mogę już napisać jak się łączy prace z wychowaniem dziecka:) Do pracy wróciłam dokładnie jak mały skończył miesiąc- na początku jeździłam dwa razy w tygodniu na 5 godzin, a pozostałe dni pracowałam w domu. dzieckiem zajmował się mąż. Synek bez problemu przestawił się na karmienie mieszane i nie ma problemu z karmieniem przeze mnie piersią, a przez męża butelką. Gdyby nie to że trafiło mi się super grzeczne i spokojne dziecko to pewnie nie było by tak różowo, ale syn jest z tych ciągle śpiących wiec zupełnie nie ma problemu. Teraz z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że tak szybki powrót do pracy przyniósł same korzyści- pomijając oczywiście tą ekonomiczną, to ja też szybciej wróciłam do siebie, nie jestem znudzona pieluchami i ciągłym siedzeniem w domu, a do tego mój mąż będzie miał na pewno super więź z synkiem:)
    • mamadwaplusdwa Re: powrót do pracy 04.12.15, 22:26
      Po miesiącu to trochę szybko, chociaż, jeśli ci szczęście dopisze, to już wtedy będziesz czuć się fizycznie doskonale. Wiele tu zależy od tego na jaki egzemplarz dziecka trafisz ;) Dwa razy w tygodniu myślę, że spokojnie się da :)
    • oszczednicka Re: powrót do pracy 13.01.16, 14:21
      Kurcze, miesiąc to faktycznie dość szybko. Ale tak jak piszą dziewczyny, zależy na jaki egzemplarz trafisz :) No i jak nie masz innej opcji to będziesz musiała dać radę! Ja przez pierwsze dwa miesiące byłam wyjęta z życia, ale wiem, że są Mamy, które mają dużo więcej czasu dla siebie. Jednak mimo wszystko, będziesz bezwarunkowo potrzebowała dużo wsparcia od rodziny. Powodzenia! :)

---
      oszczednicka.pl
    • julita165 Re: powrót do pracy 08.02.16, 16:41
      2 x tydz po 6 h to jest nic. Ja co prawda wróciłam do pracy jak synek miał 7 m-cy ale takie wyjścia jak Twoje do pracy uskuteczniałam jakieś dwa tygodnie po porodzie.
      • monika.oriflame Re: powrót do pracy 16.02.16, 23:31
        Dodatkowa praca idealne dla uczących się,dla mam z dziecmi i nie tylko.Zostając konsultantką Oriflame masz możliwośc zakupu naturalnych,szwedzkich kosmetyków ze zniżką dla siebie.
        Kupuj ze znizką dla siebie i rodziny lub ZARABIAJ na sprzedazy tych kosmetyków!!!
        Pamiętaj nic nie tracisz.Jedyne co inwestujesz to swój czas,więc jeśli ukończyłaś/eś 16 lat i szukasz dodatkowych pieniędzy z łatwej i przyjemnej pracy zadzoń!!
        Ja służę pomocą i wsparciem.
        Monika
        kontakt 537408126
    • gargamel55 Re: powrót do pracy 05.12.19, 20:06
      Ja bym spokojnie te fakty pogodziła, Ty sobie dasz radę.
    • annawojcik55 Re: powrót do pracy 30.04.21, 10:07
      Polecam pracę w firmie Pichers! Pracuje już tam od roku i miesięcznie jestem w stanie zarobić od dwóch do trzech tysięcy. Jest to praca w 100% legalna w której pracuje się na umowie na zlecenie, zdalnie. Głównym zadaniem jest wystawianie produktów na fb Market Place i obsługa klienta w trakcie realizacji zamówień. Firma również gwarantuje ubezpieczenie 😊
      pichers.pl/info/jak-to-dziala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka