Forum Zdrowie Medycyna Naturalna
ZMIEŃ
      trawienie

trawienie

(3 wyniki)
    • Prawie rok temu usunieto mi woreczek zolciowy oraz operowano mnie na przepukline zoladka ( z zalozeniem menzety)-tzw. operacja antyrefluxowa. Od tej pory mam straszne problemy z trawieniem- ciagla biegunke oraz wzdecia. Od tej pory schudlem prawie 20 kg. Lekarze stwierdzili u mnie takze nietolerancje laktozy oraz cyste na trzustce, ktora jednak sie o polowe zmniejszyla, jednak nikt nie potrafi zaradzic moim problemom z trawieniem. Jestem u konca moich sil-bylbym bar...
    • Naturoterapeuci nie sa najlepszego zdania o kefirach ktore sie dzis masowo produkuje, ale mysle ze i tak warto podac ten przepis bo jest b. smaczny i zdrowy. Do szklanki kefiru wycisnac takim specjalnym "dziadkiem do czosnku" pól duzego zabka czosnku. Zamieszac najlepiej drewniana łyzka i wypic. Najlepiej jeden dziennie na wieczor. Na zdrowie :)
    • wielu z Was pisze tu o ograniczeniu spozywania "surwizny". Nie wiem,jak traktowac tę teorie,bo kłoci sie ona z powszecnie panujacym przekonaniem o tym,ze warzywa i owoce najlepiej jesc na surowo. Pomózcie mi wytłumaczyc te paradoksy. Prosze o argumenty i fakty pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się