Gość: eeeee IP: *.server.ntli.net 28.10.04, 01:12 ilez razy mozna w kolko walkowac i zachwycac sie Slowackim? naprawde Polska od czasow romantyzmu nie wydala zadnych nowych poetow, ze musimy wciaz zajmowac sie tymi samymi trupami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rydzyk kryterium świeżości jest wazne przy kupnie masła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 07:32 ale nie przy czytaniu poezji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd a i bażant dobrze skruszały znacznie lepszy smak IP: *.crowley.pl 28.10.04, 13:46 posiada, a coz dopiero wiersze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_ufaj_GW ! Re: Jak GW coś chwali, to trzeba się zastanowić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 23:07 Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Jak GW coś chwali, to trzeba się zastanowić 04.11.04, 14:52 Przykre, ale prawdziwe. To oni wylansowali Małgorzatę Saramonowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Thriller o Słowackim IP: 62.121.129.* 28.10.04, 08:57 Rany, "Gnijącą wisienkę" napisal Marcin Baran! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Kiedy pani od polskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 09:21 jest niemila lub zbyt surowa, to... no niedobrze, niedobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słowacki Re: Thriller o Słowackim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 11:47 Znam już tę argumentację - używali jej bolszewicy. Czy od tamtej pory nie wymyślono nic nowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: Thriller o Słowackim IP: 81.210.100.* 28.10.04, 14:28 słowacki jest zajebisty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozart0179 Re: Thriller o Słowackim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 16:26 Co za debil.Slowacki to najwieksz geniusz jakiego wydala Polska.10 razy wiekszy niz Mickiewicz,ale oczywiscie w Polsce Mickiewicz to nr.1.W tym kraju wszystko jest zaklamane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 31275razy_odCiebie Re: Potargujmy się,Słowacki większy 2.5 razy niż M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 23:12 Odpowiedz Link Zgłoś
chrumka1 Re: Thriller o Słowackim 29.10.04, 23:44 Zgadzam się! Zgadzam się! (I z tym zakłamaniem i z tym przyrównaniem Adama i Julka.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jury NIKE 2005 IP: *.supernet.pl / *.3.pl 28.10.04, 20:16 Informacja o książce już znalazła się na stonach szacownej Nike. Żeby nie było wątpliwości, w miejscu przeznaczonym dla zwycięzcy. Przypadek? Czy może jurorzy już znają laureata Nike 2005? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ata Po przeczytaniu takiej recenzji odechciewa się IP: *.magma / *.magma-net.pl 30.10.04, 18:24 zajrzeć w bliskiej przyszłości do Słowackiego i nabiera się niejasnego ale zdecydowanego postanowienia: już nigdy nie siegać po Rymkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHARLES Baran mi się podoba! IP: *.telsten.com / *.telsten.com 04.11.04, 00:37 A mi się podoba recenzja Pana Barana. I dzięki niej wyskrobię kasę na Mareczka. A moja córka przeczyta kiedyś tę książkę (niedługo) i opowiem jej o Słowackim. Pogadamy sobie o miłości, mistyce i romantyzmie. Dzięki, Panie Baran - kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Thriller o Słowackim 04.11.04, 15:00 Najlepszą książką o Julu S. (a znami ich niemało) jest, moim zdaniem, "Słowacki" Sudolskiego - oparta na listach i innych dokumentach. Ale na Rymkiewicza też się szarpnę, bo już taka jestem, że nie wytrzymam. Poza tym mam już jego "Mickiewicza. Encyklopedię" - bardzo mi odpowiada. Porównywanie Adama z Julem jest stare jak sami wieszczowie, kiedyś opowiadałam się za Julem, dziś uwielbiam obu. Odpowiedz Link Zgłoś