Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      thriller

thriller

(23 wyniki)
    • Raczej nie sięgam po thrillery, ale ostatnio wpadła mi w ręce książka "Dziewczyny których pożądał" i powiem szczerze, że wciągnęła mnie jak żadna z książek, przeczytanych ostatnimi czasy. Mam prośbę, do znawców tematu, co w podobnym klimacie moglibyście polecić? Z góry dziękuję :)
    • Możecie mi polecić coś z tego gatunku? Czytałam ostatnio "Chemię śmierci" Becketta i to było niesamowite! Chciałabym znowu poczytać coś z akcją, nieprzewidywalnymi zwrotami akcji, zaskakującym zakończeniem. Zastanawiałam się nad "Igrzyskami śmierci" Suzanne Collins, ale to trochę fantasy chyba.. Z góry dziękuję za tytuły :)
    • co polecacie..?
    • Kiedyś było wiadomo, kto jest na szczycie hierarchii: Ludlum, Grisham, Le Carre, Forsyth, Stephen King, Cook, Koontz. Ludlum jednak zmarł, inni się postarzeli. Co dzieje się teraz? Widziałem książki Kellermana, z nurtu prawniczego.
    • Witam czy jest może wśród was ktoś kto tak jak ja uwielbia Robina Cooka i jego thrillery medyczne? Chciałam zapytać czy ktos z was przeczytał juz jego najnowszą książkę "Marker" Jeśli tak to może trochę o niej, jak się czyta, jaki ma klimat. Na razie kończe czytać "Mutanta"-jak dla mnie tutaj akcja nie jest tak żywiołowa jak w pozostałych jego thrillerach, nie mniej chciałabym wiedzieć jak się czyta 'Markera"? Jak tylko skończę tą wybieram się do księgarni:)
    • polecilibyście na lato? Taki, którego lepiej nie zaczynać, jeśli rano trzeba wstać do pracy. :-) ale horrory z siekierami, piłami itp. odpadają!
    • Ostatnio przeczytałam 4 książki Robina Cooka. Były wspaniałe. Teraz czyta, kolejne thrillery. Czy ktoś mógłby mi podać nazwiska innych twórców thrillerów medycznych, równie dobrych jak Cook. Proszę o wiadomość. Beata
    • szukam jakichś dobrych thrillerów (byle nie prawniczych). coś o policjantach , zabójstwach, śledztwach itp ostatnio czytałam 2 fajne książki autorstwa Tess Gerritsen pt. "chirurg" i "skalpel". naprawdę świetne. polecicie mi coś fajnego?? ************ "Cały kurz spod wycieraczki pod moją możesz wmieść, odpadek, śmieć. Ja Ci to zutylizuję, a Ty idź i błyszcz, promieniuj i świeć..."
    • Z podobnej branży polecam: Jorge Volpi "Na tropie Klingsora" Fizyki kwantowej nie trzeba znać, wszystko jest wyjaśnione, choć dyplom z fizyki nie zaszkodzi.
    • Dobry i gruby thriller prawniczy to ...
    • Najlepsze thrillery i horrory jakie czytaliście ???
    • Witam wszystkich miłośników Cooka, Gerittsen i kogo tam jeszcze czytacie. Sama jestem ze świata fantasy, ale potrzebuję machnąć nieduży tekst o tym dlaczego Was to kręci? Wiem, że trudno się jednoznacznie określić, ale w imię poczucia wspólnoty wszystkich moli książkowych POMÓŻCIE. Wasze wypowiedzi będą miały o wiele większą wartość dla mnie niż jakiesik definicje i uczone wypowiedzi badaczy. Kłaniam się w pas i zawieszam w oczekiwaniu na Wasze głosy. The ring must be destroyed!
    • Moi drodzy - chciałam zacząć ten wątek aby poznać Wasze zdanie. Mianowicie - czy uważacie, że znajdziemy w polskiej (!) literaturze godny polecenia thriller ? Gdzie zaczniemy się naprawdę bać, trzymając trzęsącą ręką książkę, a po plecach kilkadziesiąt razy przebiegnie nam przyjemny dreszcz podniecenia i przerażenia ? Wiadomo - na świecie jest wiele klasyków mistrzów tego gatunku - Coben, Kava, Cook, Wilson, Forbes etc. Ale czy w Polsce, znacie jakiś naprawdę dobry thriller ?? Py...
    • Witam, proszę o Waszą opinię, na temat tego gatunku książek [thrillery], i jakie Waszym zdaniem tytuły, to bestselery tego rodzaju ? Zapraszam do odpowiedzi :)
    • Thrillery(10)

moglby mi ktos polecic jakis ciekawy horror lub thriller w stylu S.Kinga???
    • Przeczytałem ostatnio "Czerwonego smoka" i "Milczenie owiec" Harrisa. Obie książki są świetne. Wciągnąłem się bardzo i w związku z tym mam pytanie: Czy znacie jakies dobre, podobne do twórczości Harrisa pozycje? Pytam bo na rynku jest sporo różnego rodzaju thrillerow etc. i troche trudno mi sie zorientować co jest czym i czy jest ciekawe... Czekam na wasze propozycje, za które z góry dziękuje. Pozdrawiam!
    • Jacy jeszcze autorzy, oprócz Robina Coocka i Kena McClura piszą dobre thrillery medyczne? Podajcie jakieś nazwiska, tytuły....
    • Poszukuję tytułów.
    • Jak zachęcić do czytania kryminałów? Przeczytałem Grahama Greena "Ten trzeci mężczyzna" i stwierdziłem, że interesuje mnie tylko rozwiązanie zagadki. Słowo zupełnie się nie liczyło, ślizgałem się niejako po nim. Jakie wy macie doświadczenia z tego typu literaturą?
    • ilez razy mozna w kolko walkowac i zachwycac sie Slowackim? naprawde Polska od czasow romantyzmu nie wydala zadnych nowych poetow, ze musimy wciaz zajmowac sie tymi samymi trupami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się