Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      technikum

technikum

(17 wyników)
    • [b][/b] Mam pytanie: ponieważ ostatnio słyszałam, że w niektórych miastach istnieje możliwość kontynuowania nauki odrazu na III sem.licencjata po ukończeniu technikum...czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć czy to prawda? Bo coś mi się wierzyć nie chce...dodam, że chodzi o kierunek administracji.
    • Lepiej iść na technikum budowlane czy na liceum z zamiarem pójścia po szkole średniej na Studia Architektury ?? Jakie braki w skali (1-10) będę miała po liceum ?? Czy trzeba naprawdę dobrze zdać maturę aby dostac się na takie studia!?
    • Witam. Jestem uczniem 3 klasy gimnazjum. Zastanawiając się nad przyszłością postanowiłem pójść w ślady ojca i poważnie zastanawiam sie nad Budownictwem. Przed sobą mam jeszcze 4 lata technikum budowlanego oraz 5 lat Politechniki. W tym momencie kieruje do Was pytanie czy to wszystko jest warte zachodu?!. Czy po studiach (licząc w roku 2017) znajdę pracę i czy dalej będzie popyt na Budownictwo?
    • Cześć Mam na imię Ola i mam 19 lat,w tym roku przerwałam szkołę budowlaną tzn.technikum,chodziłam tam 3 lata ale nie mogłam już dłużej.Teraz jestem załamana,nie mam szkoły,zawodu nic.We wrześniu tego roku idę do lo zaocznego,ale też sie boję że sobie nie poradzę.:( Nie wiem co chcę robić w życiu:(,lubię robiż biżuterię są nawet studia ale nie dostanę się bo nie umiem rysować,a na wzornictwie jest egzamin z ryysunku. Chciałam także iść na weterynarię,ale to chyba dla mnie za trudne.:( Pis...
    • Konczę gim. został mi niecały tydzień na złożenie podania do nast. szkoły.Problem w tym ze nie mam pojęcia jakaś szkołe wybrać. Wg was co jest lepsze technikum czy liceum? Po której z tych szkoł mam lepsze wykształcenie?Czy po technikum bede miala wieksze trudnosci aby isc na studia?jakie mam mozliwosci?Liczę na waszą pomoc bo moi rodzice umia tylko duzo gadac.
    • czy to mozliwe zeby z zawodowki koles poszedl do liceum uzupelniajacego i pozniej na studia? czy da sobie rady? wasze opinie..[sonda=czy to mozliwe] [*]tak [*]nie [/sonda]
    • JEstem w 3 klasie gim i wiem ze chce isc na studia informatyczne. I nie wiem czy lepiej na profil informatyczny isc do technikum czy LO??
    • Ostatnio myślę o tym kierunku, obawiam się jednak że mogę sobie nie poradzić, nie znam się wogóle na częściach samochodowych, motoryzacji itp. nie chodziłem do technikum tylko do liceum. Może ktoś miał podobnie a jednak sobie poradził.
    • Mam pytanko czy orientuje się ktoś, czy można tak zrobić że mam licencjata z pedagogiki i mogę iść na podyplomówkę np z rachunkowości?? ponieważ mam ukończone w tym kierunku tylko technikum ekonomiczne, a teraz kończę magisterkę z pedagogiki, nom ale wiadomo że żeby zostać w pracy bo aktualnie pracuję w księgowości to muszę pogłębiać swoje wykształcenie, a nigdzie nie ma napisanego czy tam można czy nie.
    • czesc! dostalem sie na papiernictwo i poligrafie i... Chce sie Was spytac co wiecie o tym kierunku? Co o nim sadzicie? Interesuje mnie czy znacie losy jakis absolwentow tego kierunku, perspektywy itd. Dodam, ze bede studiowal na PW Z gory dzieki!
    • Uczę się w czwartej klasie technikum na kierunku: technik ekonomii. Z przedmiotów zawodowych idzie mi świetnie, jednak mam pewne problemy z samą matematyką. Chciałabym studiować ekonomię, ale nie wiem czy jest tam matematyka w postaci ogólnej czy tylko wpleciona w pojęcia ekonomii, marketingu itp. Pomóżcie. Nie chcę wybrać studiów na których sobie nie poradzę.
    • Witam!!! Zastanawiam się jakie liceum wybrać. Do wyboru mam ogólniak Mat-inf-fiz lub profilowane mechatronika(3 godz majcy w tyg) a może technikum: maszynoznawstwo. Chcę w przyszłości wybrać się na automatyke i robotyke na AGH. Co wybrać???
    • Cześć. Jako miejsce moich przyszłych studiów wybrałem Warszawę, Politechnikę. Zastanawiają mnie dwie rzeczy z tym związane: 1. studia techniczne po liceum a technikum - czy na politechnice studiuje więcej ludzi po technikach, mający już jakieś podstawy zawodu czy po ogólniakach? czy ciężko jest na takich kierunkach absolwentom liceów? (ja kończę Liceum Ogólnokształcące) 2. bezpieczeństwo w mieście, dużo się słyszy, że Warszawa jest dość niebezpiecznym miastem (kradzieże, pobicia..) Poc...
    • Zastanawiam się czy kształcenie się na wyższej uczelni technicznej bez posiadania ŚREDNIGO wykształcenia technicznego jest najlepszym rozwiązaniem. Jestem dość dobry z matemtyki i fyzyki (ale też nie jestem ganiuszem). Czy politechnika to dobre rozwiązanie dla mnie?
    • Witam! Chciałbyś się dowiedzieć czy po Technikum Mechatronicznym mogę się dostać na studia informatyczna. Jeśli tak to co mam zdawać na maturze i jakie mieć wyniki z matury? Pytanie do studiujących: Jaką wiedzą z zakresu informatyki powinienem dysponować abym nie miał problemów na pierwszym roku? Aktualnie uczę się języka programowania C++. Mam jeszcze 2,5 roku czasu. Czy powinienem się jeszcze czegoś nauczyć? I czy musze się bardzo przykładać do matematyki i fizyki? Z góry Dziękować :D...
    • od wczoraj jestem zalamana.musze sie wam wyzalic. jestem w prywatnej wyzszej szkole czegos tam na kierunku politologia i musze powiedziec ze tan szkole mnie mocno rozczarowala. czuje sie okropnie . skonczylam najlepsze liceum w miescie a teraz wyladowalam w grupie z ludzmi ktorzy zaczynaja angielski na poziomie podstawowym ( jedna grupa , nie moja). czuje sie jakbym byla w wyzszej szkole tempoty. wyklady sa nudne , jest duzo historii. rozczarowal mnie sposob ich prowadzenia , wykladowcy...
    • Witam, jestem w klasie maturalnej. Na studia wybieram sie na jakąś politechnikę (ze wskazaniem na warszawską)na geodezje lub gp. Chciałbym się dowiedzieć czy te kierunki są ciekawe, czy po którymś z nich znajde prace i którą uczelnie najlepiej wybrać. Dzięki magrao

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się