IP: *.chello.pl 27.01.03, 20:29
moglby mi ktos polecic jakis ciekawy horror lub thriller w stylu S.Kinga???
Obserwuj wątek
    • Gość: luna31 Re: Thrillery IP: *.duna.pl 27.01.03, 23:07
      Uważam,że świetną ksiażką jest ,,Próba sił" Cathy Cash Spellman(pozycja
      dostępna bodajże w księgarni internetowej Merlina).Niech cię nie przeraża
      liczba stron:bo akcja jest wartka,wątki satanistyczne intrygują i trzymają
      czytelnika w napięciu do ostatnich stron.Poza tym polecam klasykę
      gatunku ,,Dziecko Rosemary" Iry Levina.Nawet warto porównać z filmem
      Polańskiego.
    • Gość: mk Re: Thrillery IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 12:18
      fajen thrillery medyczne pisze Robin Cook a ostatnio czytałam "niema kołyska"
      też medycznu thriller ale nie wiem kto napisał - poczytaj też Mastertona
    • Gość: monika_kot Re: Thrillery IP: *.unitel.com.pl 30.01.03, 06:47
      Ja nie będę polecać Ci konkretnych tytułów, ale autorów . Każdy z nich napisał
      sporo, ja dużo tego naczytałam i nigdy się nie zawiodłam. Poniewaz Kinga dobrze
      znam i lubię smiało mogę polecic aby miedzy jego książkami łyknąć coś Grahama
      Mastertona, Jamesa Herberta i Petera Strauba.
      • reptar Re: Thrillery 30.01.03, 08:40
        Jeśli mogę się wtrącić, to tylko odradzam coś, co King i Straub napisali razem.
        A mianowicie „Talizman”. Uh, jak odradzam!
        • Gość: monika_kot Re: Thrillery IP: *.unitel.com.pl 30.01.03, 14:30
          Tak RAPTAR, zgadzam się,że wspólna praca Kinga i Strauba to nic wartego
          polecania. Talizman - okropieństwo... Ale jak każdy działa na własna rękę to
          jest OK. Chociaż nie znam wszystkich ksiązek wymienionych autorów.
    • karmilla Re: Thrillery 30.01.03, 12:33
      Rachunek krwi - D. Morrela
      Czerwony smok i Milczenie owiec - T. Harrisa (w żadnym razie Hannibal) - moim
      zdaniem nieporównywalnie lepsze od filmów
      wiecej grzechów nie pamiętam, jak sobie przypomnę, to jeszcze wystukam
      ale z wcześniej przez innych poleconych, nie wiem, czy polecałabym Mastertona...
    • agrafek Re: Thrillery 30.01.03, 13:37
      To nie jest gość w stylu Kinga, ale ktoś na głowę bijący go wyobraźnią.
      Wyobraźnią chorą, to prawda, niemniej wciągającą. Sięgnij po Clive Barkera (na
      początek mogą być "Księgi krwi", "Kobierzec" (możliwie najłagodniejszy). Potem
      uczta - "Wielkie sekretne widowisko". Albo odrzucisz te książki z obrzydzeniem
      po pierwszych kilkudziesięciu stronach, albo wsiąkniesz w świat Barkera na
      dobre. Polecam też grę "Undying" na PC. Przez pierwszych kilka godzin dreszcze
      ganiają po plecach. Do tego większość moich znajomych po pierwszych kilku
      godzinach gry bało się samotnie wychodzić w nocy na ulicę.
      Pozdrawiam:)
      • Gość: k`k Re: Thrillery IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 31.01.03, 20:31
        Koontz!!!!!!!!!
        reszta to przy nim to grafomani:(
        • kolekstas Re: Thrillery 01.02.03, 10:52
          Przeczytaj sobie "Wyklętego" Mastertona. Bez jaj, czytając go o mało nie
          narobiłem w pory ze strachu. Musiałem sobie robić przerwy żeby ochłonąć. A po
          odłożeniu ksiązki i zgaszeniu światła ubranie na ksześle straszyło mnie do tego
          stopnia, że musiałem krzesło wynieść na przedpokój. W ogóle myślę, że Masterton
          jest królem horroru. Nie ma większego mistrza od niego. Facet naprawde umie
          przestraszyć.
          • Gość: k`k Re: Thrillery IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 01.02.03, 13:56
            Rozumiem ciebie,ale jak przeczytasz (tak jak ja )wszystkie(chyba:)) ksiażki
            Mastertona -i dla porównania chociaż kilka Koontza zrozumiesz różnicę.Dla mnie
            Masterton też kiedyś był rewelacją w swoim gatunku,po pewnym czasie zaczął mnie
            nużyć wiecznie powtarzający sie schemat(ostatnia przeczytana to Koszmar z 2002).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka