Dodaj do ulubionych

jak mierzyć temp.?

IP: *.ggmedia.com.pl 09.02.04, 10:26
Dziewczyny jak się mierzy temp.? o której? czy rano czy wieczorem? ile czasu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Magdaaa Re: jak mierzyć temp.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 10:48
      Ja mierzę temperaturę rano o 7.30-potem wstaję do pracy.W week-end też.Kupiłam
      specjalnie termometr elektroniczny, bo nie musze patrzeć na zegarek ile czasu
      (czasem zasypiałam) -teraz on po ok 1 min piszczy.mierzę w pochwie.Zwracam
      uwagę ,żeby wcześniej nie wstać z łóżka-mam zawsze obok.
      • Gość: agnes_27 Re: jak mierzyć temp.? IP: *.ggmedia.com.pl 09.02.04, 10:52
        a jak robić wykres? żeby on miał ręce i nogi? tym bardziej, że mam niereguralne
        cykle? i czy owulacja wiąże się z podwyższąną temp. i o ile? zaczynać od 1 dnia
        miesiączki? wtedy też mierzyć?
        • franula Re: jak mierzyć temp.? 09.02.04, 11:07
          Podstawy (ale tak naprawde poczytaj we wlasciwych publikacjach):
          Kup sobie specjalny zeszyt do wykresow
          np patrz:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=8787352&a=10169772
          jesli nie chesz kupowac to po prostu wez kartke w kartke. Narysuj dwie osie: na
          pionowej zaznacz temperatury od np 35,8 do 37,3 - mnie takei widelki
          wystarczaja.
          Na poziomej zaznaczaj dni od pierwzsego dnia cyklu czyli meisiaczki. Mozesz
          mierzyc zeby sie przyzwyczaic do tego ale faktycznie ja mierze od 3-4 dnia
          tu cytat z praktyczengo przewodnikasmile
          "1. po przynajmniej 3 godzinnym śnie (spoczynku),
          2. bezpośrednio po przebudzeniu się,
          3. przed wstaniem z łóżka,
          4. przez 5 minut (lub krócej - zależnie od rodzaju termometru),
          5. w ustach pod językiem lub w pochwie lub w odbycie,
          6. przez cały cykl w tym samym miejscu,
          7. przez cały cykl tym samym termometrem,
          8. o tej samej porze (między 4.00, a 11.00)- dokonac interpolacji;
          9. temperaturę zapisujemy bezpośrednio po zmierzeniu - przy pomiarze
          termometrem rtęciowym,
          9'. używając termometru elektronicznego (termometr elektroniczny ma pamięć
          pomiaru), po zmierzeniu ptc, można spać dalej smile
          10. każdy cykl zapisujemy na osobnej karcie."

w normalnych czyli owulacyjnych cyklach jest tak ze przez pierwsza czesc cyklu
          jest nizsza temp - ja mam 35,9-36,4 potem jest owulacja i skok temp do np 36,6-
          37,00 a potem do konca cyklu ok. 36,5-36,6 oczywiscie to przyklad mojego
          organizmu - w kazdym arzie brak jakiegokolwiek wzrostu temp oznacza brak owu

dodatkowo obserwuje sie sluz czy plodny czy nie -ale tego sie podejmuje
          objasniac.
          Polecam strony no i moze inne forumowiczki sie wypowiedza
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=10552861
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906
          POzdrawiam i jakby co to pytaj
          F
    • Gość: Borus Re: jak mierzyć temp.? IP: 213.17.150.* 09.02.04, 14:09
      Wejdź na stronę www.fertilityfriend.com, zaloguj się - przyślą Ci hasło. Tam
      nanosisz swoje dane i analizują Ci szczegółowo wykres, śluz itp. przez pierwszy
      miesiąc gratis. Potem, jeśli nie chcesz płacić, dalej darmowo nanosisz, tylko
      już bez analizy. Warto - jest po angielsku, ale gdzieś na forum był link z
      objaśnieniem - coś o temperaturze w necie po polsku.Polecam - wszystko widać i
      nie trzeba się babrać w zeszytach. Wystarczy mierzyć tempkę i wpisać dane do
      komputera.Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka