Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      telewizja

telewizja

(219 wyników)
    • [b]kublikowa broni Tv,tej TV ,bo poprzednia byla pisiorowa.W poprzedniej nie bylo co drugi dzien Środy czy szczuki.Była pisiorowa pomimo ze Żakowski z Lisem walili w pisiora jak w beben.wtedy namawiano do nieplacenia abonamentu.Teraz to co innego,abonament nalezy placic bo TV jst obiektywna i pluralistyczna.To nic że jeden program publicystyczny ktory skierowany jest do prawicowego yborcy,leci barzo pozno i to w trzecim programi.Pluralizm zapewnia Dabrowa ktorego goscie to prawie wyłacznie dz...
    • Ustawa o opłatach abonamentowych z dnia 21kwietnia 2005 r. w art. 2.1. podaje że abonament jest opłatą za używanie odbiornika radiowego lub TV. Wynika z tego że jest to podatek od odbiornika. Z art 8.1. tejże ustawy wynika że opłaty te są przeznaczone na rzecz telewizji publicznej. Odbiornik telewizyjny nie służy wyłącznie do odbioru telewizji publicznej. Czyli bez opłaty na rzecz TV publicznej nie obejrzysz TV komercyjnych - bezpłatnych. Wobec powyższego, odbiorca powinien mieć możliw...
    • Na pani felieton można spojrzeć z perspektywy walki pomiędzy wolnym rynkiem mediów i zdezorientowanym społeczeństwem, coraz bardziej uświadamiającym sobie słabość sprawdzonych zasad etycznych wobec swobody przekazu. Zawsze znajdzie się ktoś, kto spienięży w telewizji najgorsze ludzkie brudy i dewiacje...
    • Nie kupujcie żadnych przystawek i modulatorów. Ktoś chce się dorobić waszym kosztem. Przystawki i modulatory nie zrobią ze starego telewizora odbiornika HD. Będziecie mieć obraz skalowany,czyli dobry obraz będzie przerabiany na ten możliwy do odbioru ale znacznie odbiegający od oryginału.Obraz będzie po prostu mniej ostry. Stare telewizory miały rozdzielczość 640x480 albo 768x576. Telewizja HD nadaje w rozdzielczości 1920x1080.
    • Nie ma programów dla dzieci, zniknęła wspaniała Telewizja Edukacyjna. To nie była sprawa finansów, tylko głupoty rządzących telewizją. Teraz mamy tylko seriale i audycje polityczne na niskim poziomie.
    • Brawo! I dlatego nie płacę i płacić nie będę na zdegenerowaną i uPOlitycznioną kiepściutką TVP :)) A Dworak może mi skoczyć na ... warsztat :)) i wpisać gdzie tylko chce - i tak w tych czasach nie zamierzam brać kredytu... ;))
    • no jak to nie robi programów dla dzieci? Robi, dla dzieci starszych Leszka i Jarka.... To to dopiero jest misja!
    • Pełna zgoda. MOja Mama ogląda kanał Religia, czasem również w mojej obecności. I choć nie jestem katolikiem, z uwagą słucham wtedy głosu z ekranu. Pełna tolerancja, ciepło, miłość i wybaczanie. Pozdrawiam.
    • GWno mści się za ujawnienie prawdy o Maleszce!Pomyśleć,że gdyby nie film Sienkiewicz"Trzech Kumpli" to ten tekst mógłby adiustować sam Maleszka!!!
    • Oczywiście że nic nie stoi na przeszkodzie żeby abonament istniał jak dawniej, podobnie jak w większości krajów UE. Problem tylko jak zmienić jego ściąganie. Ale mając przykłady z UE to wcale nie takie trudne. Tylko durna Platforma próbuje nam wmówić że trzeba się z niego wycofać.
    • to jakaś manipulacja : "otwiera" czas teraźniejszy - "otworzy" czas przyszły niedokonany, i może za kilka miesięcy a może lat.... lepiej nie być propagandzistą sukcesu... co wy w tej GW robicie? jesteście tubą propagandową ministerstwa? dlatego przestałem kupować GW bo to uwłacza mojej inteligencji.
    • System się domknął.
    • i za co mam płacić abonament? Za kampanię PIS-oszołomów? Za gębę Pospieszalskiego i innych temu podobnych? Za cały ten szajs? Oglądać się tego nie da. Albo pisodziadowstwo albo kler gdzie się da. To nie Polska tylko Kaczystan .Albo Klechostan raczej.
    • Nie rozumiem jak ona może takie rzeczy pisać o odpolitycznionych przez Platformę mediach publicznych.
    • Przedstawienie było genialne! Więcej! Więcej!
    • A niby dlaczego telewizja publiczna powinna pokazywać gadające głowy pochylające się nad rocznicą 11 września ?? Przyznaję, to ważne wydarzenie dla świata ale wydarzyło się 10 lat temu a od tamtego czasu nie ma żadnej recepty co zrobić z fundamentalizmem i tej recepty nie przekaże nikt w programach telewizyjnych A TVN 24 przełączyłem dziś po kilku minutach bo się na wymioty wzbierało jak usłyszałem dziennikarza zachwyconego, że na kontakt 24 ludzie przesyłali swoje wspomnienia z 11.09.2...
    • [i]"Ilu ludzi ogląda TV Trwam? Zasięg techniczny tej telewizji wynosi ok. 10 mln. Średnia oglądalność dobowa wynosi ok. 6 tys. Między godz. 20 a 22 oglądalność jest najwyższa: ok. 40 tys."[/i] [b]... zbliża się 19:13[/b] _______________________________
    • No dobrze, a co z Panem Tejkowskim ? Osobiście jestem za!!!
    • odwal się od Biskupa Mehringa załgana babo!
    • Niegrzecznie jest trzymać pana pilot-A w przedpokoju, panie Wadimie. Niech pan zaprosi go do pokoju, niech popodziwia pana kolekcję słowników poprawnej polszyzny. --- Reklamom - śmierć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się