lipa55 Re: Thriller prawniczy 16.02.05, 16:47 cały Grisham (oprócz Ominąć święta) Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Thriller prawniczy 16.02.05, 16:49 bosz, kobieto użyj wyszukiwarki, to chyba dość popularny watek na tym forum. Generalnie na pewno cały Grisham, np. (jak już koniecznie chcesz tytuł): Klient, Firma, Raport Pelikana, Adwokat ulicy (albo coś około tego, raczej zapamiętałam tytuł oryginału: Street lawyer) i cała reszta jego twórczości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nchyb Re: Thriller prawniczy IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 16.02.05, 17:00 > Adwokat ulicy (albo coś około tego, raczej > zapamiętałam tytuł oryginału: Street lawyer) Zdaje się, że u przetłumaczyli to u nas Obrońca ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
pilulka Re: Thriller prawniczy 16.02.05, 17:34 Ja przeczytałam Grishama prawie wszystko. Niestety były ksiązki które w połowie rzuciłam w kąt. Bo nie wszystkie sa takie genialne, jak o nich piszą, tylko zwyczajnie nuuudne. Na dobry początek polecam coś starego: Klienta, Czas zabijania, albo Raport pelikana, albo Ławę przysięgłych. Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Thriller prawniczy 16.02.05, 17:40 hyhy, a gdzieś piszą, że one wszystkie są genialne? Ja wprawdzie czytałam jedną, a na podstawie innych widziałam filmy, ale jakoś tak mi świta, że rpzeczytać jedną, to jak znać całą twórczość ;-) czyli w sumie niezłe, ale schematyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
pilulka Re: Thriller prawniczy 16.02.05, 18:06 No niekoniecznie jest tak jak piszesz, że przeczytasz jedna i znasz całą twórczość. Nie jestem fanką Grishama, ale wiele z jego ksiązek mnie zaskoczyło i nie zauwazyłam tam schematu. Przeczytaj cos wiecej to sie przekonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
orales73 Re: Thriller prawniczy 18.02.05, 15:45 poleciłbym jeszcze Steve Martini i jego cykl o Paul'u Madrianim i Scott Turow - Uznany za niewinnego Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Thriller prawniczy 18.02.05, 16:35 znazy mnie szkoda trochę nt to czasu, bo w innej literraturze gustuję, a ani Obrońca ulicy, ani te adaptacje twórczości Grishama nie wywołały we mnie chęci głębszego poznania jego twórczości. Więc jeśli po coś sięgnę, to chyba po "Ominąć święta", bo pamiętam że kiedys recenzja zrobiła na mnie dobre wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truskawa Re: Thriller prawniczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 20:12 oczywiście , ze Grisham:)))) moż enei wszystko ale większosć warta by przeczytać poza tym m.in: Christine McGuire ,,Dopóki na śmierć nie rozłączy'', ,,Dowód winy'', ,,Kluczowy dowód'' William Coughlin,, Cień wątpliwości'' Jonatan Haar ,, Adwokat'' Gini Hartzmark,, Prawo nienawiści'' Bonie MacDougal ,, Złamane przyrzeczenie'' i wiele innych... Odpowiedz Link Zgłoś