Forum Czas Wolny, Hobby Audio-wideo
ZMIEŃ
      telewizja

telewizja

(36 wyników)
    • Kupiłam sobie odtwarzacz przenosny dvd. Producent napisal ze bede mogla takze odbierac polska naziemna telewizje cyfrowa (ma specjalny wbudowany dekoder). Niestety telewizji nie odbieram. I teraz pytanie. Czy to za slaby sygnal do takiego sprzetu i mikroskopijnej antenki (telewizor moj odbiera sygnal) czy po prostu dalam sie zrobic w bambuko i w zadnym zakatku Polski odbierac sygnalu na takim sprzecie nie bede?
    • Chcialbym przestrzec wszystkich przed nieuczciwa telewizją N. Zapomniałem zapłacić za fakturę. Zablokowali mi dostęp. Odblokowanie kosztuje dodatkowo 20 zł. Ale to nie wszystko no bo w koncu to moja wina ze zapomnialem. Chciałem zapłacić z góry do końca umowy żeby mieć ich z głowy. Okazało się to niemożliwe. Nikt nie potrafił wskazać ile mam wpłacić. W dodatku Pani obsługująca była bardzo niemiła. Rzuciła słuchawką w trakcie rozmowy. Wcześniej naliczyli mi opłatę za kanały, któr...
    • Kurde, odlot! Fajna jakość. Jak macie szerokopasmowy net, super! www.s2o.tv albo jak wolicie switch2one :-))))
    • 12 czerwca wylaczono nadawanie sygnaly analogowego w calych Stanach. Poczatkowo mialo sie to stac w lutym ale zabraklo kuponow na konwertery i opoznilo sie. Najwyzszy czas jako, ze niektore stacje nadaja juz od lat cyfrowo. Moja tesciowa w centralnym NJ odbiera sygnal z anteny - efekt 30 stacji cyfrowych z tego z 10 HD. Jakosc sygnalu bardzo dobra, znacznie lepsza od analoga. Z kablowki i satelity mozna odebrac do stu kanalow HD. Telewizja analogowa odchodzi do lamusa. Przyszlos...
    • Jak w temacie. Przymierzam się do zakupu nowego telewizora i nie wiem, na co się zdecydować. Czy warto poczekać aż nasza telewizja zacznie nadawać w tej technologii i wtedy kupić telewizor HD. Ceny pewnie będą niższe za parę lat. Jakie są widoki na coś takiego? Natomiast jak kupie teraz "zwykły" telewizor, to nie chciałbym być zmuszony do wymiany za kilka lat.
    • Czy kupując dowolną nagrywarkę z dyskiem twardym mogę ją w jakiś sposób podłączyć do dekodera cyfrowego Vectry lub telewizji N tak aby mieć przewodnik programów w niej i móc z wyprzedzeniem nagrywać dane filmy z ich tytułami ? Czy jednak nie i muszę zakupić Nbox HDTV recorder (Telewizja N - 499zł) lub poczekać aż Vectra będzie ofrrować nagrywarki ?
    • Witam wszystkich, mam serdeczną prośbę związaną z zakupem telewizora. Czy kupując dowolny telewizor LCD full HD, ok 32 cale będę miała możliwość oglądać w dobrej jakości programy z kablówki (Multimedia) bez dodatkowego płacenia za kanały cyfrowe. Płacę już prawie 60 zł za tzw. pakiet komfort, pakiet cyfrowy to dodatkowa opłata a tymczasem słyszałam, że jeśli na lcd oglądam kanały inne niż cyfrowe to jakość może być fatalna. Z góry dziękuję za odpowiedź.
    • Chciałabym założyć sobie telewizję satelitarną? Ostatnio N-ka jest popularna. Czy ktoś ma i jest zadowolony?
    • Nie wiedziałem gdzie taki temat umieścić, wybrałem więc ten dział. Od jakiegoś czasu przymierzam się do podpisania umowy z eNką. Mianowicie najkorzystniejsza wydaje sie promocja w której płacimy 38 zł miesięcznie przez pół roku za wszystkie pakiety a po pół roku wybiermay pakiety jakie chcemy oglądać i płacimy tylko za nie. Umowa na 12 miesięcy. Chciałem się zapytać czy ktoś może ma podobną umowę? A jeśli tak to jak wygląda cały proces aktywacji i zakładania anteny i dekodera. Chodzi mi...
