Dodaj do ulubionych

Thrillery medyczne Cook'a

14.03.06, 09:46
Witam czy jest może wśród was ktoś kto tak jak ja uwielbia Robina Cooka i jego thrillery medyczne?
Chciałam zapytać czy ktos z was przeczytał juz jego najnowszą książkę "Marker"
Jeśli tak to może trochę o niej, jak się czyta, jaki ma klimat. Na razie kończe czytać "Mutanta"-jak dla mnie tutaj akcja nie jest tak żywiołowa jak w pozostałych jego thrillerach, nie mniej chciałabym wiedzieć jak się czyta 'Markera"? Jak tylko skończę tą wybieram się do księgarni:)
Obserwuj wątek
    • wasil_ka Re: Thrillery medyczne Cook'a 14.03.06, 13:42
      Witaj
      Uwilebiam Cooka i przeczytałam wszystko. Marker jest super. Czyta się doskonale
      i szybko (i niestety szybko książka się kończy i pozostaje smutek że to już
      koniec). nie będe pisac o czym, ale bohaterką jest znana zaprzyjaźniona z
      czytelnikiem pani patolog Laurie.
    • ben-oni Re: Thrillery medyczne Cook'a 14.03.06, 13:49
      Na dobrą sprawę kazdy polski szpital to thriller.:))
      • Gość: betola Re: Thrillery medyczne Cook'a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 14:17
        Nie lubię Cooka; uważam, że jego postaci są papierowe. Jedyna dobra jego książka, którą czytałam, to autobiograficzne wspomnienia ze stażu lekarskiego.
    • zojla Zapraszam na forum o thrillerach medycznych!!! 14.03.06, 14:54
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37479
    • meteorah Re: Thrillery medyczne Cook'a 14.03.06, 16:24
      Ja juz z Cooka chyba wyrosłam.
      Kiedyś też chętnie go czytałam, teraz mnie z lekka nudzi, zwłaszcza ostatnie
      jego knigi - przewidywalna akcja i podobni bohaterowie w każdej książce.
      • Gość: lilka Re: Thrillery medyczne Cook'a IP: *.toya.net.pl 15.03.06, 08:52
        Niestety masz rację, stwierdzam to ze smutkiem. To już nie to samo, gdy
        przeczytało się ponad 20 książek tego samego autora. Jednak z innymi pisarzami
        jest to samo, odnajdujemy powtórzenia, schematy....Ja już kilka razy się w ten
        sposób zniechęciłam, tzn, czytając hurtem :) A Cooka lubie, nie sądziłam że
        tutaj także znajdę jego miłośników :-) Najlepszy jest oczywiście "Rok interny"
        ale inne też są niezłe. Czyta się je ku rozrywce i odprężeniu. Ich niewątplkiwą
        zaletą jest to, że wciągają w temat. Pozdrawiam wszystkich entuzjastów Cooka!
    • kamkap Re: Thrillery medyczne Cook'a 15.03.06, 20:03
      a mnie straszniw ynudził właśnie Rok interny. Nie dałam rady go zmęczyć. Jest to
      jedyna jego książka, której nie doczytałam do końca.
      Ale macie rację, że czytając którąś tam z kolei jego książkę może troche nużyć.
      ten sam schemat. Ostatnich jego książek nie czytałam, ale jak mi wpadną w łapki,
      to chętnie przeczytam :)
      • szanania Re: Thrillery medyczne Cook'a 16.03.06, 23:28
        Pracowałam w szpitalu na neurologii, ehh, jak ktos mądrze zauwazyl, polski
        szpital to jest dopiero thriller :/ Może opublikuję wspomnienia?? ;) Cooka nie
        czytałam, śledzę wątek z ciekawości.
        • venus22 Re: Thrillery medyczne Cook'a 17.03.06, 00:34
          >>Na dobrą sprawę kazdy polski szpital to thriller.:))<<

hehehe nie tylko polski..
          abcnews.go.com/Health/story?id=1733591&page=1
          Cooka czytalam chyba tylko jedna ksiazke a filmy na podstawie jego tworczosci
          widzialam dwa..

Lubie, lubie, dla rozrywki...
          nie przeszkadza mi to ze sie powtarza. na dobra sprawe to wiekszosc z tego typu
          literatury sie powtarza. ..

Venus
    • mamalgosia Re: Thrillery medyczne Cook'a 17.03.06, 11:37
      "Mózg" mnie wciągnął jak rzadko co. otem jeszcze ze dwie książki mi się
      podobały, ale teraz już bym nie przeczytałą kolejnej.
    • meteorah Re: Thrillery medyczne Cook'a 17.03.06, 17:56
      Ja właśnie traktuję książki w rodzaju cooka za taka odskocznię, czasem po
      prostu lubię sięgnąć po knigę, gdzie akcja wartka, szybka, nie wymaga skupienia.
      I wcale się tego nie wstydzę, że dziełko lekkie, łatwe i przyjemne czasem
      zagości na moim nocnym stoliku.
      Byle nie za często, hehehe..

Pozdrawiam
      • asienka83 Re: Thrillery medyczne Cook'a 17.03.06, 18:50
        Cieszę się że jest nasz aż tyle, którzy lubimy poczytać Cooka:) Tak jak ktos słusznie zauważył-faktycznie jego książek nie należy czytać po koleii, ale z lekkimi przerwami żeby nie wydały nam się podobne. Ale mimo to tak uwielbiam jego thrillery.
        Mi osobiście najbardziej podobała się chyba Coma i Zabójcza kuracja, ale pozostałe, które czytałam również interewsujące.
        Pozdrawiam!!!
        • asienka83 Re: Thrillery medyczne Cook'a 17.03.06, 18:51
          Ups ile byków-przepraszam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka