technikum

(5 wyników)
  • czy ktoś ma pomysł na przetłumaczenie powyższego zwrotu? Z góry dziękuje
  • Jakby ktoś zechciał sprawdzić mój tekst do szkoły dotyczący systemu edukacji w Polsce byłoby miło. Jedes Kind muss die Grundschule besuchen. Die Grundschule dauert in Polen sechs Jahre. In dieses Schule gehen die Kinder in einem Alter von 7 bis 13 Jahre. Wenn man die Grundschule besucht hat, muss man Gymnasium gehen. Das Gymnasium dauert in Polen drei Jahren und mit enden dem Gimnasial Test. Wenn man das Gymnasium besucht hat, kann man zwischen Lyzeum, technikum und Berufschule wahlen. D...
  • Halo, mam problem tłumaczeniowy. Szkoła nosi imię "Synów Pułku". Czy istnieje takie pojęcie w niemieckim? Nigdy nie słyszałem, choć trochę żyję. Tłumaczyć czy zostawić tę część w polskim? Czyli co zrobić z "Technikum im. Synów Pułku"? Pozdrawiam!!!
  • Ich heiße Agnieszka Kędzierska. Ich wohne in Giżycko bei Masuren. Ich bin neunzehn Jahre alt. Ich habe dunkele, kurze Haare und blaue Auge. Ich bin ganz fit. Ich bin ironisch, redegewandt und selbstbewusst. Nebstdem Ich bin pünktlich und entsprechend. Natürlich ich habe wesentlich Mangelen . Manchmal ich bin unhöflich ,Frechheit und Sarkastich Zicke . In meiner Freizeit mache ich normalerweise ich treffe mit mein Freund. besonders Am Freitagabend mag ich es mit meinen Freunde...
  • potrzebuje pilnie formularzy niemieckich, na których mogliby ćwiczyć wypełnianie uczniowie technikum handlowego- sporządzanie i wypełnianie dokumentów wystepujących w procesie sprzedaży towarów i usług.Znalazłam w internecie ale niestety łaczy się to z kosztami, które bym poniosła ale niestety procedura przelewu paru groszy z Polski jest zbyt droga i skomplikowana jeszcze!!! Prosze o pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się