Forum Dom Materiały budowlane
ZMIEŃ
      tarasu

tarasu

(15 wyników)
    • Chcialabym taras wylozyc deskami z drewna egzotycznego jednak nie wiem czy taki rodzaj podloza jest wytrzymaly i praktyczny. Prosze wiec o rade..
    • Hydroizolacja tarasów,balkonów . Produkty z działu chemia budowlana. Wszystko to w ofercie naszej firmy. Jeżeli ktoś potrzebuje porady, pomocy w doborze odpowiedniego produktu piszcie arda@arda.com.pl
    • Witam pilnie potrzebuję Waszej pomocy. Drugi rok choruje na płytki Legno z ceramika paradyż, podobaja mi się te w kolorze brązowym no i pojawia się moje pytanie, fuga powinna być jasna ale jak na tarasie wrzucić jasną fugę, czym to zaimpregnować? Byłam w sklepie doradzili mi coś co się nawet u mnie w łazience na podłodze nie sprawdziło. Proszę podpowiedzcie, co mam zrobić, co położyć, bo mąż się upiera przy ciemnej fudze, a jak ma być ciemna to szkoda kłaść takie płytki, bo moim zdaniem będz...
    • czy ma ktos taras drewniany, ale nie z drzewa egzotycznego? moze nasza rodzima sosna? czy warto, czy lepiej kafle! na egzotyk niestety mnie nie stac... taraz 120m2! kombinuje, zeby troche kamieni/kafli etc. i troche drewna, ale moze sosna? moze ktos ma jakies doswiadczenia? taras niezadaszony, strona poludniowo-zachodnia, wiec spore naslonecznienie!
    • Czy ktoś z forumowiczów wie gdzie można kupić kapinos plastikowy do izolacji balkonów, tarasów?
    • Witam, jakie drewno wedlug Was powinnam wziasc pod uwage i gdzie mozna najkorzystniej takie kupic, czy te w zwyklych centrach handlowych w ogole brac pod uwage czy lepiej szukac w innych miejscach, gdzie kupie najtaniej dobre jakosciowo drewno, macie jakies doswiadczenia, podzielcie sie nimi, prosze
    • bodajze tzw. HS, czy ktos uzytkuje? warto placic za taki komfort? jest to sporo drozsze rozwiazanie... wyglada fajnie i ma tez inny plus, mozna zastosowac szersze skrzydlo, niz przy otwieranym...
    • Żle wykonano izolację, woda przecieka nie wiadomo skąd może ktoś zna jakiś sposób /oczywiście bez zrywania płytek/ z góry dziękuje za pomoc
    • Pod tarasem mam pomieszczenie gospodarcze i przedpokój. Niestety do pomieszczeń leje się woda podczas deszczu. Na tarasie majster położył dwa lata temu papę na lepiku, styropian, zwykłą folię i zalał to cienką warstwą betonu. Niestety beton popękał, porobiły się dość duże szczeliny, przy chodzeniu w niektórych miejscach beton się ugina. Trzeba coś z tym zrobić. Wczoraj zawołałam majstra "złotą rączkę" stwierdził, że to trzeba zerwać i zalać na nowo. Ale dokładnie on nie wie jaką d...
    • Moze ktos pomoze mi i podpowie jak dobrac dobre płytki na schody i na taras.Jakie płytki Wy macie i czy jesteście z nich zadowoleni- pozdrawiam Julita
    • Czy można przykleić gres na tarasie nad garażem bezpośrednio do papy termo która jest położona na wylewce betonowej czy lepiej zalać na papie następną wylewkę i dopiero przykleić gres? Jeżeli tak to jakiego kleju użyć? CO sądzicie o tzw. fudze basenowej czy warto ją zastosować na tarasie ? Ile kosztuje kilogram takiej fugi? Czy są różne kolory? odpiszcie proszę!
    • Witam mam pytanie czy na taras i schody zewn dobrze jest polozyc 4cm kostke brukowa? Mysle ze jest bardziej trwala od plytek. Co sadzicie? POZDRAWIAM.
    • Z jednej tylko strony, gdzie strasznie wieje wiatr. Taras jest ogromny, a ścianke chce zrobić niewielkich rozmiarow,tak zeby zatrzymac to wiatrzysko. Jakie materiały bedą mi potrzebne? Może kupie gotowe w sklepie? Zależy mi żeby ścianka była stateczna, a nie po zamontowaniu wylądowała u sąsiadów :) prosze o rady,pozdrawiaam ;)
    • Witam, Odebrałam mieszkanie i całą moją radość z nowego lokum niszczy okropne pokrycie tarasu, czyli betonowe płyty. Taras jest typu odwróconego (pod moim tarasem jest mieszkanie), więc nie ma mowy o położeniu tradycyjnych płytek. Taras pokrywa kilka warstw( papa, geowłóknina, styrodur, żwir 5cm, płyty betonowe)i z tego co się orientowałam zostają mi do wyboru płyty kamienne lub drewno. Wolę drewno, ale czy ma to być tradycyjne drewno czy może lepiej deski kompozytowe? Jakie j...
    • Na którymś z forów była dyskusja na temat izolacji tarasu.A może warto temat izolacji poziomej ruszyć.Pamiętacie,przed laty wyłącznie papa na lepik na gorąco.Teraz w związku ze stosowaniem styropianu i nowymi technologiami trochę się zmieniło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się