telewizja

(24 wyniki)
  • Rzadko włączam telewizor. Dziś ze zdziwieniem stwierdziłem, że nie mam lokalnego programu z Wrocławia TVP3, a program drugi nadawany jest w jakości HD.
  • "Osoby mniej inteligentne częściej i dłużej oglądają telewizję - informują psycholodzy w "Personality and Social Psychology Bulletin". Wnioski opierają na badaniach amerykańskich studentów. Pozwolono im oglądać telewizję przez sześć minut. Okazało się, że studenci o niższym ilorazie inteligencji nie odrywali wzroku od ekranu przez pierwsze 72 sekundy i w sumie patrzyli na telewizor ponad cztery minuty, zaś studenci o wyższym IQ w sumie oglądali telewizję niecałe dwie i pół minut...
  • "Ocenzurowany spot Hoop Coli "Colędawanie – Karaoke" od wczoraj jest emitowany w telewizji. Można go zobaczyć m.in. w TVN i Polsacie oraz w kanałach tematycznych. Bohaterowie nowej reklamy, którzy wcześniej śpiewali kolędę, teraz mają zaklejone usta. W reklamie zachowano jedynie muzykę. Słowa kolędy można przeczytać na dole ekranu. Ta reklama to odpowiedź firmy Hoop Polska na wezwanie Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji do zaprzestania emisji poprzedniego spotu świąteczne...
  • Pomysł nie jest mój ale podpisuję się pod nim obiema rękami. Niech cały Dolny Śląsk zobaczy co robi burmistrz Jelcza-Laskowic dla piłkarzy w naszym mieście. W przededniu Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej. Niech pokarzą co się stało z płotem i dlaczego blokuje się dokończenie budowy boiska.
  • Pewnie mało osób wie o tej sprawie... [b]Burmistrz Miasta i Gminy w Jelczu-Laskowicach, chce przenieść Szkołę Podstawową nr1 do szkoły ZSP przy ulicy Techników.[/b] Wczoraj rodzice dzieci zebrali się i poszli kolejny raz prosić Burmistrza o zmianę decyzji.Przyjechała nawet [b]Telewizja Wrocławska [/b], niestety nic nie wskórali... Uważam że jest to ogromna pomyłka.Nie wyobrażam sobie tych dzieci między prawie i dorosłą młodzieżą... Co Wy o tym sądzicie?
  • Jaki program telewizyjny jest najchętniej ogladany w Jelczu-Laskowicach. Czy to jest jakiś serial, talk-show, a może teleturniej. (W kraju najbardziej popularny jest serial M jak miłość)
  • Witam, Czy ktoś się orientuje, czemu w nowych blokach na Bożka nie TV nie odbiera sygnału cyfrowego? TV ma na pewno DVB-T (MPEG4), ale sygnału nie ma. Z tego co usłyszałem, to w tych blokach do gniazd w mieszkaniach nie została podpięta normalna antena zbiorcza, tylko podobno sygnał prywatnej firmy jakiegoś Pana (chyba TV kablowa), a przez to nie jest puszczony sygnał cyfrowy dla osób, które nie wykupiły abonamentu w tej dziwnej firmie!!!... czy ktoś mi może to potwierdzić? Ps. ręce opada...
  • Witam mam pytanie jaka tv polecacie bo w J-L co kawalek to inny talez a mam zamiar cos wybrac prosze o opinie.
  • Witam. Czy nie uważacie iż telewizja kablowa w naszej miejscowości jest za droga? 34zł miesięcznie to trochę wygórowana cena za te kanały i za taką jakość. Np. Za 38zł/m można mieć telewizję N z super jakością, z kanałami HD, z przewodnikiem kanałów i możliwością nagrywania. Albo za 10zł/m Telewizję na kartę jak komuś wystarczą tylko podstawowe kanały. Kablówka ciągnie kasę dlatego że spora część ludzi nie może mieć satelity bo nie mają okna na wschód.
  • Wszystko na to wskazuje, że będzie koniec z płaceniem za abonament. Najpierw posłowie zniosą ten komunistyczny obowiązek dla emerytów i rencistów. Skończą się synekurki w publicznej telewizji i przestaną się paść na społeczeństwie.
