Forum Dom Architektura
ZMIEŃ
      tarasu

tarasu

(27 wyników)
    • poszukuję sensownego projektu domu parterowego o powierzchni ok.150- 160 m2, jest ich wiele, a ja chcę dużą kuchnię , z wyjściem na taras tak jak salon, może komuś rzucił się w oczy taki projekt?
    • jakies pomysly? podswietlic od dołu jakimis fajnymi lampkami? postawic palme? teleskop ? licze na Wasza pomysłowosc !
    • no co jest gdzie są te glosy 221 zazdrosnikow co uwazaja ze ta nagroda sie nie nalezy zwyciezczynią? az dziwne ze jeszcze nikt nie oponuje. pierwsze miejsce super!
    • Witam, szukam projektu domu, na pierwszy ogień poszły projekty gotowe, żebym miała chociaż jakieś wyobrażenie przyszłej przestrzeni. No i widzę pewien szkopuł, większość projektów ma przewidziany wjazd od PŁN a u mnie jest dokładnie na odwrót - od PŁD. Czy sa projekty na taką działkę? Jak radzicie rozwiązac koncepcję tarasu/ogrodu i części "prywatnej" posesji? Pozdrawiam, Beata
    • Witam, Mam działkę, która od ulicy ma szerokość ok 60 metrów, a w głąb niecałe 30. Droga jest od strony północnej. W związku z ukształtowaniem działki szukałem projektu: - z tarasem na bok budynku - z kuchnią i pokojem na ogród - z kuchnią od ulicy (czyli na północ) - garaż dwustanowiskowy Dlatego mocno zastanawiam się nad w/w projektem. www.archon.pl/projekt_domu/Dom_pod_jaworem_2_%28G2%29/m4864efbc98492 Jak dla mnie projekt wygląda interesującą (z zewnątrz jak i wnętrze) i spełni...
    • www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=126&sid=5 Doradźcie proszę, co można z zmienic, by był bardziej funkcjonalny? Na pewno będę likwidowac garaż, a co innymi pomieszczeniami, czy można coś poprawic według Was Dziekuję!!
    • aha! pierwszy!!!!!!!!!!!!!
    • Działka ma 7 arów, ok.30 dł i 24 szer., wjazd od południa, szukam już dosyć długo projektu domu, który by na nią pasował. Może ktoś już taki znalazł lub buduje lub wybudował. Oczywiście szukam w projektach gotowych, indywidualnie biorą zbyt dużo. Domek do 130 m2, z poddaszem, z wjazdem od południa, tarasem od południa lub zachodu, nie dziwaczny, funkcjonalny. Podoba mi się projekt Atrium GL 342 ale jest dość szeroki jak na tą działkę. Pozdrawiam
    • Witam! Właśnie kupiliśmy małą działkę budowlaną (21m x 34m).Długo szukaliśmy odpowiedniego pojektu, który będzie spełniał nasze wymagania. Wydaje mi się, że ten będzie odpowiedni: www.extradom.pl/ext/page?projekt/projekt.xmf&z=opis&id=3995 Ważne było aby bryła domu była zwarta, ponieważ działka jest i tak mała a chcieliśmy mieć ogród tak duży jak to tylko możliwe przy parametrach tej działki. Zmianami, które chcemy lub musimy wprowadzić to: rezygnacja z okien garażowych na elewacj...
    • chcialabym projekt domu tak od 120 do 130m.Podoba mi sie projekt BLANKA ,chociaz ciezko mi sie zdecydowac.Sam ksztalt podoba mi sie ze wzgledu na taras,ktory jest z jednej strony sciana,mankament nie zadaszony i w srodku troche tez mi nie pasuje.Chodzi mi tez o projekt IRMA troszke za duzy,lecz ma super zadaszenie tarasu i taka bryle domu jak BLANKA.SZukam wlasnie cos takiego doradzcie ,a moze ZENIT.
    • Czy jest zgodne z jakąkolwiek normą budowlaną lub sztuką projektowania, aby daszek, nazwany przez Panią Architekt "elementem ozdobnym" miał spadek -1%, tzn. woda spadająca z nieba na ową "ozdobę" może spływać na mój taras ? proszę o poważne opinie, najlepiej architektów pozdrawiam bankroot
    • Uzyskałam już parę (bardzo zadowalających mnie zresztą) odpowiedzi na forum Dom, ale postanowiłam zadać to pytanie również architektom:) Mamy dylemat. Mamy możliwość szybkiej decyzji i kupna (w budowanym dopiero budynku) mieszkania na ostatnim (7) pietrze. Na tym pietrze beda tylko dwa mieszkania (budynek sie zweza jak piramida, na kolejnych pietrach jest mniej mieszkań) i opcja o tyle kusząca, że mielibyśmy wielki taras na dachu i niebo nad sobą, a to wszystko w środku miasta, ...
