Gość: milenka IP: *.chello.pl 27.01.03, 20:29 moglby mi ktos polecic jakis ciekawy horror lub thriller w stylu S.Kinga??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: luna31 Re: Thrillery IP: *.duna.pl 27.01.03, 23:07 Uważam,że świetną ksiażką jest ,,Próba sił" Cathy Cash Spellman(pozycja dostępna bodajże w księgarni internetowej Merlina).Niech cię nie przeraża liczba stron:bo akcja jest wartka,wątki satanistyczne intrygują i trzymają czytelnika w napięciu do ostatnich stron.Poza tym polecam klasykę gatunku ,,Dziecko Rosemary" Iry Levina.Nawet warto porównać z filmem Polańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Thrillery IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 12:18 fajen thrillery medyczne pisze Robin Cook a ostatnio czytałam "niema kołyska" też medycznu thriller ale nie wiem kto napisał - poczytaj też Mastertona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_kot Re: Thrillery IP: *.unitel.com.pl 30.01.03, 06:47 Ja nie będę polecać Ci konkretnych tytułów, ale autorów . Każdy z nich napisał sporo, ja dużo tego naczytałam i nigdy się nie zawiodłam. Poniewaz Kinga dobrze znam i lubię smiało mogę polecic aby miedzy jego książkami łyknąć coś Grahama Mastertona, Jamesa Herberta i Petera Strauba. Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Re: Thrillery 30.01.03, 08:40 Jeśli mogę się wtrącić, to tylko odradzam coś, co King i Straub napisali razem. A mianowicie „Talizman”. Uh, jak odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_kot Re: Thrillery IP: *.unitel.com.pl 30.01.03, 14:30 Tak RAPTAR, zgadzam się,że wspólna praca Kinga i Strauba to nic wartego polecania. Talizman - okropieństwo... Ale jak każdy działa na własna rękę to jest OK. Chociaż nie znam wszystkich ksiązek wymienionych autorów. Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Thrillery 30.01.03, 12:33 Rachunek krwi - D. Morrela Czerwony smok i Milczenie owiec - T. Harrisa (w żadnym razie Hannibal) - moim zdaniem nieporównywalnie lepsze od filmów wiecej grzechów nie pamiętam, jak sobie przypomnę, to jeszcze wystukam ale z wcześniej przez innych poleconych, nie wiem, czy polecałabym Mastertona... Odpowiedz Link Zgłoś
agrafek Re: Thrillery 30.01.03, 13:37 To nie jest gość w stylu Kinga, ale ktoś na głowę bijący go wyobraźnią. Wyobraźnią chorą, to prawda, niemniej wciągającą. Sięgnij po Clive Barkera (na początek mogą być "Księgi krwi", "Kobierzec" (możliwie najłagodniejszy). Potem uczta - "Wielkie sekretne widowisko". Albo odrzucisz te książki z obrzydzeniem po pierwszych kilkudziesięciu stronach, albo wsiąkniesz w świat Barkera na dobre. Polecam też grę "Undying" na PC. Przez pierwszych kilka godzin dreszcze ganiają po plecach. Do tego większość moich znajomych po pierwszych kilku godzinach gry bało się samotnie wychodzić w nocy na ulicę. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k`k Re: Thrillery IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 31.01.03, 20:31 Koontz!!!!!!!!! reszta to przy nim to grafomani:( Odpowiedz Link Zgłoś
kolekstas Re: Thrillery 01.02.03, 10:52 Przeczytaj sobie "Wyklętego" Mastertona. Bez jaj, czytając go o mało nie narobiłem w pory ze strachu. Musiałem sobie robić przerwy żeby ochłonąć. A po odłożeniu ksiązki i zgaszeniu światła ubranie na ksześle straszyło mnie do tego stopnia, że musiałem krzesło wynieść na przedpokój. W ogóle myślę, że Masterton jest królem horroru. Nie ma większego mistrza od niego. Facet naprawde umie przestraszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k`k Re: Thrillery IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 01.02.03, 13:56 Rozumiem ciebie,ale jak przeczytasz (tak jak ja )wszystkie(chyba:)) ksiażki Mastertona -i dla porównania chociaż kilka Koontza zrozumiesz różnicę.Dla mnie Masterton też kiedyś był rewelacją w swoim gatunku,po pewnym czasie zaczął mnie nużyć wiecznie powtarzający sie schemat(ostatnia przeczytana to Koszmar z 2002). Odpowiedz Link Zgłoś