  • Też dzisiaj po godz 16.00(i tak samo jutro) w Radiowej Trójce ogłoszenie wyników głosowania na najlepsze polskie piosenki wszechczasów! Kto stanie na podium? Może Kult? Ja ostatnio słucham Trójki przy każdej okazji, bo być może już wkrótce takich okazji zabraknie! POpaprani lumpenliberałowie mogą bowiem doprowadzić do upadku i likwidacji Polskiego Radia i Polskiej Telewizji. Wtedy zostanie już tylko komercyjna sztuczna papka bez smaku i wartości. Ale obym się mylił...
  • 7:00 Transmisja mszy z Krakowa, 11:55 Między ziemią a niebem, 12:00 Anioł pański, 17:20 Ojciec Mateusz, 20:15 do 22:20 Ranczo gdzie jeden z głównych bohaterów wystepuje jako bardzo mądry ksiądz. To nie jest telewizja Trwam.
  • "Pod wpływem hierarchów zdecydowano, że już nie 20, ale aż 60 minut będą trwać tygodniowe programy katolickie w regionalnych oddziałach telewizji publicznej. Jak ujawnił tygodnik "Newsweek'', takie polecenie na piśmie wydał dyrektorom regionalnych ośrodków TVP jej wiceprezes Sławomir Siwek. Treść programów zalecił uzgadniać z miejscowym biskupem! Ustalono to w umowie, jaką kierownictwo TVP zawarło z Sekretariatem Konferencji Episkopatu Polski. To kolejny skandaliczny przykład up...
  • Rządowa telewizja pod szefostwem dziwaka Wildsteina oświadczyła, że nie będzie emitować kultowych już seriali: " Czterej pancernych i pies" oraz "Stawka większa niż życie". Na szczęście są u nas prywatne środki przekazu. Od dawna TVN stara się o zgodę na emisję tych filmów, może teraz gdy TVP nie chce emitować to sprzeda licencję TVNowi i o tym co będziemy oglądać zdecydujemy sami a nie PIS.
  • Młodym komuszkom z tego forum polecam program nadawany w środy w TVP2 o godzinie 22.45.Aby nie zarzucano mi,że jest to program stronniczy podaję uczestników dzisiejszego programu; dziennikarz prowadzący członek PiS-u członek PO dziennikarz Polityki dziennikarz Wprost profesor KUL w trakcie dyskusji wszyscy uczestnicy mieli takie samo zdanie o zjawiskach występujacych w Polsce przez minione 20 lat podaję stronę www.itvp.pl/konfrontacja/
  • Niektórzy jeszcze pamiętają kult jednostki. www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4580901.html
  • tvn24(6)

Szef TVN24 do dziennikarzy: Kochani, przez dwa lata waliliśmy w obóz rządzący. Tak dalej byc nie może. Jesteśmy telewizją niezależną i to zobowiązuje. Teraz będziemy kopać w opozycję.
  • Pollish journalists got to a report that the Central Anticorruption Bureau (CBA) sent to the most prominent people in the country on 5 and 9 October, concerning irregularities during the sale of shipyards in Gdynia and Szczecin. Employees of the Industrial Development Agency, which is subordinate to Aleksander Grad’s ministry, “did everything they could to guarantee an investor of their choice, i.e. Stiching Particulier Fonds Greenrights’ (popularly known as th...
  • Podajcie jakie stacje radiowe odbieracie w naszym mieście i na jakich długościach fal nadają. Np. ZET - 93,6 RMF - 92,8 itd. Jakie odbieracie stacje telewizje ze zwykłej anteny?
  • Proponuję zabawę bez zobowiązań. Typujmy, jak daleko uda się zajść naszej reprezentacji. Ja ostatnio zby mocno nie interesuję się piłką nożną, ale mój wrodzony optymizm, podpowiada mi, że znajdziemy się w pierwszej szóstce. Proszę o wpisy. Kto trafi, ten będzie miał prawo do największej satysfakcji. POZDRAWIAM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się