    • Witam, Bardzo prosze o pomoc. Kupiłam mieszkanie na parterze wraz z tarasem.Pracownicy Spółdzielni Architekt, pracownicy działu inwestycji,Inspektor Budowy wszyscy twierdzili, ze taras bedzie ogrodzony murkiem.W I etapie inwestycji tak właśnie wybudowano. W akcie notarialnym mam napisane, ze mieszkanie ma posiadac taras, ale nie mam napisane jak ma wyglądać.Teraz okazało sie, ze spółdzielnia w trakcie budowy zmieniła sobie koncepcje tarasu, postanowiła zaoszczedzic troche kasy i ...
    • Witam, Mam na oku dwie działki pod budowę domu o podobnej wielkości jednak różnie zorientowane w terenie. Pierwsza (ok 25m x 40m) zorientowana w linii wschod- zachod z wjazdem od wschodu i druga (ok 22m x 40m) zorientowana w lini północ- południe z wjazdem od północy. Wydaje mi się że ogród lepiej mieć od południa a wjazd od północy... proszę o opinie. Pozdrawiam Krzysiek
    • Witam:) Nadal głowię się nad projektem domu, a czasu coraz mniej, bo za miesiąc składamy wniosek o WZ i dobrze byłoby już wiedzieć co chcemy. Wzięłam sobie do serca wasze uwagi co do bezsensowności budowania garażu w bryle domu, jeśli i tak mam ograniczone fundusze. Wpadł mi ostatnio w oko projekt www.dom-jednorodzinny.pl/?Section0=- 1&Product=252 i mniej więcej odpowiada moim potrzebom. Nie ma garażu, ale wygospodarowano pomieszczenie np. na rowery i sprzęt do ogrodu. Myślę tylko...
    • o poradę. Jestem posiadaczem doś wąskiej a długiej działki. 20x50m. Wjazd od wschodu z krótszego boku. Po przeanalizowaniu wielu wariantów domu natrafilem na nowy projekt z muratora: projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=504&IdKolekcji= dom "Dogodny - wariant I C148a". Ponieważ jest to nowy projekt i nie ma jeszcze w necie żadnych o nim opinii, dlatego zwracam się do Was z prośba o ocenienie tego projektu i o wskazanie jego ew. słabych punktów, jak i o inne uwagi Bedę...
    • czy balkon, taras może wystawać poza linię zabudowy ?? z góry dziękuje adam
    • www.dobredomy.pl/?id_project=72 Dla mnie bomba, bardzo mi się podoba wizualnie i rozkład pomieszczeń też jest super. Nie cierpie dachów kopertowych, ani stodół, a ten poprzez przedłużenie jednej strony jest naprawde rewelacyjny. Jak z układem kuchnia, łazienka, kotłownia ??? Dla mnie dobrze rozwiązane, Jedynie co to wyrzucić łazienkę z poddasza i zostawić tylko jedną, a z drugiej zrobić garderobe. Co wy na to ??? Jakieś cenne uwagi ;)
    • Witam przegladnelismy dosc duzo gotowych projektow i Amarant z archetonu najbardziej się nam spodobał - można prosic o wasza opinie na jego temat? - adres archeton.pl/ - i trzeba wybrać Amarant z prawego menu. Dodatkowa zaleta domu jest rozmiar ponizej 140 metrów pow uzytkowej - pewnie bedzie można skorzystać (?) z dopłaty do odsetek.
    • Czy macie jakies doświadczenie w materii dachów.. Otóż w planie szczegółowym zagospodarownia stoi, że dachy mają byc spadziste, kąt około 30-45 st, pokryte dachówka czerwoną [hura! :o[[ ] Mój budynek bedzie jakby dwuczęściowy i na jednej z części chciałabym zrobic dach płaski.. Bryła wychodzi super, ale czy Pani z Urzędu nie czepnie się? przerabiałam już taki przypadek raz, kłopotów nie było, ale dziwnie teraz nie wiem..mam watpliowści Dach płaski na garazu, stanowi około 1/3 ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się