    • Na pozostałych kanałach pakietu i na kanałach FTA wszystko w porządku. Jest jakiś bardziej ogólny problem, czy to u mnie cos padło? A może w jakiś sposób ograniczyli zasięg sygnału do Polski i najbliższych okolic (ja odbieram w Belgii)? Z góry dziękuję za odpowiedź
    • witam, jak nazywają się ogolnodostepne kanały erotyczne w telewizji n?, gdzie ich szukać?
    • W co lepiej zainwestować? Malutkie i zgrabne, nie rzucające się w oczy tunery cyfrowe czy może lepiej duże anteny satelitarne wywieszane za oknem (balkonem). Chodzi mi o jakość odbioru i problemy montażowe. W co lepiej inwestować?
    • Telewizor kupić to już problem w wyborze, a co dopiero telewizja! No, ale coś trzeba przecież oglądać na tym nowym telewizorze :)) Zastanawiam się nad Telewizją N. Czy ktoś, kto ma juz tę telewizję, mógłby mi napisać, czy jest zadowolony?
    • Noszę się z zamiarem zakupu telewizora, bo takowego nie posiadam od lat dziesięciu i jestem zielona w temacie. Nie jest mi potrzebny do oglądania telewizji, a do oglądania na większym ekranie tego, co oglądamy na laptopie - filmy i bajki na płytkach lub telewizję zagraniczną dostępną w necie, co by języka nie zapomnieć. Czy jest możliwe podłączenie laptopa do telewizora? Jeśli tak, to jakiś kabel trzeba zakupić? I czy każdy telewizor się do tego nadaje? LED, LCD, plazma?
    • Jeżeli ktoś ma to... pewnie ma z nimi niezłe problemy oto moje... piszę to żeby nikt nie dał się nabrać na ich sztuczki... po pierwsze... dodzwonienie się do nich = cud... mi to zajmuje zawsze więcej niż 10 minut!! Słownie dziesięć minut!! po drugie... podpisałam umowę 27 listopada i po 3 dniach według ich upłynął już jeden miesiąc korzystania z HBO... SKANDAL... z pakietów mogę się wycofywać... jeden na miesiąc jedynym słowem OSZUŚCI... nikomu ich nie polecam
    • witam wszystkich użytkowników tv "n" i ne tylko mam mały problem i myślę że znajdę odpowiedż na tym forum.zakupiłem tv"N" opcja bez dysku ponieważ wcześniej zakupiłem sobie nagrywarke "Sony".podłączyłem dekoder przewodem HDMI do tv obraz żyletka ,przewodem scart do nagrywarki ,z nagrywarki równierz przewod scart do tv + przewód hdmi z nagry do tv w dekoderze tv "n" nastawiam 1080 obarz super ale chcąc nagrać to mam ttyko głos i widać ciemność ,po przełączeniu przez przewód scar...
    • Nie mam kablówki ani satelitarnej anteny. wiec siedze przed kompem i oglądam TV przez internet na watchtv.
    • Od listopada nadajniki telewizyjne w Berlinie i Brandenburgii koncza nadawanie (emisje) programow w przestarzalej technice analogowej. Bez set-top-boxu odbior bedzie niemozliwy. Emisja programmow droga radiowa przechodzi na technike DVB ( Digital Video Broadcasting). PZDR, lupo
    • Jako ze w letnim domu mam tylko dwa programy - chcialabym sobie zalozyc antene satelitarna. I w zwiazku z tym mam pytania - 1. co do takiego zestawu potrzeba? 2. ile kosztuje zakup (raczej najprostszy model) 3. czy potrzeba fachowca aby taki sprzet podlaczyc 4. ile i jakie programy moge odbierac przez antene ? Wiem ze pytania sa nieco nie na czasie ale od lat w domu mam kablowke i z antenami satelitarnymi nigdy nie mialam do czynienia. Dziekuje za pomoc.
    • Chcialem prosic o rady bo nie wiem w jakim segmencie mam zaczac sie rozgladac :) Kilka lat temu bylem zorientowany ale... dobry sprzet nie wymagal zmian a swiat poszedl do przodu. Moje realia: tv kineskopowy+odwtarzacz dvd+magnetowid+analogowy tuner sat. No i chcialbym zaczac wymieniac sprzet na dobry ale moze niezbyt drogi zaczynajac od TUNERA SAT (na cyfrowy). Jakie sa najbardziej niezawodne? Ponoc istnieja takie tunery z nagrywarkami - warto sie zai nteresowac czy tez ktorys z komponen...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się