Forum Zdrowie Zioła
ZMIEŃ
      trawienie

trawienie

(5 wyników)
    • Prawie rok temu usunieto mi woreczek zolciowy oraz operowano mnie na przepukline zoladka ( z zalozeniem menzety)-tzw. operacja antyrefluxowa. Od tej pory mam straszne problemy z trawieniem- ciagla biegunke oraz wzdecia. Od tej pory schudlem prawie 20 kg. Lekarze stwierdzili u mnie takze nietolerancje laktozy oraz cyste na trzustce, ktora jednak sie o polowe zmniejszyla, jednak nikt nie potrafi zaradzic moim problemom z trawieniem. Jestem u konca moich sil-bylbym b...
    • A może można użyć mieszanki herbat, z dobrym skutkiem? Mam też i inne pytanie z zakresu zielarstwa, otóż mieszkam w okolicach, gdzie jest dużo lasów i jezior,ale nie znam ziół, czy może w lesie rośnie jakieś ziółko, które poprawiłoby sen, a moze trawienie? Myśle, ze czas na zbieranie ziół już sie zaczyna, jakie zioła polecacie na tę porę roku?
    • juz kilka razy sie zetknelam z opiniami,ze podczas stosowania diety raczej sie powinno unikac róznych przypraw,ale cynamon jest wymieniony jako ta 'dobra' przyprawa;))) no wiec jestem ciekawa-co takiego dobrego 'robi' ten cynamon???
    • Propargile to dostępny we Francji środek usprawniający trawienie, składający się z propolisu, pyłku kwiatowego i glinki. Czy ktoś kojarzy jakiś polski odpowiednik tego specyfiku? Z góry dziękuję i pozdrawiam, D.
    • Jakie ma działanie i właściwości przywronik pospolity?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się