termometry

(18 wyników)
  • kiedys czytałam na tyn forum o czyms takim jak termometr płodnościowy, chciałabym zapytac czy faktycznie cos takiego istnieje, chodzi mi o termometr mierzacy temperature w pochwie, czy to ten zwyłky rteciowy ma byc? a jesli takie cos istnieja to moze ktos wie gdzie go kupic w krakowie, pytałam w paru aptekach ale nie mieli
  • Prawie wszystkie mierzymy tempki termometrami rtęciowymi. Ja 2 tygodnie temu taki zbiłam i rtęć się rozprysła we wszystkich kierunkach. Pozbiearałam wszystko, wyrzuciła. Niestety- około 2 tyg po tym zdarzeniu pod swoją komodą znalazłam 3 malutkie kuleczki rtęci-były naprawdę malutkie-wielkości główki od szpilki. Jestem przerażona!!! Oznacza to, że jednak nie usunęłam wszystkiego. Tak bardzo się teraz boję, że coś stanie się mojej rodzinie. A czy wam zdarzyło się rozbicie termomet...
  • mam termometr douszny, ale wydaje mi sie, ze on nie jest dobry. ucho sie nagrzewa w czasie snu. dzis mialam w przeciagu 5 minut 2 rozne, b. odmienne wyniki. jakich wy uzywacie termometrow i w jakies czesci ciala odbywacie pomiar? ten douszny ma te zalete, ze pomiar trwa doslownie 1 sekunde, ale wydaje mi sie, ze przy rannym mierzeniu on sie nie sprawdza...
  • w ustach czy w pochwie? i jakim termometrem: zwykłym czy jakimś specjalnym?
  • no i poszedl moj ulubiony owulacyjny termometr:( moze on tez ma juz dosc wstawania na budzik? a tak na serio czy ktos wie czy umrzemy teraz jak cala rtec znalazla sie w umywalce? troche sie smieje z tego, ale troche sie tez zmartwilam. czuje sie jak durna ze was o to pytam.
  • nigdy nie miałam potrzeby mierzenia temperatury,teraz się leczymy i chciałabym sprawdzić,czy wszystko u mnie ok z owulacją(miesiączki są normalne i regularne),kiedy najlepiej mierzyć temp.-rano czy wieczorem,i gdzie?zacząć od 1 dnia cyklu?
  • Dziewczyny chce sprawdzić jakie mam cykle i w związku z tym ginka zaleciła mi mierzenie temperatury. Problem polega na tym że nigdy tego nie robiłam i po prostu nie wiem jak to sie robi tzn. gdzie umieszczam termometr? Wybaczcie mi jesli zadaję głupie pytanie. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
  • za pare dni miesiaczka i zaczynam moje pierwsze mierzenie temperatury, jak to robic, prosze o jakis rady, na pewno macie duzo doswiadczenia ;-) czekam z niecierpliwowscia
  • ja mierze tempke w ustach i po kazdym uzyciu myje koncowke termometru. mimo, ze bardzo uwazam, wilgosc dostala sie do wyswietlacza i pojawiaja nie cale cyfertki, tylko fragmenty - slowem, termometr zepsul sie. wczesniejszy zakup termometra do ucha byl tez nietrafiony, bo gdy spalam na boku, to tempka byla zafalszowana. zwyklego termometru sobie nie wyobrazam, bo ja wkladam ten elektroncizny, to od raxu zasypiam i budzi mnie dzwiek informujacy o tempce. w zwyklych rteciowych n...
  • Mam dzis dola. Piekny pecherzyk 19 mm w 11 dc, pieknie pekl, 3 przytulanka w przepisowym okresie i... znowu raczej nic... Mialam tycia nadzieje, bo po owu w 7 i 8 dniu tempka wzrosla mi do 36,85 (o 7:00 mialam od roku maks. 36,7), ale pozniej spadla do 36,7, a dzis 11 dzien po owu 36,6... Jak idiotka nastawiam budzik, zeby sie upewnic ze nic nie wyszlo (spodziewm sie oczywiscie 36,6) i jak jeszcze wieksza idiotka mierze tempke tez wieczorem, zeby choc przez chwile popatrzyc na w...
  • Mam takie, moze troche smieszne, pytanie. Musze zaczac mierzyc sobie temperature, ale nigdy wczesniej tego nie robilam. Powiedzcie, uzywacie "normalnych" termometrow, czy tez istnieje cos takiego jak "termometr dopochwowy" (bardziej czuly albo o innym ksztalcie)? Lepszy z rtecia czy elektroniczny, no i wreszcie jak dlugo mam sobie tempke mierzyc zeby wyniki byly wiarygodne? Wiem, ze moje pytania moga Wam sie wydac smieszne, ale ja na prawde jestem w tym wzgledzie kompletnie zielon...
  • dzis powinnam dostac okres, na razie od kilku dni bola mnie piersi, a wczoraj bylo jakies bardzo delikatne plamienie, odczuwam jakies bole, ale to nie ten specyficzny bol, ktory by cos zwiastowal, chyba juz sobie wmowilam ze znow okres sie spozni, bedzie duphaston i tak dalej....czy mozna samymi myslami odsunać okres? ze mna jest chyba cos nie wporzadku, wariuje bo zawsze maialm nieregularne cykle, odkad od paru cykli jest ok, ( wyregulowane hormony) sledze swoj organizm jak wariatka,...
  • Dziewczyny jak się mierzy temp.? o której? czy rano czy wieczorem? ile czasu?
  • Witam Pieerwszy miesiąć obserwuję swój cykl i ...nic nie kapuję.Przeglądając Wasze posty widzę, że wychwytujecie najdrobniejsze różnice a ja mam wykres jak zęby rekina.Pilnuje pory mierzenia, nie zmieniam termometru a i tak póki co wygląda to następująco:5d.c-36,3 6-36,75 7-36,85 8-36,95 9-36,85 10-37,00 11-37,00 .I jak tu wykombinować kiedy owu??Nie jestem przeziębiona, no z grzeszków to czasem mam pół h poślizgu z pomiarem, więc skąd te skoki-w sumie ciągle mi ta temp rośnie.......
  • Witam Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wykresu, juz sama nie wiem co mam o nim myśleć. Bardzo pragniemy z mężem dzidziusia ale nie chciałabym się nie mile rozczarować, dlatego nie robię testu.Spodziewana miesiączka powinna wypaść okolo 34 dnia cyklu a dziś 38 i dalej nic. Odczuwam nadal "mokro" w pochwie i żadnych dolegliwości, które zawsze mi towarzyszyły przed zbliżającą się miesiączką tzn. ból w dole podbrzusza, ból krzyza, ból piersi. Przyjmowałam w tym cyklu pierwszy ra...
  • cholera jedna taka, zeby tak ja... spoznila sie o prawie dwa dni (wg owulacji). ale przyszla. zreszta spodziewalam sie, gdyz objwow schizowych tym razem nie mialam zadnych. no moze jeden maly- wzrost tempki- po jej spadku gdzies w 10 tym dniu po owu, z 36,7 na 36,9; niewielki ale zawsze i uparcie sie jej wysokie trzymanie z pierwszym dniem @ wlacznie. ale to tyle co nic. nawet testu nie zrobilam. - ale za to mam kolejny dylemat- czy znaczy to ze TAMTE objawy byly prawdziwe? a z...
  • Dziewczyny podpowiedzcie, jak to interpretować : nie było skoku tempki, testy owulacyjne ujemne, a pęcherzyk pękł, co potwierdziło usg i jest ciałko żółte. Już nic nie rozumiem, co o tym myślicie ?
  • WITAJCIE ZACZYNAM MIERZYĆ TEMPERATURĘ CZY ZNACIE MOŻE STRONĘ GDZIE MOŻNA ZOBACZYC WZORCOWY WYKRES I CZY LEPIEJ MIERZYĆ JĄ TERMOMETREM ELEKTRONICZNYM CZY TRADYCYJNYM??? POZDRAWIAM AGA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się